Πρώτα Ανοίγουν Δημοτικά Στις 11 Μαΐου Και Μετά Γυμνάσια-Λύκεια

Από τη Δευτέρα 4 Μαΐου καταργείται, σύμφωνα με το dikaiologitika.gr, η καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας και παύουν να ισχύουν οι βεβαιώσεις μετακίνησης.

Από τις 4 Μαΐου θα λειτουργήσει ξανά σχεδόν το σύνολο της λιανικής. Παράλληλα με το σταδιακό άνοιγμα θα διατηρηθεί και αυστηροποιηθεί ο έλεγχος για τον συνωστισμό καθώς από κει και πέρα θα φέρει και την ευθύνη του κάθε καταστηματάρχη.

Δηλαδή, θα υπάρξει πρόστιμο εάν σε μικρό κατάστημα αντί για τα ατομα που θα προβλέπεται να εχει μέσα, υπάρχουν πολλοί περισσότεροι. Η τήρηση των αποστάσεων και η αποφυγή συνωστισμού θα απαγορεύεται καθ όλη την διάρκεια χαλάρωσης των μέτρων.

Σχολεία

Για τα σχολεία υπάρχει στο τραπέζι ένα ειδικό πλάνο το οποίο αναμένεται να οριστικοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με αυτό, μπορούν να λειτουργήσουν πρώτα τα δημοτικά σχολεία, που έχουν παιδιά ηλικίας έως 12 ετών στο διάστημα μεταξύ 11 – 18 Μαίου με την πρώτη επιλογή την πιό σταθερή σήμερα.

Στο επόμενο δεκαήμερο μετά τα δημοτικά και φυσικά πάντα υπό την παρακολούθηση της επιδημιολογικής καμπύλης αναμένεται να συνεχίσουν τα γυμνάσια.

Για τα Λύκεια ενδέχεται να υπάρξει ειδικη μέριμνα και να επιστρέψει στα θρανία μόνο η Γ Λυκείου λόγω εξετάσεων, ίσως μαζί με τα δημοτικά σχολεία.

Επίσης στο τραπέζι είναι και η παράταση της σχολικής χρονιάς για να καλυφθεί ο χαμένος χρόνος όπως και το άνοιγμα των σχολείων νωρίτερα το φθινόπωρο.

Ξενοδοχεία – Καταλύματα

Η απόφαση είναι να ανοίξουν στο διάστημα από 15 Ιουνίου ως 15 Ιουλίου τα δωδεκάμηνης διάρκειας και από 1η Ιουλίου τα υπόλοιπα καταλύματα.

Η απόφαση αυτή όμως δεν είναι εύκολη. Θα πρέπει να προηγηθεί συμφωνία εντός της ΕΕ για το πως θα πραγματοποιούνται απο δω και πέρα οι πτήσεις που είναι φυσικά ο καθοριστικός παράγοντας αφού έτσι έρχονται οι τουρίστες.

Καφετέριες – μπαρ

Θα είναι τα τελευταία καταστήματα που θα ανοίξουν. Υπάρχουν δύο σενάρια.

Το πρώτο να ανοίξουν όσα έχουν εξωτερικούς χώρους, στο διάστημα 11 – 18 Μαΐου μειώνοντας τα τραπέζια τους και τηρώντας την απόσταση 1 μέτρου, και το δεύτερο να ανοίξουν τον Ιούνιο. Ολα θα κριθούν από τις συσκέψεις της ερχόμενης εβδομάδας.

anaplirotes.gr

Διαβάστε επίσης...

Εκδήλωση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, με θέμα: «Χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά»

TweetO Πειραϊκός Σύνδεσμος, το Μουσείο Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων και η Φιλολογική Στέγη Πειραιώς σας …

Κριτήρια επιλογής και όροι υποβολής διδακτικών σειρών και προαιρετικών βοηθημάτων για τη β’ ξένη γλώσσα δημοτικού σχολείου για το σχολικό έτος 2024-2025

Tweet Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι για το σχολικό έτος 2024-2025 θα …

Οι απαντήσεις του υπ. Παιδείας σε θέματα σχολείων της Γερμανίας

TweetΣε συνάντηση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας  Γερμανίας με τον Γενικό Γραμματέα   …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *