Οι ελέφαντες κι οι δάσκαλοι

Εμείς ακόμα δεν έχουμε δει τον Κικινή και τον Πετράκη πάνω σε ελέφαντα αλλά τίποτα μην αποκλείουμε σε αυτή τη ζωή.Πάντως στην Κύπρο προκλήθηκαν αντιδράσεις για τη βόλτα με ελέφαντες του Προέδρου και του Γ.Γ της ΠΟΕΔ.

Σύμφωνα με το philenews.com ο  Πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας της ΠΟΕΔ (δηλαδή της Ομοσπονδίας Δασκάλων της Κύπρου), Φίλιος Φυλακτού και Χάρης Χαραλάμπους, βρέθηκαν στην Ταϊλάνδη όπου συμμετείχαν σε συνέδριο. Στο πλαίσιο της απόδρασής τους ανέβασαν στα κοινωνικά δίκτυα φωτογραφίες από τη βόλτα τους με ελέφαντες στην περιοχή, κάτι που συνηθίζεται από πολλούς τουρίστες.

Οι φωτογραφίες προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του προέδρου του κυπριακού “Κόμματος για τα Ζώα”, Κυριάκου Κυριάκου, ο οποίος σε ανάρτησή του σημείωσε:

«Τώρα τι να πούμε σε αυτούς τους δύο ανθρώπους που έχουν σχέση με την εκπαίδευση και τα σχολεία μας; Ας ψάξουν να δουν τι γίνεται με τους ελέφαντες και την “εκπαίδευση” για να κάθονται άνετα πάνω στους ελέφαντες. Μήπως τελικά πρέπει να γίνεται το αντίθετο για να καταλάβουμε επιτέλους τι εστί ΑΝΘΡΩΠΟΣ, ΖΩΑ, ΦΥΣΗ;;». Από πλευράς του ο κ. Χαραλάμπους απολογήθηκε καθώς δεν γνώριζαν πως τα ζώα κακοποιούνται για να εκπαιδευτούν, αλλά έστρεψε τα πυρά προς τον κ. Κυριάκου λέγοντας πως «δεν σημαίνει ότι εσείς είσαστε πιο φιλόζωοι από εμάς και δικαιούστε να μας προσβάλλετε με τέτοιου είδους αισχρές ανακοινώσεις, που προφανώς αποσκοπούν στο να αποκτήσετε δημοσιότητα σε βάρος μας».

Διαβάστε επίσης...

Εκδήλωση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, με θέμα: «Χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά»

TweetO Πειραϊκός Σύνδεσμος, το Μουσείο Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων και η Φιλολογική Στέγη Πειραιώς σας …

Κριτήρια επιλογής και όροι υποβολής διδακτικών σειρών και προαιρετικών βοηθημάτων για τη β’ ξένη γλώσσα δημοτικού σχολείου για το σχολικό έτος 2024-2025

Tweet Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι για το σχολικό έτος 2024-2025 θα …

Οι απαντήσεις του υπ. Παιδείας σε θέματα σχολείων της Γερμανίας

TweetΣε συνάντηση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας  Γερμανίας με τον Γενικό Γραμματέα   …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *