Πνίγηκε 19χρονος ενώ απεργούσαν οι ναυαγοσώστες

Η απεργία των ναυαγοσοστών στην Κατερίνη είχε ως αποτέλεσμα μια απίστευτη τραγωδία με έναν 19χρονο να χάνει την ζωή του.

Χωρίς ναυαγοσώστες είναι οι παραλίες της Κατερίνης τις τελευταίες ημέρες, λόγω οικονομικής διαφοράς μεταξύ της ανάδοχης εταιρείας και του δήμου. Μάλιστα, μόλις μία ημέρα μετά την απόσυρση των ναυαγοσωστών από τα καθήκοντά τους, ένας 19χρονος από τη Σερβία έχασε τη ζωή του από πνιγμό στην Ολυμπιακή Ακτή.

Μία ημέρα πριν, η εταιρία Lifeguard Patrol είχε ανακοινώσει την «προσωρινή αναστολή των εργασιών ναυαγοσωστικής κάλυψης» των ακτών του δήμου Κατερίνης, κατηγορώντας τη δημοτική Αρχή ότι δεν υπήρξε συνεπής στις οικονομικές της υποχρεώσεις απέναντί της. «Με την κάλυψη των οφειλών από το δήμο οι ναυαγοσώστες θα επιστρέψουν και πάλι στις ακτές», κατέληγε η ανακοίνωση.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της εταιρείας ανέφερε:

«Χωρίς ναυαγοσώστες από σήμερα οι ακτές του Δήμου Κατερίνης.

Η εταιρεία Lifeguard Patrol βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να ανακοινώσει την προσωρινή αναστολή των εργασιών «Ναυαγοσωστικής κάλυψης των ακτών του Δήμου Κατερίνης». Από σήμερα Τετάρτη 21-8-2019 οι ναυαγοσώστες δε θα βρίσκονται στα βάθρα τους καθώς ο Δήμος Κατερίνης δεν υπήρξε συνεπής στις οικονομικές του υποχρεώσεις απέναντι στην εταιρεία. Με την κάλυψη των οφειλών από τον Δήμο οι ναυαγοσώστες θα επιστρέψουν και πάλι στις ακτές». Όπως τονίζει μιλώντας στη ThessToday.gr ο υπεύθυνος της εταιρείας, Βασίλης Λάμπρου, η εταιρεία αναγκάστηκε να σταματήσει τη ναυαγοσωστική κάλυψη στις 21 Αυγούστου, αφού πρώτα ενημέρωσε εγγράφως τον δήμο. Όπως σημειώνει, από τις αρχές της σεζόν μέχρι και σήμερα η εταιρεία δεν έχει λάβει τα συμφωνημένα χρήματα τα οποία πρέπει να καταβάλλονται μηνιαίως. “Από τις 4 Αυγούστου μας υπόσχονται ότι θα πληρωθούν από μέρα σε μέρα οι οφειλές προς την εταιρεία, ωστόσο αυτό δεν έγινε μέχρι και σήμερα”, αναφέρει ο κ. Λάμπρου και συνεχίζει λέγοντας πως “ουδέποτε ζητήθηκαν παραπάνω χρήματα από αυτά που είχαν ήδη συμφωνηθεί και είχαν καθοριστεί από τον ίδιο το δήμο εξαρχής και όχι από εμάς”. Σύμφωνα με τον κ. Λάμπρου, οι ναυαγοσώστες που απασχολούνται για την κάλυψη των αναγκών για τις τρεις δημοτικές κοινότητες (Κορινός, Παραλία Κατερίνης, Ολυμπιακή Ακτή) είναι 18 στους πύργους, τρεις στο ναυαγοσωστικό σκάφος που είναι πάντα σε ετοιμότητα για να αντιμετωπίσει κάποιο περιστατικό, ένας επόπτης και ένας διαχειριστής της όλης διαδικασίας που απαιτείται.

ΥΠ. ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ «ΔΕΙΧΝΕΙ» Ο ΔΗΜΟΣ

Όπως υποστηρίζει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Κατερίνης κ. Κωνσταντίνος Τσουκάλης μιλώντας στη ThessToday.gr, πράγματι καθυστέρησε η πληρωμή αλλά δεν έφταιγε ο δήμος αλλά το Υπουργείο Εσωτερικών που δεν έστειλε την επιχορήγηση στην ώρα της. “Δεν υπήρχαν χρήματα γι’αυτό δεν έγινε η πληρωμή στην ανάδοχο εταιρεία το πρόβλημα ωστόσο θα λυθεί εντός των επόμενων ημερών και θα καταβληθούν τα λεφτά έως και την ερχόμενη Τρίτη”, διευκρινίζει ο αντιδήμαρχος.

“H υπουργική απόφαση της προηγούμενης κυβέρνησης μας υποχρέωσε να αυξήσουμε τους πύργους από 10 σε 18, οπότε ανέβηκε το κοστολόγιο. Επίσης, αυξήθηκε και ο χρόνος που οι ναυαγοσώστες απασχολούνται στις παραλίες της Κατερίνης κατά ένα μήνα. Έτσι, το κόστος μεγάλωσε και σήμερα είναι 300.000 ευρώ” τονίζει. Τέλος ο κ. Τσουκάλης άφησε αιχμές για μονοπώλιο από την πλευρά των ναυαγοσωστικών εταιρειών, με αποτέλεσμα να ανεβαίνουν σημαντικά οι αμοιβές τους και οι δήμοι να αδυνατούν να καταβάλλουν εγκαίρως τα χρήματα.

eleftheria.gr

Διαβάστε επίσης...

Εκδήλωση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, με θέμα: «Χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά»

TweetO Πειραϊκός Σύνδεσμος, το Μουσείο Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων και η Φιλολογική Στέγη Πειραιώς σας …

Κριτήρια επιλογής και όροι υποβολής διδακτικών σειρών και προαιρετικών βοηθημάτων για τη β’ ξένη γλώσσα δημοτικού σχολείου για το σχολικό έτος 2024-2025

Tweet Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι για το σχολικό έτος 2024-2025 θα …

Οι απαντήσεις του υπ. Παιδείας σε θέματα σχολείων της Γερμανίας

TweetΣε συνάντηση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας  Γερμανίας με τον Γενικό Γραμματέα   …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *