Νιγηρία: Το σχολείο της φρίκης! Κρατούσαν 300 αγόρια αιχμάλωτα

Μπροστά σε εικόνες που δεν μπορούν να περιγραφούν με λόγια βρέθηκαν αστυνομικοί στη Νιγηρία μετά την εισβολή τους σε Ισλαμικό Οικοτροφείοόπου ήταν φυλακισμένα χρόνια ολόκληρα πάνω από 300 αγόρια.

Το οικοτροφείο της φρίκης αποκάλυψε σκηνές από το παρελθόν. Παιδιά αλυσοδεμένα, με σημάδια στο κορμί τους, σκελετωμένα από την πείνα και τις κακουχίες. Πολλά είχαν πέσει και θύματα βιασμού. Η αστυνομία εισέβαλλε στο οικοτροφείο της φρίκης την Πέμπτη όπου τα παιδιά κρατούνταν σε άθλιες συνθήκες στο όνομα της διδασκαλίας του Κορανίου.

Οι εικόνες είναι πραγματικά συγκλονιστικές. Μικρά παιδιά με φρικτά σημάδια στο κορμί τους, αλυσεδεμένα σε χέρια και πόδια. «Μιλάμε για καθεστώς δουλείας», δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας. Η αστυνομία ειδοποιήθηκε από ανώνυμο τηλεφώνημα. Σύμφωνα με το BBC τα παιδιά ήταν από την Μπουρκίνα Φάσο, το Μάλι και άλλες αφρικανικές χώρες.

Ανάμεσα στα μικρά παιδιά ήταν και ενήλικες όπως ο Bello Hamza, 42 ετών ο οποίος περιέγραψε την απόλυτη φρίκη. «Πέρασα τρεις μήνες αλυσοδεμένος. Κανονικά θα έπρεπε τώρα να κάνω το Master μου στο Πανεπιστήμιο της Πρετόρια στη Νότια Αφρική. Με δέχθηκαν για να σπουδάσω εφαρμοσμένα Μαθηματικά αλλά ήμουν φυλακισμένος. Ισχυρίζονταν ότι θα μας μάθαιναν το Κοράνι αλλά έλεγαν ψέμματα. Σοδόμιζαν μικρά παιδιά. Υποτίθεται ότι εδώ θα ήταν ένα ισλαμικό κέντρο αλλά αν προσπαθούσες να φύγεις αντιμετώπιζες σκληρές τιμωρίες. Δένουν τους ανθρώπους και τους κρεμάνε από το ταβάνι». Είπε ακόμα ότι είδε επτά παιδιά να πεθαίνουν από τα βασανιστήρια όσο ήταν εκεί».

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι βρήκε 100 μαθητές, ανάμεσά τους και παιδιά εννέα ετών στοιβαγμένα σε ένα μικρό δωμάτιο.

Το συγκεκριμένο οικοτροφείο που λειτουργεί εδώ και δέκα χρόνια έκανε τις εγγραφές των μαθητών με την συναίνεση των δικών τους προκειμένου να μάθουν το Κοράνι. Συνολικά συνελήφθησαν ο ιδιοκτήτης του σχολείου και άλλα έξι άτομα.

Βρήκαν επίσης ένα δωμάτιο βασανιστηρίων όπου οι μαθητές αλυσοδένονταν, τους κρεμούσαν από το ταβάνι και τους χτυπούσαν ανελέητα.

Όταν η αστυνομία επικοινώνησε με τους γονείς των παιδιών οι τελευταίοι έπαθαν σοκ όταν έμαθαν και είδαν τις συνθήκες στις οποίες ζούσαν τα παιδιά τους. Σημειώνεται ότι στους γονείς επιτρεπόταν η συνάντηση με τα παιδιά τους κάθε τρεις μήνες αλλά σε ελεγχόμενο περιβάλλον. Δεν τους επέτρεπαν να δουν τους χώρους του σχολείου.

Το μόνο που τους έλεγαν ήταν ότι μάθαιναν στα παιδιά τους το Κοράνι και καλούς τρόπους.

φωτογραφίες: Reuters – Με πληροφορίες από DailyMail

newsit.gr

Διαβάστε επίσης...

Εκδήλωση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, με θέμα: «Χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά»

TweetO Πειραϊκός Σύνδεσμος, το Μουσείο Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων και η Φιλολογική Στέγη Πειραιώς σας …

Κριτήρια επιλογής και όροι υποβολής διδακτικών σειρών και προαιρετικών βοηθημάτων για τη β’ ξένη γλώσσα δημοτικού σχολείου για το σχολικό έτος 2024-2025

Tweet Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι για το σχολικό έτος 2024-2025 θα …

Οι απαντήσεις του υπ. Παιδείας σε θέματα σχολείων της Γερμανίας

TweetΣε συνάντηση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας  Γερμανίας με τον Γενικό Γραμματέα   …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *