Ο Σύλλογος του Πύργου πάντα στην πρώτη γραμμή: Να ακυρωθεί η απόφαση για αμοιβές στελεχών εκπαίδευσης με υπογραφή Ανδρέα Λοβέρδου.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ & ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΕΚΠ/ΚΩΝ ΠΕΡ/ΡΕΙΩΝ ΠΥΡΓΟΥ

TAX. Δ/ΝΣΗ: Τέρμα Ροφιά (3° Δημ.. Σχ Πύργου)              Πύργος, 05.02.2015

 27100-ΠΥΡΓΟΣ                                                                Αρ. Πρωτ.: 39

ΤΗΛ. FAX: 26210-25332                                                                                                                             

e-mail: syldnpyr@gmail.com                                         

ΘΕΜΑ: Ακύρωση απόφασης για αμοιβές στελεχών εκπαίδευσης με υπογραφή Ανδρέα Λοβέρδου.

Μια μέρα μετά της εκλογές ο βουλευτής Ανδρέας Λοβέρδος υπέγραψε ως Υπουργός Παιδείας, τη στιγμή που ο λαός του είχε αφαιρέσει την εξουσία, την έγκριση «παροχή υπηρεσιών στο πλαίσιο της Πράξης “Προκαταρκτικές ενέργειες για την εφαρμογή συστήματος αξιολόγησης” με κωδικό ΟΠΣ 453588 – Οριζόντια Πράξη» του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής, σε στελέχη της δημόσιας Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης, από 15-03-2014 έως 31-10-2015 και εκτός του ωραρίου της κύριας εργασίας τους»

Μια ημέρα μετά τις εκλογές ο Ανδρέας Λοβέρδος θυμήθηκε να “καλύψει” οικονομικά τους εκλεκτούς στους οποίους είχε αναθέσει τη Μνημονιακή πολιτική της Παιδείας μας και είχε δώσει και τα προνόμια των βαθμών από την αξιολόγηση της Επετηρίδας που είχε εφαρμοστεί. Επειδή ο κ. Λοβέρδος στις 26/1/2015 δεν ήταν υπουργός παιδείας, καθώς τη θέση του την είχε αφαιρέσει την προηγούμενη ημέρα ο Ελληνικό Λαός, οπότε του είχε αφαιρέσει και το δικαίωμα της υπογραφής, είναι και ηθικό και νόμιμο να ακυρωθεί η απόφαση αυτή, που είναι απόφαση καταβολής των αργυρίων της αξιολόγησης μιας και οι εκπαιδευτικοί αυτοί δεν τήρησαν τις αποφάσεις του κλάδου τους, καθώς συντάχθηκαν με τα μνημονιακά σχέδια της διάλυσης του δημόσιου σχολείου και της απαξίωσης του εκπαιδευτικού έργου με μοναδικό γνώμονα την απορρόφηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ, την  ώρα που χιλιάδες άλλοι εκπαιδευτικοί σε όλη τη χώρα έπαιρναν μέρος στην απεργία-αποχή που είχαν κηρύξει τα εκπαιδευτικά σωματεία και αντιστέκονταν ενάντια στα σχέδια του Υπουργείου να κλείσει σχολικές μονάδες και να εξοστρακίσει δασκάλους και μαθητές.

Το Δ/Σ του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πύργου καταγγέλλει αυτή την ενέργεια και απαιτεί από τη νέα ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να ακυρώσει την απόφαση για την αμοιβή των επίδοξων αξιολογητών και να εκδώσει νέα με την οποία να αποδοθούν τα κονδύλια αυτά για την  κάλυψη των πραγματικών  αναγκών των σχολείων.

Επίσης, απαιτούμε την  ικανοποίηση των αιτημάτων μας που σημαίνει κατάργηση όλου του νομοθετικού οπλοστασίου που αφορά την αξιολόγηση των νόμων 4024/11, 4142/13, ΠΔ 152/13, 3848/10, καθώς και όλων των εγκυκλίων και υπουργικών αποφάσεων που τους συνοδεύουν.

Τέλος, καλούμε το ΔΣ της ΔΟΕ να συμπεριλάβει το αίτημα  ακύρωσης της απόφασης για τις αμοιβές των  στελεχών και χορήγησης των σχετικών κονδυλίων για τις ανάγκες λειτουργίας  των σχολείων,  στην επικείμενη συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας κύριο Μπαλτά και τον Αναπληρωτή Υπουργό κύριο Κουράκη.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

                           Ο Πρόεδρος                                                         Η Γεν. Γραμματέας

 

                              Λ.Χ Ραμαροσόν                                           Βασιλική Καλαντζή

Διαβάστε επίσης...

Εκδήλωση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, με θέμα: «Χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά»

TweetO Πειραϊκός Σύνδεσμος, το Μουσείο Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων και η Φιλολογική Στέγη Πειραιώς σας …

Κριτήρια επιλογής και όροι υποβολής διδακτικών σειρών και προαιρετικών βοηθημάτων για τη β’ ξένη γλώσσα δημοτικού σχολείου για το σχολικό έτος 2024-2025

Tweet Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι για το σχολικό έτος 2024-2025 θα …

Οι απαντήσεις του υπ. Παιδείας σε θέματα σχολείων της Γερμανίας

TweetΣε συνάντηση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας  Γερμανίας με τον Γενικό Γραμματέα   …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *