Η υφυπουργός Παιδείας, αρμόδια για θέματα πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και ειδικής αγωγής, Σοφία Ζαχαράκη. Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σοφία Ζαχαράκη : Τι θα γίνει με τις χαμένες σχολικές ώρες λόγω κορονοϊού

Στο Live News και στον Νίκο Ευαγγελάτο μίλησε η υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Σοφία Ζαχαράκη αναφορικά με το κλείσιμο των σχολείων.

Η κ. Ζαχαράκη εμφανίστηκε αισιόδοξη και τόνισε πως «έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια κατάσταση που είναι δύσκολη από την άλλη όμως είμαστε δυνατοί σαν ομάδα και νομίζω πως θα τα καταφέρουμε».

«Η απόφαση ήταν πολύ συνειδητή μετά την εφαρμογή της πράξης νομοθετικού περιεχομένου να ακολουθούμε τις υποδείξεις των επιστημόνων. Η ΕΟΔΥ αποφάσισε ότι λόγω της διασποράς και των κρουσμάτων θα ήταν καλύτερο να αναστείλουμε τη λειτουργία για να ανατραπεί η διασπορά», ανέφερε η κ. Ζαχαράκη μετά την απόφαση για το κλείσιμο για 14 ημέρες στα ιδρύματα της χώρας.

«Η ενημέρωση που έχουμε έως τώρα είναι ότι μιλάμε για τα δημόσια και ιδιωτικά σχολεία, δεν καλύπτει η απόφαση τα φροντιστήρια αλλά αναφέρεται σε πανεπιστήμια, ΙΕΚ, νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια. –περιμένουμε την κοινή υπουργική απόφαση» τόνισε η υφυπουργός.

Αναφορικά με το τι θα συμβεί με τα χαμένα μαθήματα ανέφερε ότι «αν έχουμε μα περίοδο των 14 ημερών τότε υπάρχει η υπουργική απόφαση και εγκύκλιος που έχει σταλεί στα σχολεία από τον Φεβρουάριο όπου αναφέρονται οι τρόπο που ΄κάθε σύλλογος διδασκόντων μπορεί να αναπληρώσει τις ώρες».

«Για περαιτέρω αξιοποίηση πάνω των 15 ημερών μπορεί να γίνει εισήγηση από τον περιφερειακό διευθυντή με απόφαση του υπουργείου αλλά το πολύ σημαντικό και ουσιαστικό είναι όλα τα σενάρια που γίνονται στο υπουργείο παιδείας και για πιθανή χρήση της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης» πρόσθεσε η κ. Ζαχαράκη.

Τόνισε πως δεν έχει δοκιμαστεί η ηλεκτρονική τάξη, ωστόσο υπάρχουν αναρτημένα τα βιβλία το υλικό και ασκήσεις μέσα από το «φωτοδεντρο» και το υπουργείο συζητά με φορείς για τη χρήση πλατφόρμας για ηλεκτρονική μάθηση, αναγνωρίζοντας ωστόσο πως δεν έχει τη δυνατότητα να έχει κάθε σπίτι πρόσβαση σε υπολογιστή ή λάπτοπ ή κινητό.

«Πρέπει να κοιτάξουμε το σύνολο της χώρας, προφανώς θα δώσουμε τέτοιες δυνατότητες-, αλλά θέλουμε να μεριμνήσουμε αυτή τη στιγμή για όλα τα παιδιά μας» υπογράμμισε.

Διαβάστε επίσης...

Εκδήλωση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, με θέμα: «Χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά»

TweetO Πειραϊκός Σύνδεσμος, το Μουσείο Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων και η Φιλολογική Στέγη Πειραιώς σας …

Κριτήρια επιλογής και όροι υποβολής διδακτικών σειρών και προαιρετικών βοηθημάτων για τη β’ ξένη γλώσσα δημοτικού σχολείου για το σχολικό έτος 2024-2025

Tweet Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι για το σχολικό έτος 2024-2025 θα …

Οι απαντήσεις του υπ. Παιδείας σε θέματα σχολείων της Γερμανίας

TweetΣε συνάντηση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας  Γερμανίας με τον Γενικό Γραμματέα   …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *