Σταδιακή άρση μέτρων από 4 Μαϊου: Ξεκίνημα με μικρά εμπορικά, καφέ, εστιατόρια

Το επικρατέστερο σενάριο θέλει την κυβέρνηση να επαναφέρει σε λειτουργία σε δύο εβδομάδες από τώρα τα μικρά εμπορικά καταστήματα και τα μικρά καφέ και εστιατόρια

Από τις 4 Μαΐου, όπως έγραψε το Εθνος της Κυριακής, εκτιμάται πως θα αρχίσει η χαλάρωση των μέτρων στην Ελλάδα. Ο ακριβής οδικός χάρτης εξόδου από το καθεστώς των περιορισμών θα σχεδιαστεί σε σειρά τηλεδιασκέψεων που θα έχει ο πρωθυπουργός από την Τετάρτη 21 Απριλίου. Πάντως, ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδραςέθεσε το περίγραμμα λέγοντας ότι ακολουθούμε το παράδειγμα των άλλων χωρών, με λέξεις κλειδιά την απόσταση και την προστασία.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Σπύρου Μουρελάτου, το επικρατέστερο σενάριο θέλει την κυβέρνηση να επαναφέρει σε λειτουργία σε δύο εβδομάδες από τώρα τα μικρά εμπορικά καταστήματα και τα μικρά καφέ και εστιατόρια. Λίγο νωρίτερα, υπάρχει η εισήγηση να επαναλειτουργήσουν τα υποθηκοφυλακεία, μετά τις 11 Μαΐου αναμένεται να επανέλθει στα θρανία η Γ’ Λυκείου, ενώ ασαφές παραμένει τι θα γίνει με τις υπόλοιπες εκπαιδευτικές βαθμίδες.

Σύμφωνα με τον κ. Βρούτση «η κρίσιμη στιγμή της επανεκκίνησης απαιτεί του Δημοσίου, τα οποία ως σήμερα λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας. Έως τα τέλη Μαΐου αναμένεται να επαναλειτουργήσουν και τα Διοικητικά Δικαστήρια. Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής ανέφερε ότι θα πρέπει να επενδύσουμε σε παραγωγικούς τομείς, όπως είναι ο τομέας των μεγάλων project υποδομών. «Στο υπουργείο Υποδομών είμαστε έτοιμοι και έχουμε ήδη σχεδιάσει έργα που πλησιάζουν τα 13 δισ. ευρώ, έργα τα οποία θα δώσουν μεγάλη ώθηση και στην απασχόληση και στο ΑΕΠ της χώρας», είπε.

Από τις αρχές καλοκαιριού σχεδιάζεται να λειτουργήσουν ξανά τα πολυκαταστήματα, οι αθλητικές εγκαταστάσεις, οι πολιτιστικοί χώροι και τα μουσεία, ενώ έως τα τέλη Ιουνίου θα επαναλειτουργήσουν και ορισμένες μικρές, ξενοδοχειακές μονάδες. Η σταδιακή επαναφορά σε κανονικούς ρυθμούς συνεπάγεται και αλλαγές στο ηλεκτρονικό σύστημα 13033 για τις επιτρεπόμενες μετακινήσεις, είτε αυτό αφορά σε προσθαφαιρέσεις κωδικών είτε στη σταδιακή κατάργηση του συστήματος. Πάντως, ειλημμένη θα πρέπει να θεωρείται η απόφαση επέκτασης και τον Μάιο των προστατευτικών μέτρων για την ελληνική οικονομία.

Δείτε αναλυτικά το ρεπορτάζ του OPEN TV:

ethnos.gr

Διαβάστε επίσης...

Εκδήλωση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, με θέμα: «Χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά»

TweetO Πειραϊκός Σύνδεσμος, το Μουσείο Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων και η Φιλολογική Στέγη Πειραιώς σας …

Κριτήρια επιλογής και όροι υποβολής διδακτικών σειρών και προαιρετικών βοηθημάτων για τη β’ ξένη γλώσσα δημοτικού σχολείου για το σχολικό έτος 2024-2025

Tweet Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι για το σχολικό έτος 2024-2025 θα …

Οι απαντήσεις του υπ. Παιδείας σε θέματα σχολείων της Γερμανίας

TweetΣε συνάντηση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας  Γερμανίας με τον Γενικό Γραμματέα   …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *