Ο Σύλλογος Πύργου για τα προβλήματα των Σχολικών Επιτροπών με τις Τράπεζες

Τη Δευτέρα 16/12/2019 μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Εκπαιδευτικών Περιφερειών Πύργου επισκέφτηκαν τον Δήμαρχο Πύργου κ. Τάκη Αντωνακόπουλο, στο πλαίσιο των συναντήσεων που πραγματοποιεί το νεοσύστατο Δ.Σ. με τους τοπικούς φορείς.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ θετικό κλίμα, ενώ πέραν του εθιμοτυπικού χαρακτήρα της, σε αυτήν συζητήθηκε μια σειρά από θέματα, τα οποία αφορούν στην εκπαιδευτική κοινότητα.

Συγκεκριμένα, το Δ.Σ. του Συλλόγου:

  • εξέφρασε τις απόψειςτου σχετικά με την αναγκαιότητα της Δίχρονης Υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής και την ανάγκη εύρεσης χώρων για την εύρυθμη και απρόσκοπτη λειτουργία της και στον Δήμο Πύργου
  • έθεσε τις αντιρρήσεις του σχετικά με τον τρόπο διαχείρισης του ποσού χρηματοδότησης των Σχολικών Επιτροπών για την κάλυψη των λειτουργικών δαπανών των σχολικών μονάδων, εστιάζοντας κυρίως στο γεγονός ότι, μετά την τελευταία τροποποίηση της Υ.Α. 8440/2011 που έγινε με Απόφαση του ΥΠ.ΕΣ. (63967/13-09-2019), δημιουργούνται πολλά προβλήματα (π.χ. προμήθεια Τράπεζας 10 € για κάθε συναλλαγή, άρνηση έκδοσης χρεωστικής κάρτας για ηλεκτρονικές συναλλαγές κλπ)
  • ζήτησε την ενημέρωση των Προϊσταμένων Νηπιαγωγών για το ποσό χρηματοδότησης που τους αναλογεί και, τέλος,
  • τόνισε την ανάγκη για άμεσο έλεγχο των σχολικών κτιρίων τόσο όσο αφορά στις μισθώσεις ακινήτων για στέγαση Νηπιαγωγείων, όσο και στην αντισεισμικότητα των κτιρίων αλλά και των χώρων που στεγάζονται σε αυτά (π.χ. γυμναστήρια, αίθουσες Η/Υ) και τα προαύλιά τους, προκειμένου οι σχολικές μονάδες να λειτουργούν με ασφάλεια για όλους τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Πύργου δεσμεύτηκε να είναι αρωγός κάθε προσπάθειας του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών, ενώ υποσχέθηκε να μελετήσει προσεχτικά κάθε ένα από τα αιτήματα του Συλλόγου, με τη συνεργασία των αντίστοιχων τμημάτων του Δήμου, ώστε από κοινού να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που τέθηκαν. Εμφανίστηκε απόλυτα σύμφωνος σχετικά με την εφαρμογή της Δίχρονης Υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής, υποστηρίζοντας ότι σε ένα τέτοιο θέμα δεν χωρούν εκπτώσεις, ενώ, δήλωσε, ότι θα συζητήσει εκτενώς με τους συνεργάτες του το θέμα που παρατηρείται στη διαχείριση της χρηματοδότησης των Σχολικών Επιτροπών, μετά τη νέα τροποποίηση του νόμου, κατανοώντας απόλυτα τις θέσεις του Δ.Σ. του Συλλόγου Δ/Ν Εκπαιδευτικών Περιφερειών Πύργου, ώστε να ξεπεραστούν γραφειοκρατικές  αγκυλώσεις. Τέλος, υποσχέθηκε να ελεγχθούν, συνολικά και ουσιαστικά, όλα τα σχολικά κτίρια, ώστε να λειτουργούν με ασφάλεια όλες οι σχολικές μονάδες αρμοδιότητάς του.

Κατόπιν τούτων, οι δυο πλευρές έθεσαν την βάση για έναν ουσιαστικό και εποικοδομητικό διάλογο για όσα αφορούν στην εκπαίδευση, καθώς, όπως συμφώνησαν, η παιδεία είναι ο κινητήριος μοχλός μιας δημοκρατικής και εύρυθμης πολιτείας.

Για το Δ.Σ
Η Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας
Αντωνία Μπρη Αθανάσιος Κατσίμπελης

 

Διαβάστε επίσης...

Εκδήλωση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, με θέμα: «Χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά»

TweetO Πειραϊκός Σύνδεσμος, το Μουσείο Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων και η Φιλολογική Στέγη Πειραιώς σας …

Κριτήρια επιλογής και όροι υποβολής διδακτικών σειρών και προαιρετικών βοηθημάτων για τη β’ ξένη γλώσσα δημοτικού σχολείου για το σχολικό έτος 2024-2025

Tweet Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι για το σχολικό έτος 2024-2025 θα …

Οι απαντήσεις του υπ. Παιδείας σε θέματα σχολείων της Γερμανίας

TweetΣε συνάντηση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας  Γερμανίας με τον Γενικό Γραμματέα   …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *