Νηπιαγωγείο Ριζαριού :Δραστηριότητες διάδοσης του προγ/τος Erasmus + “My culture ,your culture ,our culture”

Στα πλαίσια των δραστηριοτήτων διάχυσης των αποτελεσμάτων του Ευρωπαϊκού προγράμματος “My culture ,your culture ,our culture”πραγματοποιήθηκε  με επιτυχία εκδήλωση παρουσίασης  του ανωτέρω προγράμματος σε αίθουσα εκδηλώσεων ξενοδοχείου της πόλης των  Τρικάλων, την Πέμπτη 4 Ιουλίου στις 7 το απόγευμα .

Εκπαιδευτικοί, γονείς ,μαθητές και όλοι όσοι παρευρέθηκαν στην εκδήλωση είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τις πολύ ενδιαφέρουσες δραστηριότητες που αναπτύχθηκαν στα πλαίσια υλοποίησης του πρώτου έτους του προγράμματος κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους 2018-2019 και να ενημερωθούν για τα οφέλη από την εμπλοκή του σχολείου μας στο πρόγραμμα Erasmus.

Η Προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου παρουσιάζοντας το πρόγραμμα κατά τη διάρκεια της ομιλίας της τόνισε ότι η πολιτιστική κληρονομιά στο Νηπιαγωγείο, ως το πρώτο βήμα της συστηματικής εκπαίδευσης των παιδιών συμβάλλει  στη διαμόρφωση χαρακτήρων και στην προετοιμασία ενδεχόμενων ευαίσθητων πολιτών που γνωρίζουν το παρελθόν, την ιστορία και τον πολιτισμό, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για ένα καλύτερο μέλλον  κοινωνικοοικονομικής ανάπτυξης κι ευημερίας του τόπου διαβίωσής τους και της Ευρώπης γενικότερα.

Η αξία της πολιτιστικής εκπαίδευσης σ αυτή την ηλικία  είναι ανεκτίμητη , δεδομένου ότι στο Νηπιαγωγείο χτίζονται συνήθειες και συμπεριφορές ,διαμορφώνονται  χαρακτήρες και  οικοδομείται ο  τρόπο σκέψης των μικρών παιδιών. Η  επαφή με τον πολιτισμό ενθαρρύνει τα παιδιά να συμμετάσχουν στην εκπαιδευτική διαδικασία, να γνωρίσουν την πολιτιστική τους κληρονομιά και να καλλιεργήσουν την πολιτιστική τους συνείδηση , συνειδητοποιώντας ότι η παράδοση είναι σημαντικό μέρος της ζωής μας και το μέλλον μας εξαρτάται από το παρελθόν μας.

Ευχαριστούμε θερμά όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους .

Το πρόγραμμα είναι διάρκειας δύο ετών και είναι ένα από τα τρία Erasmus που υλοποιεί το σχολείο  για τη διετία 2018-2020 . Χρηματοδοτείται από την   Ευρωπαϊκή  ένωση σε συνεργασία με το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών Ελλάδας ,που είναι και ο Εθνικός φορέας της χώρας μας.

Νηπιαγωγείο Ριζαριού :Δραστηριότητες διάδοσης του προγ/τος Erasmus + “My culture ,your culture ,our culture”

Διαβάστε επίσης...

Εκδήλωση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, με θέμα: «Χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά»

TweetO Πειραϊκός Σύνδεσμος, το Μουσείο Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων και η Φιλολογική Στέγη Πειραιώς σας …

Κριτήρια επιλογής και όροι υποβολής διδακτικών σειρών και προαιρετικών βοηθημάτων για τη β’ ξένη γλώσσα δημοτικού σχολείου για το σχολικό έτος 2024-2025

Tweet Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι για το σχολικό έτος 2024-2025 θα …

Οι απαντήσεις του υπ. Παιδείας σε θέματα σχολείων της Γερμανίας

TweetΣε συνάντηση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας  Γερμανίας με τον Γενικό Γραμματέα   …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *