Νίκη Κεραμέως: Δεν έχω δεχτεί καμία εισήγηση για κλειστά σχολεία ή υποχρεωτική μάσκα – στόχος της κυβέρνησης είναι να εκλείψει το φαινόμενο των αναπληρωτών

Η αύξηση των κρουσμάτων γρίπης και κορονοϊού δεν αλλάζει τα δεδομένα για τα σχολεία, σύμφωνα με όσα είπε σήμερα (10.01.2023) υπουργό Παιδείας Νίκης Κεραμέως.

Η Νίκη Κεραμέως τόνισε κατηγορηματικά στον ΑΝΤ1 ότι η ίδια δεν έχει δεχτεί καμία εισήγηση από την επιτροπή των ειδικών ούτε για κλείσιμο των σχολείων λόγω της έξαρσης των κρουσμάτων κορονοϊού και των ιώσεων, όπως της γρίπης, ούτε για υποχρεωτική χρήση μάσκας.

Όπως είπε η Νίκης Κεραμέως, το υπουργείο Παιδείας, από την πρώτη στιγμή έχει απευθύνει σύσταση στους γονείς να μη στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο όταν έχουν κάποια «ύποπτα» συμπτώματα και μάλιστα έχει ληφθεί πρόνοια και για τις απουσίες, καθώς από τον Νοέμβριο έως και τον Μάρτιο δεν θα προσμετρώντας μέχρι και απουσίες πέντε ημερών με την ανάλογη βεβαίωση από γιατρό.

Σε ότι αφορά το θέμα των αναπληρωτών αλλά και των μόνιμων διορισμών εκπαιδευτικών, η Νίκη Κεραμέως τόνισε ότι επί 12 χρόνια δεν είχε γίνει ούτε ένας μόνιμος διορισμός εκπαιδευτικού, αλλά τα τελευταία δύο χρόνια, η κυβέρνηση Μητσοτάκη προχώρησε σε 25.000 διορισμούς μονίμων εκπαιδευτικών.

Η υπουργός Παιδείας υπογράμμισε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να εκλείψει το φαινόμενο των αναπληρωτών γιατί αποτελεί στρέβλωση και οι αναπληρωτές να είναι μόνο για να καλύπτον κάποια έκτακτη ανάγκη. Για τον λόγο αυτό γίνεται συζήτηση ώστε να καταρτιστεί ένα νομοσχέδιο για να προκριθεί ένα νέο σύστημα διορισμών που θα καλύψει τις πάγιες ανάγκες με τους διορισμούς μονίμων εκπαιδευτικών, αντί των αναπληρωτών.

Διαβάστε επίσης...

“Το Ολοκαύτωμα στη νήσο των Δικαίων” – «Φάρος» μέσα στις προκλήσεις το θάρρος και η ανθρωπιά των Ζακυνθινών

TweetΜε κάθε τρόπο αναδείχθηκε το ιστορικό γεγονός της διάσωσης των Εβραίων στη Ζάκυνθο, της μοναδικής …

Καταργείται η Αργία των Τριών Ιεραρχών και για τα Φροντιστήρια με ΥΑ

TweetΥπεγράφη από την Υφυπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Ζέττα Μ. Μακρή, η με αριθμ. 8778/Ν1/26-01-2024  απόφαση …

1ο Διεθνές Παιδαγωγικό Συνέδριο της ΔΙ.Π.Ε. Πιερίας

Tweet Σας ενημερώνουμε ότι η Διεύθυνση Α/θμιας Εκπαίδευσης Πιερίας διοργανώνει, σε συνεργασία με την Περιφερειακή …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *