Οργισμένη με το ΣτΕ η Μαρία Ρεπούση ενοχλείται από την προσευχή και τις εικόνες στα σχολεία

Η πρώην βουλευτής και γνωστή για τις απόψεις της περί θρησκευτικών πανεπιστημιακός επανήλθε μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Με ιδιαίτερα αιχμηρό τρόπο σχολίασε η πρώην βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς Μαρία Ρεπούση τη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που αφορά τη διδασκαλία των θρησκευτικών στα ελληνικά σχολεία.

«Εξοργίζομαι αλλά δεν απορώ με την απόφαση του ΣτΕ για τα θρησκευτικά. Είμαστε ένα δυτικού τύπου φονταμενταλιστικό κράτος. Το πρώτο πράγμα που κάνουν τα παιδάκια με την έναρξη της σχολικής χρονιάς είναι ο αγιασμός», τόνισε χαρακτηριστικά η κ. Ρεπούση αναφορικά με το ζήτημα με ανάρτηση της στο facebook.

Μάλιστα δεν παρέλειψε να προσθέσει πως «όλοι οι υπουργοί παιδείας ξεκινούν τη χρονιά παρευρισκόμενοι σε αγιασμό. ΝΥΝ και πρώην. Ανεξαιρέτως. Τελειώνει ο αγιασμός και ξεκινά η σχολική χρονιά. Σε καθημερινή βάση η πρωινή προσευχή. Προς επίρρωση, ο υποχρεωτικός εκκλησιασμός. Αυτός νομίζω σε μηνιαία ή διμηνιαία βάση. Θα σας γελάσω. Για να μην ξεχνιέται το παιδί σε τί είδους σχολείο πηγαίνει, οι τοίχοι της τάξης στολισμένοι με εικόνες Αγίων και ήρωες του 21. Τα θρησκευτικά καπάκι που λένε».

Διαβάστε επίσης...

Εκδήλωση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, με θέμα: «Χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά»

TweetO Πειραϊκός Σύνδεσμος, το Μουσείο Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων και η Φιλολογική Στέγη Πειραιώς σας …

Κριτήρια επιλογής και όροι υποβολής διδακτικών σειρών και προαιρετικών βοηθημάτων για τη β’ ξένη γλώσσα δημοτικού σχολείου για το σχολικό έτος 2024-2025

Tweet Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι για το σχολικό έτος 2024-2025 θα …

Οι απαντήσεις του υπ. Παιδείας σε θέματα σχολείων της Γερμανίας

TweetΣε συνάντηση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας  Γερμανίας με τον Γενικό Γραμματέα   …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *