ΠΑΣΑΔ 31/07/2019 : ΖΕΠ, Ειδική οργανικά κενά, ΕΣΠΑ

Μετά και τις σημερινές μας συναντήσεις στο Υπουργείο ενημερώνουμε :

ΖΕΠ

Είναι αναγκαίο οι ΤΥ να λειτουργήσουν με την έναρξη της σχολικής χρονιάς και γι αυτό οι προσλήψεις αναπληρωτών σ’ αυτές πρέπει να γίνουν στην Α’ φάση. Συζητώντας με το αρμόδιο τμήμα ενημερωθήκαμε πως φέτος οι διαδικασίες θα ξεκινήσουν νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά και πως 19 με 20 Αυγούστου θα δοθεί η εντολή στις περιφέρειες να προχωρήσουν στις διαδικασίες για την ίδρυση των τμημάτων έτσι ώστε όλα να είναι έτοιμα στις αρχές Σεπτέμβρη. Ο αριθμός των πιστώσεων θα είναι λίγο πιο πάνω από τον περσινό (5%).

Ειδική

Στην συνάντησή μας ο διευθυντής του τμήματος μας ενημέρωσε πως οι πιστώσεις είναι εξασφαλισμένες και και οι προσλήψεις αναπληρωτών θα γίνουν όπως και πέρυσι, στους ίδιους αριθμούς ενώ τα οργανικά κενά δασκάλων και νηπιαγωγών στην Ειδική είναι 1787.

ΕΣΠΑ

Στη συνάντησή μας με τον Διευθυντή της επιτελικής Δομής κι αφού μας ενημέρωσε πως έχουν εξασφαλισθεί για φέτος τ’ απαραίτητα κονδύλια για όλες τις πράξεις, μας διαβεβαίωσε πως δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα στην εξεύρεση των απαιτούμενων πόρων κρατικής χρηματοδότησης.
Ζητήσαμε να παγιωθεί το σύστημα των απουσιολογίων και να χρησιμοποιηθεί ο ΟΠΣΥΔ, στον οποίο υπάρχει το σύνολο των στοιχείων μας καθώς και η προϋπηρεσία, για την απόδοση μισθολογικών κλιμακίων. Επίσης εφόσον εκεί έχουν κατατεθεί και επικαιροποιηθεί τα επίσημα έγγραφά μας, να μην είναι απαραίτητη η προσκόμισή τους στις Διευθύνσεις αλλά να αντλούνται από το σύστημα.

ΠΑΣΑΔ

Διαβάστε επίσης...

Εκδήλωση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, με θέμα: «Χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά»

TweetO Πειραϊκός Σύνδεσμος, το Μουσείο Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων και η Φιλολογική Στέγη Πειραιώς σας …

Κριτήρια επιλογής και όροι υποβολής διδακτικών σειρών και προαιρετικών βοηθημάτων για τη β’ ξένη γλώσσα δημοτικού σχολείου για το σχολικό έτος 2024-2025

Tweet Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι για το σχολικό έτος 2024-2025 θα …

Οι απαντήσεις του υπ. Παιδείας σε θέματα σχολείων της Γερμανίας

TweetΣε συνάντηση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας  Γερμανίας με τον Γενικό Γραμματέα   …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *