Να είχα χίλια μάτια. Η φωτογραφία θρύλος της NASA

Στα πλαίσια του εορτασμού της 20ης επετείου από τη λήψη της, η NASA αποφάσισε να ξαναδημιουργήσει μια από τις διασημότερες φωτογραφίες του διαστήματος που έχει κυκλοφορήσει ποτέ.

Πρόκειται για τη φωτογραφία των Πυλώνων της Δημιουργίας. Το διαστημικό τηλεσκόπιο Hubble Space τράβηξε μια νέα, μεγαλύτερη φωτογραφία των Πυλώνων που προβάλλει το μοναδικής ομορφιάς φαινόμενο με κάθε δυνατή λεπτομέρεια.

Η πρωτότυπη φωτογραφία τραβήχτηκε το 1995 από την κάμερα του τηλεσκοπίου Hubble, ωστόσο η τεχνολογία δεν ευνοούσε τη μεγάλη ανάλυση για αυτό και η ποιότητά της χαρακτηρίζεται πολύ χαμηλότερη από αυτή της νέας φωτογραφίας.

Οι Πυλώνες της Δημιουργίας βρίσκονται κοντά στο Νεφέλωμα του Αετού και απέχουν από τη Γη 6.500 έτη φωτός. Ειδικοί της NASA αναφέρουν ότι “Στους Πυλώνες της Δημιουργίας γεννιούνται νέα αστέρια, που αποτελούνται από υδρογόνο αναμειγμένο με σκόνη. Η φωτογραφία είναι η ίδια με την προηγούμενη μόνο που αυτή η εκδοχή της είναι μεγαλύτερη και καλύτερη”.

Η φωτογραφία έχει χρωματιστεί από τους ειδικούς της NASA με τέτοιον τρόπο ώστε να δείχνει με όσο γίνεται μεγαλύτερη λεπτομέρεια τη δημιουργία των αστεριών.

Πηγή: TheVerge http://news247.gr

Διαβάστε επίσης...

Εκδήλωση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, με θέμα: «Χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά»

TweetO Πειραϊκός Σύνδεσμος, το Μουσείο Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων και η Φιλολογική Στέγη Πειραιώς σας …

Κριτήρια επιλογής και όροι υποβολής διδακτικών σειρών και προαιρετικών βοηθημάτων για τη β’ ξένη γλώσσα δημοτικού σχολείου για το σχολικό έτος 2024-2025

Tweet Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι για το σχολικό έτος 2024-2025 θα …

Οι απαντήσεις του υπ. Παιδείας σε θέματα σχολείων της Γερμανίας

TweetΣε συνάντηση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας  Γερμανίας με τον Γενικό Γραμματέα   …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *