Παπανδρέου και 4 βουλευτές κατά του ν/σ Χρυσοχοΐδη που στηρίζει η Γεννηματά

Η απόφαση της Φώφης Γεννηματά να στηρίξει το ΚΙΝΑΛ το νόμο για τις διαδηλώσεις του υπουργού του Κυριάκου Μητσοτάκη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, έχει βάλει μπουρλότο στο Κίνημα Αλλαγής.

Ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου μάλιστα από το βήμα της Βουλής με σκληρή γλώσσα επέκρινε το νομοσχέδιο Χρυσοχοΐδη -δείχνοντας έτσι και την αντίθεση του στην Φώφη Γεννηματά- και κάλεσε την κυβέρνηση να το αποσύρει και προφανώς και το ΚΙΝΑΛ να αλλάξει στάση αφού η επίσημη γραμμή του κόμματος είναι να το υπερψηφίσει επί τις αρχής.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, η Φώφη Γεννηματά είχε υπεραμυνθεί τις προσπάθειας που κατέβαλε το ΚΙΝΑΛ για να αλλάξει το νομοσχέδιο.

Η στάση Γιώργου Παπανδρέου έρχεται να προστεθεί στον πονοκέφαλο Γεννηματά για την στάση των 4 βουλευτών του κόμματος και συγκεκριμένα των κ.κ. Καστανίδη, Πουλά, Κατρίνη και Μουλκιώτη, που διαφωνούν με το νομοσχέδιο.

Ο μεν κ. Καστανίδης έχει καταθέσει ήδη επιχειρήματα σε νομικό επίπεδο κατά του νομοσχεδίου που θέλει να υπερψηφίσει η Γεννηματά, οι δε υπόλοιποι τρεις βουλευτές είναι της άποψης ότι δεν πρέπει να ταυτιστεί το ΚΙΝΑΛ με τη ΝΔ.

Μάλιστα, χθες το βράδυ ο Χάρης Καστανίδης από το βήμα της Βουλής εξαπέλυσε πυρά κατά… ριπάς για το νομοσχέδιο, δημιουργώντας αναστάτωση σχετικά με τη στάση του απόψε το βράδυ, στην ονομαστική ψηφοφορία.

Σήμερα ήταν η σειρά του Γιώργου Παπανδρέου να ταράζει τα νερά στο ΚΙΝΑΛ.

Ο πρώην πρωθυπουργός από του βήματος της Βουλής άσκησε σκληρή κριτική στο νομοσχέδιο, λέγοντας ότι ανοίγει τον δρόμο σε κάθε λογής προβοκάτορα να δράσει.

Μάλιστα είπε ότι όταν ο ίδιος ήταν πρωθυπουργός σε δύσκολες περιστάσεις, σε εκείνο το τεταμένο κλίμα «ποτέ δεν σκέφτηκα να απαγορεύσω τις διαδηλώσεις, κύριο μέλημά μου ήταν να προστατεύσω τη δημοκρατία».

Για να καταλήξει απευθυνόμενος προς την κυβέρνηση:

«Σας καλώ να σκεφτείτε ξανά το όλο θέμα έστω την ύστατη στιγμή σας προτρέπω να αποσύρετε το νομοσχέδιο να υπάρξει διάλογος σε βάθος με τα κόμματα».

Διαβάστε επίσης...

“Το Ολοκαύτωμα στη νήσο των Δικαίων” – «Φάρος» μέσα στις προκλήσεις το θάρρος και η ανθρωπιά των Ζακυνθινών

TweetΜε κάθε τρόπο αναδείχθηκε το ιστορικό γεγονός της διάσωσης των Εβραίων στη Ζάκυνθο, της μοναδικής …

Καταργείται η Αργία των Τριών Ιεραρχών και για τα Φροντιστήρια με ΥΑ

TweetΥπεγράφη από την Υφυπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Ζέττα Μ. Μακρή, η με αριθμ. 8778/Ν1/26-01-2024  απόφαση …

1ο Διεθνές Παιδαγωγικό Συνέδριο της ΔΙ.Π.Ε. Πιερίας

Tweet Σας ενημερώνουμε ότι η Διεύθυνση Α/θμιας Εκπαίδευσης Πιερίας διοργανώνει, σε συνεργασία με την Περιφερειακή …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *