ΠΑΣΑΔ: Διαίρει και βασίλευε!

Συνάδελφοι, ύστερα απ’ τα όσα συνέβησαν μετά  απ’ την ενημερωτική ανακοίνωσή μας για την οριστική απόφαση του Υπουργείου να χρησιμοποιηθούν οι πίνακες του 18/19 για αναπλήρωση (το προέβλεπε ο νόμος, το φωνάζαμε 7 μήνες πριν), όπου μας επιτέθηκε το…σύμπαν(!) χρεώνοντάς μας από διασπορά ψευδών ειδήσεων,  παρασκηνιακές μεθοδεύσεις, έως και…το λιώσιμο των πάγων, προβληματιστήκαμε έντονα.
 
Και δεν είναι η σφοδρότητα της επίθεσης που δεχτήκαμε που μας προβλημάτισε αλλά το ότι ΟΛΟΙ αυτοί που ασχημονούσαν σε βάρος του Συλλόγου σιώπησαν μετά ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΜΑΣ (τόσο ως μελετημένη σοβαρή και υπεύθυνη πρόβλεψη την οποία με θάρρος και βεβαιότητα προβάλλαμε όσο και ως έγκαιρη κι έγκυρη ενημέρωση) χωρίς ένα “συγνώμη”, χωρίς ν’ αναγνωρίσουν έστω την υπερβολή από μέρος τους… Κι αυτό κατά τη γνώμη μας είναι το απολύτως τραγικό αλλά και καταδεικτικό της κατάστασης στην οποία έχουμε περιέλθει μετά από τη χρόνια αδιοριστία και τον νόμο Γαβρόγλου.
 
“Ο καθένας μπορεί να δει στον νόμο τον εαυτό του” υποστήριζε ο πρώην Υ.ΠΑΙ.Θ. αλλά αυτό που επιμελώς καλύπτονταν πίσω από “τον εαυτό του” ήταν το “μικροσυμφέρον του”. Αυτό εννοούσε κι έτσι έγινε. 
 
Ο καθένας είδε το μικροσυμφέρον του κι έγινε ο ένας αντίπαλος του άλλου σε μια αρένα προσόντων μην υπολογίζοντας ούτε το παρελθόν, ούτε κοιτάζοντας προς το μέλλον. Κι αυτό χρησιμοποιήθηκε δεόντως απ’ την προηγούμενη ηγεσία του Παιδείας αφού οι φωνές που ακουμπούσαν στην λογική την ηθική και το δίκαιο χαρακτηρίστηκαν, βολικά, ηχηρή μειοψηφία.
 
Και φτάσαμε στο σήμερα όπου δεν υπάρχει αναπληρωτής πλέον που δεν κάνει μεταπτυχιακό, σεμινάριο, ξένη γλώσσα ενώ άλλοι ξεκινούν δεύτερα μεταπτυχιακά ή διδακτορικά, με τρομερή οικονομική αιμορραγία όλοι τους.
 
Οπότε τι έχουμε λογικά να περιμένουμε αφού γίναμε ή γινόμαστε όλοι….turbo εκπαιδευτικοί; Έναν διαγωνισμό ίσως; Γιατί μόνο αυτό απέμεινε για να φτάσουμε στην απόλυτη ηθική και λογική εξαθλίωση αφού μέχρι τώρα αποδεχτήκαμε πως αυτός που δεν έχει σεμινάριο, γλώσσα, μεταπτυχιακό ή διδακτορικό ήταν ο εχθρός, αυτός που δεν ήθελε τον…διορισμό μας κι έπαψε να είναι….συνάδελφος μας!
 
Τώρα λοιπόν που όλοι τα έχουμε ή θα τ’ αποκτησουμε όλα ή σχεδόν όλα, τι έχουμε να χωρίσουμε; Τι έχουμε να χρεώσουμε στον συνάδελφο; 
 
Ποιος και τι, θα βρούμε τώρα ότι φταίει που δε διοριζόμαστε; 
 
Ποιος και τι, θα βρουμε τώρα ότι φταίει όταν τον Σεπτέμβρη θα είμαστε πάλι με τη βαλίτσα στο χέρι; Όταν θα χωριζόμαστε απ’ τις οικογένειες μας; Όταν θα κάνουμε αποσκευές τα παιδιά μας; Οταν θα ψάχνουμε απεγνωσμένα στέγη;  
 
Είναι μήπως αυτός ο συνάδελφος μας;
 
Χωρίς πολλά λόγια λοιπόν, σταθεροί, σοβαροί και προσηλωμένοι στο κοινό συμφέρον και στην ενότητα που ήταν και σήμερα είναι ακόμα περισσότερο επιτακτική ανάγκη και μαχητικοί, σας καλούμε να στηρίξετε μαζικά τον ΠΑΣΑΔ με την εγγραφή σας και ν’ αγωνιστούμε μαζί για τη μονιμοποίησή μας και με την εξασφάλιση νεων θέσεων εργασίας, την προοπτική στον μόνιμο διορισμό και των νέων συναδέλφων μας.
 
Γιώργος Θεμέλης
Πρόεδρος ΠΑΣΑΔ

Διαβάστε επίσης...

Εκδήλωση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, με θέμα: «Χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά»

TweetO Πειραϊκός Σύνδεσμος, το Μουσείο Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων και η Φιλολογική Στέγη Πειραιώς σας …

Κριτήρια επιλογής και όροι υποβολής διδακτικών σειρών και προαιρετικών βοηθημάτων για τη β’ ξένη γλώσσα δημοτικού σχολείου για το σχολικό έτος 2024-2025

Tweet Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι για το σχολικό έτος 2024-2025 θα …

Οι απαντήσεις του υπ. Παιδείας σε θέματα σχολείων της Γερμανίας

TweetΣε συνάντηση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας  Γερμανίας με τον Γενικό Γραμματέα   …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *