ΠΑΣΑΔ : Σήμερα Παρασκευή αναμένονται νέες προσλήψεις σε Γενική, Ειδική, ΖΕΠ, ΔΥΕΠ

ΠΑΣΑΔ : Προσλήψεις Γενική, Ειδική, ΖΕΠ, ΔΥΕΠ, έκτακτη εισφορά στον σύλλογο

Γενική

Σήμερα Παρασκευή αναμένονται συμπληρωματικές προσλήψεις προκειμένου να καλυφθούν τα κενά κυρίως όσων δεν έχουν αναλάβει υπηρεσία.

Ειδική

Αρχές Νοέμβρη θα γίνουν περίπου 2400 προσλήψεις παράλληλης στήριξης στην πρωτοβάθμια και την δευτεροβάθμια.

ΖΕΠ

Την ερχόμενη εβδομάδα πιστεύουμε πως θα πάνε για ΦΕΚ οι νέες σχολικές μονάδες που θα προταθούν απ τις περιφέρειες για ΤΥ και κοντά στο τελος Οκτωβρίου θα έχουμε προσληψεις περίπου 350 συναδέλφων.

ΔΥΕΠ

Αν και γίνεται προσπάθεια να έχουμε προσλήψεις και λειτουργία των Δομών μέχρι τις 20-21/10, οι μετακινήσεις από τα νησιά προς την ηπειρωτική χώρα των προσφύγων, αλλάζουν δεδομένα και σχεδιασμούς. Πιστεύουμε πως ο αριθμός των προσλήψεων εδώ, σε αντίθεση με τις αρχικές εκτιμήσεις, θα είναι μεγαλύτερος αφού ενεργοποιούνται πάλι δομές φιλοξενίας που είχαν κλείσει.

Έκτακτη εισφορά

Συνάδελφοι, υλοποιούμε βήμα βήμα την απόφαση αναβάθμισης του Συλλόγου η οποία ξεκίνησε με την ανάθεση της νομικής εκπροσώπησής του σε γνωστό πρόσωπο το οποίο παράλληλα παρακολουθεί τα ευρωπαϊκά τεκταινόμενα στον χώρο των συμβάσεων ορισμένου χρόνου καθώς και την κίνηση της ΔΟΕ στην αρμόδια επιτροπή ελέγχου συμμόρφωσης των κρατών μελών με τις κοινοτικές οδηγίες.

Έχοντας πλέον γίνει κατανοητό σε όλους πως πρέπει να υπάρξει οργανωμένη και συντονισμένη πίεση προς το Υπουργείο και την Κυβέρνηση με στόχο τη μονιμοποίηση των αναπληρωτών, όπως πριν δυο χρόνια έτσι και τώρα, θ’ αναλάβουμε τις αναγκαίες πρωτοβουλίες ώστε αυτό να γίνει όχι μόνο με όρους ενότητας αλλά και πολυμετωπικά.

Αυτό θα γινει ορατό το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα καθώς βρίσκονται σε εξέλιξη ενέργειες που κινούνται στο παραπάνω περιγραφόμενο πλαίσιο και οι οποίες σιγά σιγά θ’ ανακοινώνονται.

Όλα όσα αναφέραμε όμως έχουν κι ένα οικονομικό κόστος που δεν είναι εύκολο να διαχειριστούμε καθώς η συνδρομή καλύπτει μετά βίας τα βασικά έξοδα του Συλλόγου (λογιστή, δικηγόρο) γι αυτό κι αποφασίσαμε την έκτακτη ενίσχυσή του με εισφορά 5€.

Ο ΠΑΣΑΔ παραμένει αυτόνομος, αυτοδύναμος, αξιόπιστος, δυνατός και δυναμικός. Κι αυτό το κατάφερε η δική σας στήριξη, η εμπιστοσύνη που μας δείχνετε κι η ενθάρρυνση για συνέχεια που παίρνουμε από εσάς τόσο στις δια ζώσης συζητήσεις μας όσο και στα εκατοντάδες μηνύματά σας.

Εδώ είμαστε λοιπόν και ολοι ΜΑΖΙ θα παλέψουμε και θα τα καταφέρουμε!

Ζητάμε τη συμμόρφωση του Υπουργείου και της Κυβέρνησης με το Ευρωπαϊκό Δίκαιο και τη μονιμοποίηση των αναπληρωτών.

ΠΑΣΑΔ

Διαβάστε επίσης...

Εκδήλωση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, με θέμα: «Χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά»

TweetO Πειραϊκός Σύνδεσμος, το Μουσείο Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων και η Φιλολογική Στέγη Πειραιώς σας …

Κριτήρια επιλογής και όροι υποβολής διδακτικών σειρών και προαιρετικών βοηθημάτων για τη β’ ξένη γλώσσα δημοτικού σχολείου για το σχολικό έτος 2024-2025

Tweet Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι για το σχολικό έτος 2024-2025 θα …

Οι απαντήσεις του υπ. Παιδείας σε θέματα σχολείων της Γερμανίας

TweetΣε συνάντηση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας  Γερμανίας με τον Γενικό Γραμματέα   …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *