Ο Γαλαξίας μας συγχωνεύτηκε με άλλον Γαλαξία 10 δισεκατομμύρια χρόνια πριν, λένε οι επιστήμονες.

Ο Γαλαξίας μας έφαγε έναν άλλο τεράστιο γαλαξία πριν από 10 δισεκατομμύρια χρόνια, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Τώρα οι ερευνητές ισχυρίζονται ότι έχουν βρει όταν ο Γαλαξίας μας έφαγε έναν από τους άλλους γαλαξίες που θα συνέχιζαν να δημιουργούν την τεράστια μάζα των στροβιλιστών αστεριών και της ύλης που μας περιβάλλουν.

Οι επιστήμονες έχουν από καιρό γνωρίσει ότι ο γαλαξίας μας είχε μια σημαντική συγχώνευση στο παρελθόν του, μελετώντας τη χημική σύνθεση αυτών των αστεριών. Αλλά ήταν δύσκολο να καταλάβουμε πότε θα μπορούσε να συμβεί αυτό.

Η Carme Gallart, από το Instituto de Astrofisica de Canarias της Ισπανίας, και οι συνάδελφοί του έχουν δημιουργήσει αυτό που λένε ότι είναι μια ακριβής εικόνα της ηλικιακής κατανομής των αστεριών στο σημερινό δίσκο και το εσωτερικό φωτοστέφανο του Γαλαξία.
Βρίσκουν την πλειοψηφία των αστεριών στο φωτοστέφανο του Γαλαξία πλησιέστερα στον Ήλιο να έχουν ηλικίες που ξεπερνούν τα 10 δισεκατομμύρια χρόνια.

Χρησιμοποιώντας προσομοιώσεις, οι συγγραφείς το εντόπισαν ως σημείο όπου ο πρόδρομος του Γαλαξία συνδυάστηκε με έναν από τους τότε συντρόφους του, τη Γαία-Εγκέλαδου.
Η έρευνα δείχνει ότι ο γαλαξίας Gaia-Enceladus είχε περίπου το 30% της μάζας των αστεριών στον κύριο δημιουργό του Γαλαξία, αλλά οι επιστήμονες τονίζουν ότι αυτός ο λόγος παραμένει αρκετά αβέβαιος.

Αυτό δείχνει μια συνολική αναλογία μάζας περίπου 4: 1 μεταξύ των δύο γαλαξιών, δεδομένης της σχέσης μεταξύ της αστρικής μάζας και της συνολικής μάζας.

Οι συγγραφείς περιέγραψαν τα αστέρια που υπήρχαν πριν από τη συγχώνευση και εκείνα που προέκυψαν μετά από αυτήν, χρησιμοποιώντας τις γνώσεις των ακριβών ηλικιών τους.
Τα αστέρια που έχουν κόκκινη εμφάνιση λόγω της υψηλότερης περιεκτικότητάς τους σε μεταλλικά στοιχεία, εντοπίζουν τα πρωτότυπα αστέρια που σχηματίστηκαν πριν από τη συγχώνευση του Γαλαξία.

Οι ερευνητές λένε ότι η συγχώνευση θερμαίνει μερικά από τα αστέρια που σχηματίζονται στο γαλαξιακό δίσκο για να είναι μέρος του φωτοστέφανου.

Παρείχε επίσης τον Γαλαξία με υλικό για να δημιουργήσει νέα αστέρια και να του δώσει την τρέχουσα εμφάνιση.

Οι συγγραφείς λένε ότι οι ακριβείς αποστάσεις στα μεμονωμένα αστέρια του Γαλαξία που τώρα παρέχονται από την αποστολή του διαστημικού σκάφους Gaia τους επέτρεψαν να αντλήσουν τις ηλικίες.

Προσθέτουν: «Επειδή λείπουν ακριβείς αστείες ηλικίες, ο χρόνος της συγχώνευσης και ο ρόλος της στην πρώιμη εξέλιξη του Γαλαξία μας παρέμειναν ασαφείς.

«Εδώ δείχνουμε ότι τα αστέρια και στις δύο ακολουθίες με το φωτοστέφανο μοιράζονται πανομοιότυπες κατανομές ηλικίας και είναι παλαιότερα από τα περισσότερα από τα αστέρια με παχύ δίσκο.

«Η απότομη διακοπή της κατανομής της ηλικίας των αστεριών πριν από 10 δισεκατομμύρια χρόνια μπορεί να ταυτιστεί με τον χρόνο προσθήκης της Γαίας-Εγκέλαδου στο Γαλαξία.

«Μαζί με τις σύγχρονες κοσμολογικές προσομοιώσεις του σχηματισμού των γαλαξιών, αυτές οι εύρωστες ηλικίες μας επιτρέπουν να διατάξουμε την πρώιμη σειρά γεγονότων που διαμόρφωσαν τον γαλαξία μας».
https://www.independent.co.uk/news/science/milky-way-galaxy-cannibalised-ate-history-gaia-telescope-a9015931.html

ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΒΡΕΤΑΝΙΚΟ INDEPENDENT : Corfiatiko.blogspot.com

Διαβάστε επίσης...

Εκδήλωση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, με θέμα: «Χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά»

TweetO Πειραϊκός Σύνδεσμος, το Μουσείο Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων και η Φιλολογική Στέγη Πειραιώς σας …

Κριτήρια επιλογής και όροι υποβολής διδακτικών σειρών και προαιρετικών βοηθημάτων για τη β’ ξένη γλώσσα δημοτικού σχολείου για το σχολικό έτος 2024-2025

Tweet Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι για το σχολικό έτος 2024-2025 θα …

Οι απαντήσεις του υπ. Παιδείας σε θέματα σχολείων της Γερμανίας

TweetΣε συνάντηση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας  Γερμανίας με τον Γενικό Γραμματέα   …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *