Πρωταθλητές Ευρώπης 2019 (pics) – Ομοσπονδία Σωματείων Ελλήνων Καλαθοσφαιριστών με Αμαξίδιο (Ο.Σ.Ε.Κ.Α.)

Όσες φορές κι αν το δούμε, όσες φορές κι αν το διαβάσουμε, ακόμα και τώρα δυσκολευόμαστε να το πιστέψουμε. Όμως, το σημειώσαμε και χθες, τα πιο τρελά μας όνειρα τα βλέπουμε όταν ξυπνάμε. Η Εθνική Ελλάδας είναι Πρωταθλήτρια Ευρώπης για το 2019, καθώς επιβλήθηκε στον τελικό της Σερβίας με 54-44.

Η «γαλανόλευκη» κυμάτισε στον πιο ψηλό ιστό κι ο Εθνικός μας Ύμνος ακούστηκε, ως επιβράβευση της προσπάθειας και της επιτυχίας των Ελλήνων παικτών, που κατέκτησαν ΠΑΝΑΞΙΑ το τρόπαιο. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι η Εθνική μας είναι η μοναδική ομάδα που νίκησε την Πορτογαλία (ήταν το απόλυτο φαβορί), ενώ κέρδισε δύο φορές την Εθνική Σερβίας, που μαζί με μας πήρε την άνοδο για την Division B.

Στο αγωνιστικό μέρος, οι παίκτες του Καμουράν Οζντεμίρ δεν έδωσαν το παραμικρό περιθώριο στους Σέρβους να αμφισβητήσουν την κυριαρχία τους, έχοντας από την αρχή το προβάδισμα, το οποίο αυξάνονταν όσο περνούσε ο χρόνος. Άλλο ένα σπουδαίο παιχνίδι για τον Γιώργο Μακρή, πολύ χρήσιμος ήταν ο Περικλής Τσαπανίδης, όπως και ο Έριοντ Ράσσα. Εξαιρετική η αμυντική παρουσία όλων των διεθνών.

Διαιτητές: Ντίεβ – Αταλάν – Χαντάντ.
Τα δεκάλεπτα: 18-17, 31-25, 39-33, 54-44.
ΕΛΛΑΔΑ (Οζντεμίρ): Τσαουσίδης, Ράσσα 5, Χαλδαίος, Στυλιανακάκης 2, Μακρής 28, Τσαπανίδης 6, Μαρτσάκης 7, Κοντογιάννης 6.
ΣΕΡΒΙΑ (Πάγιεβιτς): Λίκιτς, Φάκιτς 11, Γιέρεμιτς 4, Μίτροβιτς, Βέζμαρ, Τσίρκοβιτς 5, Γιοβάνοβιτς 2, Στάνκοβιτς 8, Μπάνιακ 6, Μακσίμοβιτς, Γκρούιτς 8.

Ομοσπονδία Σωματείων Ελλήνων Καλαθοσφαιριστών με Αμαξίδιο (Ο.Σ.Ε.Κ.Α.)

Διαβάστε επίσης...

Εκδήλωση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, με θέμα: «Χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά»

TweetO Πειραϊκός Σύνδεσμος, το Μουσείο Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων και η Φιλολογική Στέγη Πειραιώς σας …

Κριτήρια επιλογής και όροι υποβολής διδακτικών σειρών και προαιρετικών βοηθημάτων για τη β’ ξένη γλώσσα δημοτικού σχολείου για το σχολικό έτος 2024-2025

Tweet Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι για το σχολικό έτος 2024-2025 θα …

Οι απαντήσεις του υπ. Παιδείας σε θέματα σχολείων της Γερμανίας

TweetΣε συνάντηση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας  Γερμανίας με τον Γενικό Γραμματέα   …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *