Οδηγίες του υπουργείου Παιδείας για το Ραμαζάνι με βάση τα περιοριστικά μέτρα

Οδηγίες αναφορικά με την τέλεση των θρησκευτικών καθηκόντων των μουσουλμάνων κατά το Ραμαζάνι εξέδωσε σήμερα το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Το αρμόδιο υπουργείο υπενθυμίζει πως με βάση την Κοινή Υπουργική Απόφαση της 16ης Απριλίου απαγορεύεται η “προσέλευση φυσικών προσώπων σε όλους τους χώρους λατρείας όλων των θρησκευτικών κοινοτήτων, συμπεριλαμβανομένων και των Τεμενών”. Ως εκ τούτου “οι προσευχές κατά τη διάρκεια του Ραμαζανίου” για όσο διάστημα βρίσκονται σε ισχύ τα περιοριστικά μέτρα “μπορούν να τελούνται στο σπίτι”, όπως αναφέρει το υπουργείο.

Ακόμη, τονίζεται ιδιαίτερα πως “δεν θα παραχωρηθούν δωρεάν χώροι στην Αθήνα ή σε άλλους δήμους της χώρας για την τέλεση της προσευχής για την μεγάλη εορτή της Λύσης της Νηστείας του Ραμαζανίου” στο πλαίσιο της απαγόρευσης κάθε είδους εκδηλώσεων και θρησκευτικών τελετών.

Μένει να δούμε το πως θα διαφυλαχθεί η τήρηση των οδηγιών του υπουργείου ώστε να αποφευχθούν οι συναθροίσεις καθώς, όπως άλλωστε αναφέρει η ίδια ανακοίνωση του υπουργείου, “το ίδιο έπραξαν και οι Εβραίοι κατά την εορτή του Πέσσαχ και οι Χριστιανοί κατά την εορτή του Πάσχα”.

Διαβάστε επίσης...

Εκδήλωση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, με θέμα: «Χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά»

TweetO Πειραϊκός Σύνδεσμος, το Μουσείο Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων και η Φιλολογική Στέγη Πειραιώς σας …

Κριτήρια επιλογής και όροι υποβολής διδακτικών σειρών και προαιρετικών βοηθημάτων για τη β’ ξένη γλώσσα δημοτικού σχολείου για το σχολικό έτος 2024-2025

Tweet Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι για το σχολικό έτος 2024-2025 θα …

Οι απαντήσεις του υπ. Παιδείας σε θέματα σχολείων της Γερμανίας

TweetΣε συνάντηση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας  Γερμανίας με τον Γενικό Γραμματέα   …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *