Ολοκληρώθηκε η μαθητική παρέλαση κεκλεισμένων των οδών

Επί ποδός περισσότεροι από 2.500 αστυνομικοί στην περιοχή του Συντάγματος για την μαθητική παρέλαση, που ολοκληρώθηκε πριν λίγο, στη Λ. Αμαλίας μπροστά από το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, ενώ στους δρόμους γύρω από την πλατεία έχουν τοποθετηθεί κάγκελα. Κλούβες των ΜΑΤ είχαν αποκλείσει την πρόσβαση στην οδό Όθωνος και Βασιλέως Γεωργίου Α’, έτσι ώστε να παραμένουν σε απόσταση όσοι επιθυμούν να δουν την παρέλαση, ενώ η εξέδρα των επισήμων ήταν αποκλεισμένη από διμοιρίες ΜΑΤ και ΥΜΕΤ. Τα ίδια μέτρα θα ισχύσουν και αύριο στην στρατιωτική παρέλαση.

Φωτογραφία: EurokinissiΦωτογραφία: EurokinissiΠριν την παρέλαση έγινε η καθιεωρωμένη κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη. Λίγο νωρίτερα, μικροένταση δημιουργήθηκε, όταν μέλη της οργάνωσης «Σπίθα», από το κάτω μέρος της πλατείας, προσπάθησαν να περάσουν στον ελεγχόμενο χώρο, αλλά απωθήθηκαν από τους αστυνομικούς προς την οδό Ερμού, ενώ έγινε και μία προσαγωγή.

Τα μέτρα ασφαλείας θα ισχύσουν και την Δευτέρα 25 Μαρτίου στο κέντρο της Αθήνας, λόγω φόβων για κινητοποιήσεις και επεισόδια. Κατά μήκος της διαδρομής που θα ακολουθήσουν τα στρατιωτικά αγήματα θα υπάρχουν κάγκελα και σιδερένια φράγματα, ενώ την ίδια στιγμή το ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. θα συντονίζει από ψηλά τα εκτεταμένα μέτρα τάξης.

Λόγω της μαθητικής και στρατιωτικής παρέλασης, κλειστός θα είναι ο σταθμός του μετρό στο Σύνταγμα, την Κυριακή 24 και τη Δευτέρα 25 Μαρτίου, από την έναρξη λειτουργίας και μέχρι νεότερης εντολής από την αστυνομία.

Σύμφωνα με την τροχαία, δεν θα επιτραπεί η στάση και η στάθμευση και θα διακοπεί σταδιακά η κυκλοφορία των οχημάτων σε όλο το μήκος της λεωφόρου Β. Αμαλίας, στο τμήμα της λεωφόρου Βασ. Σοφίας, από τη συμβολή με την Βασ. Κων/νου έως τη  Αμαλίας (Β. Γεωργίου Α΄, σε όλο το μήκος της  Πανεπιστημίου, της Φιλελλήνων, της Β. Όλγας, στη  Σταδίου, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Αιόλου και της Πλ. Συντάγματος, και στη Συγγρού από την Αθ. Διάκου έως την Διον. Αρεοπαγίτου.

Παρόμοιες κυκλοφοριακές παρεμβάσεις θα πραγματοποιηθούν στο σύνολο των Δήμων της Αττικής που θα γίνουν μαθητικές παρελάσεις, ενώ την παραπάνω ημερομηνία και ώρα θα γίνουν τροποποιήσεις στα δρομολόγια των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.

 

enet.gr

Διαβάστε επίσης...

Εκδήλωση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, με θέμα: «Χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά»

TweetO Πειραϊκός Σύνδεσμος, το Μουσείο Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων και η Φιλολογική Στέγη Πειραιώς σας …

Κριτήρια επιλογής και όροι υποβολής διδακτικών σειρών και προαιρετικών βοηθημάτων για τη β’ ξένη γλώσσα δημοτικού σχολείου για το σχολικό έτος 2024-2025

Tweet Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι για το σχολικό έτος 2024-2025 θα …

Οι απαντήσεις του υπ. Παιδείας σε θέματα σχολείων της Γερμανίας

TweetΣε συνάντηση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας  Γερμανίας με τον Γενικό Γραμματέα   …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *