«Στην αυγή της πανσελήνου…» στο ναό του Επικούριου Απόλλωνος

Την εκδήλωση «Στην αυγή της πανσελήνου…» στο ναό του Επικούριου Απόλλωνος συνδιοργανώνουν ο Δήμος Οιχαλίας και η Κοινωφελής του Επιχείρηση το Σάββατο, 10 Αυγούστου, στις 9.00 το βράδυ.
Τέσσερις κύκλοι τραγουδιών σπουδαίων ποιητών μελοποιημένοι από σπουδαίους συνθέτες. Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η συναυλία και ως μουσική των λέξεων. Ο λόγος, το τραγούδι και η κιθάρα μάς ταξιδεύουν με φόντο το μοναδικό ναό του Επικούριου Απόλλωνος!
Ο Γ. Ρίτσος, συναντά τον Μ. Θεοδωράκη μέσα από το έργο «Επιτάφιος». Ο ίδιος ο ποιητής νιώθει την ανάγκη να προλογίσει το ποίημά του. Έτσι, ενημερώνει το αναγνωστικό κοινό από πού εμπνεύστηκε το ποίημα, αλλά και τι θα ακολουθήσει.
Ο Ο. Ελύτης συναντά τον Στ. Γυφτάκη μέσα από το έργο «Τα Ρω του Έρωτα». Ο Ο. Ελύτης σε αυτή τη συλλογή προσπαθεί να φτιάξει ένα παιχνίδι. Παίζει με τις λέξεις, με τους ήχους και την ομοιοκαταληξία. Προσπαθεί να κάνει μια ελαφριά ποίηση, που αντί να πραγματεύεται σοβαρά και βαρυσήμαντα πράγματα, ασχολείται με απλά, αστεία, καθημερινά συμβάντα.
Ο Ν. Γκάτσος συναντά τον Μ. Χατζιδάκη μέσα από τραγούδια που αγαπήθηκαν πολύ από το κοινό. Από τη γνωριμία τους προέκυψαν σπουδαία έργα όπως ο Ματωμένος γάμος, το θρυλικό “Χάρτινο το Φεγγαράκι”, οι Αντικατοπτρισμοί και τόσα άλλα σπουδαία τραγούδια.
Παραδοσιακά ισπανικά ποιήματα διασκευασμένα από τον Φ.Γ. Λόρκα.
Τραγούδι: Κατερίνα Παλαιολόγου
Αφήγηση: Παναγιώτα Ηλιοπούλου
Κλασική κιθάρα: Αντώνης Κουφουδάκης

Συγκέντρωση τροφίμων
Κατά την εκδήλωση θα γίνεται συγκέντρωση τροφίμων μακράς διαρκείας από την Τράπεζα Αλληλεγγύης της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου, με σκοπό τη διανομή τους σε άπορες οικογένειες.

Διαβάστε επίσης...

Εκδήλωση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, με θέμα: «Χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά»

TweetO Πειραϊκός Σύνδεσμος, το Μουσείο Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων και η Φιλολογική Στέγη Πειραιώς σας …

Κριτήρια επιλογής και όροι υποβολής διδακτικών σειρών και προαιρετικών βοηθημάτων για τη β’ ξένη γλώσσα δημοτικού σχολείου για το σχολικό έτος 2024-2025

Tweet Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι για το σχολικό έτος 2024-2025 θα …

Οι απαντήσεις του υπ. Παιδείας σε θέματα σχολείων της Γερμανίας

TweetΣε συνάντηση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας  Γερμανίας με τον Γενικό Γραμματέα   …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *