Ο Κ. Γαβρόγλου για τις αλλαγές στην Παιδεία: Εθνικό απολυτήριο, κατάργηση Πανελλαδικών (Video)

«Στόχος μας είναι να ενισχύσουμε όλα όσα έχουν γίνει και να τα βελτιώσουμε» δήλωσε ο υπουργός Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων Κωνσταντίνος Γαβρόγλου στην ΕΡΤ.

Ενημέρωσε ότι τις επόμενες μέρες ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει την συγκρότηση επιτροπής με σκοπό τη διενέργεια της πρώτης οικονομικής μελέτης για τις ανάγκες του εκπαιδευτικού μας συστήματος.

«Μια ολόκληρη κοινωνία έχει εναποθέσει τις ελπίδες της για το μέλλον των παιδιών στα φροντιστήρια και αυτό δεν είναι κριτική στα φροντιστήρια, αλλά θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε αυτό το πρόβλημα» σημείωσε ο υπουργός Παιδείας τονίζοντας ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να κερδίσει το σχολείο την εμπιστοσύνη της κοινωνίας. Απαιτείται «η δυναμική εμπλοκή όλων μας, για να βελτιώσουμε το σχολείο».

«Σκοπός μας είναι να επαναφέρουμε τη μάθηση στο σχολείο» τόνισε ο κ. Γαβρόγλου επισημαίνοντας τις σοβαρές αδυναμίες που υπάρχουν στην Β’ και Γ’ Λυκείου, καθώς ουσιαστικά έχει ακυρωθεί η μαθησιακή διαδικασία.

Ο υπουργός Παιδείας προσδιόρισε το τετράπτυχο των αλλαγών στην Παιδεία τονίζοντας ότι δεν μιλάμε απλά για την κατάργηση των Πανελληνίων αλλά ένα πλαίσιο αλλαγών που θα γίνουν σε βάθος τριετίας και περιλαμβάνει: α) την ενίσχυση των δύο τελευταίων τάξεων του Λυκείου καθώς με την αναβάθμιση του σχολικού προγράμματος και την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών, β) εθνικό απολυτήριο, γ) κατάργηση των Πανελληνίων και ριζική αναμόρφωση του πρώτου έτους στα Πανεπιστήμια.

Σταδιακές οι αλλαγές, σε βάθος τριετίας

Ο υπουργός διαβεβαίωσε ότι οι μαθητές που θα πάνε το 2017 στην Α’ Λυκείου θα είναι πλήρως ενήμεροι για τις αλλαγές σε όλες τις λεπτομέρειές τους. Οι αλλαγές θα είναι σταδιακές υποστήριξε ο κ. Γαβρόγλου ενώ τόνισε ότι το αδιάβλητο θα διασφαλιστεί και στις εξετάσεις, που θα είναι μέσα στο Λύκειο.

«Προτεραιότητα μας είναι η επιμόρφωση των καθηγητών» δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Γαβρόγλου αναφερόμενος ταυτόχρονα στο μεγάλο «πάρτι» που γίνονταν παλιότερα με τις επιμορφώσεις. «Υπήρχαν τα κονδύλια για τις επιμορφώσεις εδώ και πάρα πολλά χρόνια και χρησιμοποιήθηκαν με απαράδεκτο τρόπο. Η διαφορά με σήμερα είναι ότι έχουμε ειδικά κονδύλια για τους αναπληρωτές και ειδικά για τις επιμορφώσεις. Απαιτείται σοβαρός σχεδιασμός στις επιμορφώσεις για να μην γίνουν οι αθλιότητες που είχαν γίνει στο παρελθόν».

Ρεπορτάζ του Κ. Μπρέγιαννη στην avgi.gr

Διαβάστε επίσης...

Εκδήλωση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, με θέμα: «Χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά»

TweetO Πειραϊκός Σύνδεσμος, το Μουσείο Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων και η Φιλολογική Στέγη Πειραιώς σας …

Κριτήρια επιλογής και όροι υποβολής διδακτικών σειρών και προαιρετικών βοηθημάτων για τη β’ ξένη γλώσσα δημοτικού σχολείου για το σχολικό έτος 2024-2025

Tweet Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι για το σχολικό έτος 2024-2025 θα …

Οι απαντήσεις του υπ. Παιδείας σε θέματα σχολείων της Γερμανίας

TweetΣε συνάντηση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας  Γερμανίας με τον Γενικό Γραμματέα   …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *