Πυρί Αρκαδίας: Τηλεκπαίδευση από το κοινοτικό γραφείο για τον μοναδικό μαθητή (video)

Ο 14χρονος Τάσος είναι ο ένας και μοναδικός μαθητής στο χωριό Πυρί Αρκαδίας. Κάθε πρωί το κοινοτικό γραφείο ανοίγει και φιλοξενεί τον μικρό μαθητή της Β’ Γυμνασίου που συνδέεται με τον υπολογιστή που του έχουν παραχωρήσει στην πλατφόρμα του υπουργείου Παιδείας και μπορεί να κάνει τηλεκπαίδευση μαζί με τους συνομηλίκους του.

 

 

Η πρωτοβουλία ανήκει στο δραστήριο πρόεδρο της κοινότητας, Γιάννη Στρίκο, που μαζί με τους λιγοστούς κατοίκους που δεν ξεπερνούν τους 30 το χειμώνα, έχουν φροντίσει να ανακαινίσουν το κοινοτικό γραφείο που διαθέτει δύο υπολογιστές, σύνδεση Ίντερνετ και δημοτικό ιατρείο.

Πριν από το λοκντάουν ο Τάσος έκανε καθημερινά 60 χιλιόμετρα για να πάει από το χωριό του στο πλησιέστερο Γυμνάσιο της περιοχής, στα Τρόπαια Αρκαδίας.

Μαζί με τον Τάσο και ο Παναγιώτης που το λοκντάουν τον βρήκε στο χωριό χρησιμοποιεί το ίντερνετ για να παρακαλουθήσει τα μαθήματα στο Πολυτεχνείο.

Μαζί με τον Τάσο χιλιάδες μαθητές σε ορεινές περιοχες και απομακρυσμένα νησιά προσπαθούν να έχουν ίσες ευκαιρίες στο δικαίωμα της παιδείας.

ΕΡΤ1-Ρεπορτάζ: Μαρία Μαγκλάρα

 

Διαβάστε επίσης...

Εκδήλωση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, με θέμα: «Χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά»

TweetO Πειραϊκός Σύνδεσμος, το Μουσείο Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων και η Φιλολογική Στέγη Πειραιώς σας …

Κριτήρια επιλογής και όροι υποβολής διδακτικών σειρών και προαιρετικών βοηθημάτων για τη β’ ξένη γλώσσα δημοτικού σχολείου για το σχολικό έτος 2024-2025

Tweet Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι για το σχολικό έτος 2024-2025 θα …

Οι απαντήσεις του υπ. Παιδείας σε θέματα σχολείων της Γερμανίας

TweetΣε συνάντηση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας  Γερμανίας με τον Γενικό Γραμματέα   …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *