Στη «νήσο των Ιπποτών» επεκτείνεται το ΙΕΚ ΑΚΜΗ

Σε μία πανηγυρική εκδήλωση παρουσία του Υπουργού Τουρισμού κ. Μάνου Κόνσολα, του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγίου κ. Γιώργου Χατζημάρκου, του Δημάρχου Ρόδου κ. Αντώνη Καμπουράκη, εκπροσώπων των μεγαλύτερων επιχειρήσεων φιλοξενίας και εστίασης, φορέων της τοπικής κοινωνίας,  σπουδαστών και των οικογενειών τους, πραγματοποιήθηκαν τα επίσημα εγκαίνια των νέων υπερσύγχρονων εγκαταστάσεων του Εκπαιδευτικού Ομίλου Μητροπολιτικό – ΑΚΜΗ στη Ρόδο.

Πλήθος κόσμου στα λαμπερά εγκαίνια του μεγαλύτερου ιδιωτικού εκπαιδευτικού Οργανισμού στην ΕλλάδαΤο «παρών» στην εκδήλωση, κατά την οποία τελέστηκε αγιασμός από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ρόδου κ. Κύριλλο, έδωσε η ομάδα των κορυφαίων chef και pastry chef της μεγαλύτερης Σχολής Γαστρονομίας στην Ελλάδα, Λευτέρης Λαζάρου, Σωτήρης Κοντιζάς, Πάνος Ιωαννίδης, Διονύσης Αλέρτας και Χρήστος Βέργαδος. Παρουσιαστής της βραδιάς ήταν ο ambassador της Σχολής Δημοσιογραφίας του ΙΕΚ ΑΚΜΗ, παρουσιαστής και μουσικός παραγωγός Δημήτρης Ουγγαρέζος.

Πλήθος κόσμου στα λαμπερά εγκαίνια του μεγαλύτερου ιδιωτικού εκπαιδευτικού Οργανισμού στην Ελλάδα

Στον χαιρετισμό του, ο Πρόεδρος του ΙΕΚ ΑΚΜΗ και του Μητροπολιτικού Κολλεγίου κ. Κωνσταντίνος Ροδόπουλος ανέφερε χαρακτηριστικά «Η αποδοχή από τις αρχές, από τον κόσμο, από τους νέους ανθρώπους είναι κάτι που μας συγκινεί ιδιαίτερα και μας κάνει αισιόδοξους για την πορεία του νέου αυτού εγχειρήματος. Είμαστε παντού για να είμαστε δίπλα σας. Δίπλα στις ανάγκες σας. Αυτή η επιτυχής πορεία τόσων χρόνων οφείλεται στο ότι αφουγκραζόμαστε τη νέα γενιά, τους προβληματισμούς της, τις απαιτήσεις των καιρών, τα προβλήματα της ελληνικής οικογένειας και λαμβάνουμε πάντα σοβαρά υπόψη τα οικονομικά δεδομένα, γιατί αυτό έχει αξία».

Πλήθος κόσμου στα λαμπερά εγκαίνια του μεγαλύτερου ιδιωτικού εκπαιδευτικού Οργανισμού στην Ελλάδα

Δίνοντας το στίγμα του Ομίλου, ο Αντιπρόεδρος του ΙΕΚ ΑΚΜΗ, κ. Βαγγέλης Ροδόπουλος δήλωσε: «Μετά την Αθήνα, το Μαρούσι, τον Πειραιά, τη Θεσσαλονίκη, το Ηράκλειο Κρήτης, τη Λάρισα, είμαστε υπερήφανοι για το έβδομο νέο σημείο στον εκπαιδευτικό μας χάρτη. Φέρνουμε στη Ρόδο και στην ευρύτερη περιοχή των Δωδεκανήσων την πληρέστερη εκπαιδευτική πρόταση στην επαγγελματική κατάρτιση και τις πανεπιστημιακές σπουδές με όχημα το ΙΕΚ ΑΚΜΗ και το Μητροπολιτικό Κολλέγιο. Μία πρόταση διεθνών προδιαγραφών. H καινοτομία στην εκπαιδευτική διαδικασία, το επιστημονικά καταρτισμένο ακαδημαϊκό προσωπικό, τα διαθέσιμα εργαλεία δικτύωσης με την αγορά, η πρόσβαση σε βραβευμένες εγκαταστάσεις και υποδομές ευρωπαϊκής υπεροχής και συνολικά ο βαθμός τεχνογνωσίας απόρροια των 47 χρόνων ηγετικής μας παρουσίας στον χώρο της Εκπαίδευσης αποτελούν ισχυρά διαπιστευτήρια. Η εμπιστοσύνη των 25.000 σπουδαστών μας και των περισσότερων από 5.500 επιχειρήσεων με τις οποίες συνεργαζόμαστε δικαιώνει τις προσπάθειές μας».

Πλήθος κόσμου στα λαμπερά εγκαίνια του μεγαλύτερου ιδιωτικού εκπαιδευτικού Οργανισμού στην ΕλλάδαΟ Υπουργός Τουρισμού κ. Μάνος Κόνσολας ανέφερε «Σήμερα η Ρόδος γιορτάζει. Φιλοξενούμε στην πόλη μας ένα από τα σημαντικότερα εκπαιδευτικά ιδρύματα στη χώρα. Εγώ προσωπικά πανηγυρίζω που η Ρόδος βρήκε τον Ροδόπουλό της. Στη Ρόδο, η εκπαίδευση, η κατάρτιση και η Δια Βίου μάθηση απηχεί σε ανθρώπους που αναγνωρίζουν την αριστεία. Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ αποτελεί ηγέτιδα δύναμη στην εκπαίδευση και επειδή η καινοτομία ταυτίζεται με την αριστεία στην πορεία για τη μάθηση, σήμερα ένα από τα μεγαλύτερα Εκπαιδευτήρια της Ευρώπης συναντά τις αξίες του, εδώ στον τόπο μας. Η ιδιωτική εκπαίδευση έχει τη δική της ταυτότητα, που εκφράζεται σε ευρωπαϊκό επίπεδο από τον όμιλο Μητροπολιτικό-ΑΚΜΗ, ο οποίος έχει δώσει πολλές φορές το παράδειγμα, με τους απόφοιτούς του να συνδέονται με την αγορά εργασίας με το 97% των αποφοίτων να απορροφάται από την αγορά. Θέλω να συγχαρώ την οικογένεια Ροδόπουλου διότι έχετε αφουγκραστεί τον παλμό της κοινωνίας και εμείς το αναγνωρίζουμε και για το λόγο αυτό είμαστε σήμερα εδώ, όλη η πολιτική ηγεσία του τόπου αλλά και εγώ ως μέλος της Κυβέρνησης, βρίσκομαι εδώ για να εκφράσω την απόλυτη ικανοποίησή μου και να δηλώσω ότι θα στηρίξουμε όλη αυτή την ομάδα που βρίσκεται σήμερα εδώ. Μαζί με εσάς, θα κάνουμε ακόμη πιο επιτυχημένη την πορεία του ελληνικού Τουρισμού μαζί με την πορεία της ελληνικής εκπαίδευσης και στη Ρόδο».

Πλήθος κόσμου στα λαμπερά εγκαίνια του μεγαλύτερου ιδιωτικού εκπαιδευτικού Οργανισμού στην Ελλάδα

Με τη σειρά του και ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος καλωσόρισε τον Όμιλο εστιάζοντας στην ποιότητα «Θα ήθελα να ευχαριστήσω την οικογένεια Ροδόπουλου για την εμπιστοσύνη που δείξατε στον τόπο μας. Έναν τόπο που εκτιμά τις σοβαρές προσπάθειες, όπως η δική σας, γιατί για δεκαετίες έχετε δώσει τη μάχη σας στο χώρο της εκπαίδευσης και την έχετε κερδίσει. Έχετε κερδίσει την εμπιστοσύνη των σπουδαστών και της αγοράς, σε μια χώρα που δεν είναι φιλόξενη στις επιχειρήσεις  και είναι ακόμη πιο εχθρική στην ιδιωτική εκπαίδευση. Πετύχατε στα δύσκολα και αυτό αποτελεί τη μεγάλη παρακαταθήκη σας, και από εδώ και στο εξής δουλειά και χρέος όλων μας είναι αυτά τα δύσκολα να μείνουν στο παρελθόν και η χώρα να πάει μπροστά. Η ποιότητα μπορεί να έρθει μόνο μέσα από ανθρώπους που είναι καταρτισμένοι και έχουν λάβει σωστές βάσεις και εκπαίδευση και διαθέτουν τη γνώση να υπηρετήσουν κάθε τόπο, κάθε επάγγελμα, κάθε τέχνη με έναν τρόπο που να την εξυψώνει. Είμαστε έτοιμοι να δούμε από κοινού τις ανάγκες της τοπικής αγοράς και πώς μέσα από το εγχείρημά σας αυτό θα καλυφθούν και οι ανάγκες της Δωδεκανήσου.»

Πλήθος κόσμου στα λαμπερά εγκαίνια του μεγαλύτερου ιδιωτικού εκπαιδευτικού Οργανισμού στην Ελλάδα

Στον χαιρετισμό του ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Ρόδου κ. Αντώνης Καμπουράκης ανέφερε «Θα ήθελα κι εγώ με τη σειρά μου να καλωσορίσω τη μεγάλη οικογένεια του ΙΕΚ ΑΚΜΗ και του Μητροπολιτικού Κολλεγίου τους φοιτητές σας, τους ανθρώπους που ήρθαν σε εσάς για να μορφωθούν και να προοδεύσουν. Ερχόμενοι στη Ρόδο, συναντάτε έναν τόπο σοφό και με μέτρο, έναν τόπο ικανών ανθρώπων που αναζήτησαν την επιτυχία διαχρονικά και θα συναντήσετε ανθρώπους που θέλουν να ανοίξουν τους ορίζοντές τους και να πάνε μπροστά. Είμαστε χαρούμενοι για την παρουσία σας εδώ και για τις ειδικότητες που περιλαμβάνετε στο πρόγραμμα σπουδών σας, είμαι βέβαιος πως σε λίγα χρόνια η Ρόδος θα είναι πρώτη σε επιτυχίες αποφοίτων σπουδαστών σας».

Πλήθος κόσμου στα λαμπερά εγκαίνια του μεγαλύτερου ιδιωτικού εκπαιδευτικού Οργανισμού στην Ελλάδα

Πληροφορίες:

ΙΕΚ ΑΚΜΗ ΑΘΗΝΑΣ, Κοδριγκτώνος 16, τηλ.: 210 8224074

ΙΕΚ ΑΚΜΗ ΠΕΙΡΑΙΑ, Σωτήρος Διός 1, 210 8224074

ΙΕΚ ΑΚΜΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, Τσιμισκή 14, 2310 260200

ΙΕΚ ΑΚΜΗ ΚΡΗΤΗΣ, Θεοτοκοπούλου & Κορωναίου, Ηράκλειο, 2810 300900

ΙΕΚ ΑΚΜΗ ΛΑΡΙΣΑΣ, Κέντρο Εγγραφών: Ασκληπιού 29 & Πατρόκλου, 2410 660400

ΙΕΚ ΑΚΜΗ ΡΟΔΟΥ, Κέντρο Εγγραφών: Βύρωνος 1,  2241 240840

www.iek-akmi.edu.gr   | www.facebook.com/iekAKMIedu

Διαβάστε επίσης...

Εκδήλωση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, με θέμα: «Χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά»

TweetO Πειραϊκός Σύνδεσμος, το Μουσείο Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων και η Φιλολογική Στέγη Πειραιώς σας …

Κριτήρια επιλογής και όροι υποβολής διδακτικών σειρών και προαιρετικών βοηθημάτων για τη β’ ξένη γλώσσα δημοτικού σχολείου για το σχολικό έτος 2024-2025

Tweet Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι για το σχολικό έτος 2024-2025 θα …

Οι απαντήσεις του υπ. Παιδείας σε θέματα σχολείων της Γερμανίας

TweetΣε συνάντηση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας  Γερμανίας με τον Γενικό Γραμματέα   …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *