Στη Νότια Ντακότα των ΗΠΑ οι δάσκαλοι θα επιτρέπεται να οπλοφορούν

Οι δάσκαλοι των σχολείων της Νότιας Ντακότας θα επιτρέπεται να οπλοφορούν για να προστατεύουν τους μαθητές τους Στη Νότια Ντακότα των ΗΠΑ οι δάσκαλοι θα επιτρέπεται να οπλοφορούν Οι δάσκαλοι των σχολείων της Νότιας Ντακότας στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, θα επιτρέπεται στο εξής να οπλοφορούν για να προστατεύουν τους μαθητές τους, με βάση ένα νέο νόμο που επικυρώθηκε σήμερα από τον Κυβερνήτη Ντένις Ντούγκαρντ.

Το μέτρο αυτό ισχύει για τους εκπαιδευτικούς και όλα τα μέλη του προσωπικού των σχολείων. Ωστόσο, για να φέρουν όπλα θα πρέπει αρχικά να περάσουν από εκπαίδευση, παρόμοια με αυτήν που κάνουν οι δυνάμεις ασφαλείας της Πολιτείας.

Ο νόμος υιοθετήθηκε σε μια περίοδο που στις ΗΠΑ συζητείται έντονα το θέμα της οπλοκατοχής και των περιοριστικών όρων που θα πρέπει να επιβληθούν, μετά τη σφαγή σε ένα σχολείο της πόλης Νιουτάουν του Κονέκτικατ, στις 14 Δεκεμβρίου, όπου ένας νεαρός ένοπλος σκότωσε 20 παιδιά και 6 γυναίκες.

Η NRA, η πανίσχυρη ένωση υπέρ της οπλοκατοχής, ζητά να τοποθετηθούν ένοπλοι φρουροί στα σχολικά κτίρια, ένα μέτρο που έχει ήδη εγκριθεί σε ορισμένες περιοχές του Τέξας και του Οχάιο.

Η Νότια Ντακότα είναι η πρώτη Πολιτεία που παίρνει μια τέτοια απόφαση.

«Στις αγροτικές περιοχές (και η Νότια Ντακότα έχει πολλές) η αστυνομία συχνά απέχει πολλά χιλιόμετρα από τα σχολεία. Στις ζώνες αυτές, τα σχολεία μπορεί να επιθυμούν να έχουν ένοπλους φρουρούς», εξήγησε ένας εκπρόσωπος του Κυβερνήτη.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο νόμος έχει προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας.

 

tanea.gr

Διαβάστε επίσης...

Εκδήλωση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, με θέμα: «Χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά»

TweetO Πειραϊκός Σύνδεσμος, το Μουσείο Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων και η Φιλολογική Στέγη Πειραιώς σας …

Κριτήρια επιλογής και όροι υποβολής διδακτικών σειρών και προαιρετικών βοηθημάτων για τη β’ ξένη γλώσσα δημοτικού σχολείου για το σχολικό έτος 2024-2025

Tweet Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι για το σχολικό έτος 2024-2025 θα …

Οι απαντήσεις του υπ. Παιδείας σε θέματα σχολείων της Γερμανίας

TweetΣε συνάντηση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας  Γερμανίας με τον Γενικό Γραμματέα   …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *