Ν. Παπαχρήστος: Μας πλήττει ηθική κατάπτωσή ενώ ο τουρκικός μιλιταρισμός βρίσκεται στο ζενίθ

Το άρθρο που ακολουθεί δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Τα Νέα», στις 31 Οκτωβρίου 2019.

Με έκπληξη παρακολουθήσαμε ομάδα νεαρών γυναικών, που προσποιούμενη τις μαθήτριες Δημοσίου Σχολείου, παρέλασε κατά τον εορτασμό της 28ηςΟκτωβρίου στο Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας με τον δικό της «ιδιότυπο» τρόπο. Η κακόγουστη αυτή παράσταση αποτελεί προσβολή για τους  χιλιάδες Έλληνες που πολέμησαν και άφησαν την τελευταία τους πνοή στα πεδία των μαχών, υπερασπιζόμενοι την ελευθερία και την ανεξαρτησία της χώρας μας. Οι απλοί αυτοί πολίτες, που θυσίασαν τη ζωή τους για την πατρίδα μας, δεν ήταν ούτε φασίστες, ούτε μιλιταριστές, ούτε πολεμοκάπηλοι. Απεναντίας ήταν άνθρωποι με υψηλά ιδανικά και την κρίσιμη ώρα, που ο ιταλικός σοβινισμός χτύπησε τη χώρα μας, είχαν το θάρρος να πουν το μεγάλο «ΟΧΙ».

 

Οι εκδηλώσεις τέτοιου είδους, σαν και αυτή που είδαμε στη Νέα Φιλαδέλφεια, δηλώνουν τη βαθύτατη ηθική κατάπτωση που πλήττει τη σημερινή κοινωνία. Σε όλα τα κράτη, ανεξαρτήτως  πολιτεύματος,  τιμώνται αυτοί που έδωσαν τη ζωή τους για τη χώρα τους. Επειδή πολύς λόγος έχει γίνει για τις μαθητικές παρελάσεις και κάποιοι ισχυρίζονται ότι πρέπει να καταργηθούν, γιατί δε γίνονται πουθενά στον Δυτικό Κόσμο , τους υπενθυμίζω τις μεγαλοπρεπείς παρελάσεις που γίνονταν σε όλα τα κράτη του υπαρκτού σοσιαλισμού.

Είναι λοιπόν αδιανόητο, οι Έλληνες που έχουν δώσει συνεχείς αγώνες για την επιβίωσή τους, όχι μόνο να μην τιμούν τους νεκρούς τους, όπως τους αξίζει, αλλά να τους διακωμωδούν κατά τέτοιον τρόπο. Η συγκεκριμένη «παρέμβαση»φανερώνει καθαρά έλλειψη παιδείας. Πέραν τούτου ,όμως, φανερώνει τον εθνικό εφησυχασμό, που διακατέχει το μεγαλύτερο μέρος της ελληνικής κοινωνίας. Σε μία περίοδο, που ο τουρκικός μιλιταρισμός βρίσκεται στο ζενίθ του και οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις σφαγιάζουν τους Κούρδους της Συρίας και απειλούν με πόλεμο την Κύπρο και τη χώρα μας, εμείς «περί άλλων τυρβάζουμε».

Πρέπει όμως να γνωρίζουμε ότι λαός που δε σέβεται και δεν τιμά την ιστορία του, είναι καταδικασμένος  να ζήσει ξανά τις τραγικές περιόδους του παρελθόντος.

Νίκος Παπαχρήστος

Οργανωτικός Γραμματέας της Ο.Λ.Μ.Ε.

Πρόεδρος Δ.Α.Κ.Ε. Καθηγητών Δ.Ε.

Διαβάστε επίσης...

Εκδήλωση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, με θέμα: «Χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά»

TweetO Πειραϊκός Σύνδεσμος, το Μουσείο Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων και η Φιλολογική Στέγη Πειραιώς σας …

Κριτήρια επιλογής και όροι υποβολής διδακτικών σειρών και προαιρετικών βοηθημάτων για τη β’ ξένη γλώσσα δημοτικού σχολείου για το σχολικό έτος 2024-2025

Tweet Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι για το σχολικό έτος 2024-2025 θα …

Οι απαντήσεις του υπ. Παιδείας σε θέματα σχολείων της Γερμανίας

TweetΣε συνάντηση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας  Γερμανίας με τον Γενικό Γραμματέα   …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *