Σε πύρινο κλοιό χωριά της Ολυμπίας: Ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις. Στην φωτιά ο ΓΓ Πολιτικής Προστασίας.

Μνήμες από τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007 αναβιώνουν σήμερα στην Ηλεία.

Η πυρκαγιά που ξέσπασε το πρωί της Παρασκευής, στο Γραμματικό Λαντζοΐου, μαίνεται ανεξέλεγκτη και έχει φτάσει να απειλεί χωριά της Αρχαίας Ολυμπίας.

Πιο συγκεκριμένα οι φλόγες έχουν κατεύθυνση προς το Χελιδόνι και στη νότια πλευρά πηγαίνουν προς την περιοχή Πουρνάρι, ενώ ο μηχανισμός πολιτικής προστασίας είναι έτοιμος για να πραγματοποιήσει εκκένωση χωριών, αν χρειαστεί.

Στην πυρκαγιά, η οποία καίει δασικές εκτάσεις επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, οι οποίες ενισχύονται συνεχώς. Αυτή την ώρα, την περιοχή βρίσκονται 119 πυροσβέστες με 34 οχήματα και τρία πεζοπόρα τμήματα, ενώ ρίψεις νερού πραγματοποιούν πέντε ελικόπτερα και δύο αεροπλάνα. Επίσης, έχει αυξηθεί και ο αριθμός των υδροφόρων οχημάτων και των μηχανημάτων έργου της αυτοδιοίκησης, που συντρέχουν το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Ο ΓΓ Πολιτικής Προστασίας στην περιοχή

“Δεν κινδυνεύει κατοικημένη περιοχή, ούτε έχει γίνει εκκένωση περιοχής», τονίζει ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειος Παπαγεωργίου, που μετέβη εσπευσμένα με Super Puma στην περιοχή ανάμεσα στο Γραμματικό Λαντζοΐου και στοΧελιδόνι, όπου είναι σε εξέλιξη η μεγάλη δασική φωτιά που ξέσπασε το πρωί της Παρασκευής.

«Η πυρκαγιά έχει κατεύθυνση προς το Χελιδόνι και στη νότια πλευρά της προς την περιοχή Πουρνάρι. Επαναλαμβάνω, δεν έχει γίνει εκκένωση περιοχής, απλώς έχουν ενημερωθεί οι κάτοικοι του Χελιδονιού να είναι σε ετοιμότητα», προσθέτει ο γεν.γραμματέας Πολιτικής Προστασίας.

Φωτιά που καίει ανεξέλεγκτα παρά τις προσπάθειες της πυροσβεστικής. Υπάρχουν επι τόπου επίγειες δυνάμεις και πετούν πυροσβεστικά αεροπλάνα κι ελικόπτερα..

Δημοσιεύτηκε από Λατζόι – Νέα Πορεία στις Παρασκευή, 24 Ιουλίου 2020

 

Ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Β. Γιαννόπουλος, βρίσκεται στο σημείο μαζί με τον δήμαρχο Αρχαίας Ολυμπίας, Γ. Γεωργιόπουλο. Ο κ. Γιαννόπουλος, τονίζει ότι δεν απειλούνται κατοικίες, όμως το έργο κατάσβεσης παραμένει πολύ δύσκολο για τις Πυροσβεστικές δυνάμεις.

Πυρκαγιά στο Λατζοι συνοικισμός Γραμματικός

Δημοσιεύτηκε από Dora Tsetsoni στις Παρασκευή, 24 Ιουλίου 2020

Στο Γραμματικό Λαντζοΐου βρέθηκε από την πρώτη στιγμή και ο δήμαρχος Πύργου, Τάκης Αντωνακόπουλος. Ο Δήμαρχος Πύργου, συντόνισε όλες τις υπηρεσίες του Δήμου που εμπλέκονται σε τέτοια καταστροφικά φαινόμενα (Πολιτική Προστασία, Δημοτική Αστυνομία, Τεχνικές Υπηρεσίες) και βρέθηκε σε συνεχή επαφή με τα στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Αστυνομίας για τον έλεγχο της κατάστασης.

 

Βασικό μέλημα της Δημοτικής Αρχής, η προστασία της ανθρώπινης ζωής και η ελαχιστοποίηση της απώλειας σε ζωικό και φυτικό κεφάλαιο, για τους δημότες.

Χελιδόνι: Σε ασφαλές σημείο οι κάτοικοι

Για προληπτικούς λόγους κι έπειτα από εισήγηση του επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων, οι κάτοικοι στο χωριό Χελιδόνι, έχουν συγκεντρωθεί, σε ασφαλές σημείο της κοινότητας.

ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: 

Διαβάστε επίσης...

Εκδήλωση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, με θέμα: «Χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά»

TweetO Πειραϊκός Σύνδεσμος, το Μουσείο Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων και η Φιλολογική Στέγη Πειραιώς σας …

Κριτήρια επιλογής και όροι υποβολής διδακτικών σειρών και προαιρετικών βοηθημάτων για τη β’ ξένη γλώσσα δημοτικού σχολείου για το σχολικό έτος 2024-2025

Tweet Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι για το σχολικό έτος 2024-2025 θα …

Οι απαντήσεις του υπ. Παιδείας σε θέματα σχολείων της Γερμανίας

TweetΣε συνάντηση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας  Γερμανίας με τον Γενικό Γραμματέα   …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *