Νέο κατόρθωμα αρνητών: Εκτός σχολείου από την αρχή της χρονιάς πέντε παιδιά στην Αλεξανδρούπολη

Αναστάτωση προκάλεσε στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης η πληροφορία ότι γονείς – αρνητές του ιού και των μέτρων δεν αφήνουν τα παιδιά τους να πάνε στο σχολείο τους.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, πρόκειται για πέντε μαθητές της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (δυο νηπιαγωγείου και 3 δημοτικού), που απέχουν από τα μαθήματά τους από την αρχή της σχολικής χρονιάς! Κατά την ίδια πηγή, οι γονείς αρνούνται να υποβάλλουν τα παιδιά τους σε self test ή να φορέσουν μάσκα.

«Για τις περιπτώσεις αυτές έχουν ενημερωθεί και οι εισαγγελικές αρχές, που επιλαμβάνονται του θέματος, ενώ, παράλληλα, γίνονται προσπάθειες και σε υπηρεσιακό επίπεδο, να μεταπειστούν και να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο», εξήγησε μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας και στην εκπομπή «Άκου να δεις», ο Περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ΑΜΘ, Κωνσταντίνος Μπαντίκος.

 

Μακεδονία – Θράκη: 25 μαθητές εκτός εκπαίδευσης λόγω αρνητών γονέων

Ο ίδιος σημείωσε ότι «οι συγκεκριμένοι γονείς δεν έχουν προσκομίσει κάποιο έγγραφο από δημόσιο φορέα υγείας που να πιστοποιεί ότι για λόγους υγείας των παιδιών τους αρνούνται τα tests ή τις μάσκες», συμπληρώνοντας πως εάν συνέτρεχαν τέτοιοι λόγοι, «οι μαθητές αυτοί θα μπορούσαν να παρακολουθούν τα μαθήματα εξ αποστάσεως, όπως προβλέπεται για τέτοιες περιπτώσεις».

Συνολικά για την ΑΜΘ, ανέφερε πως δεν ξεπερνούν τους 25 οι μαθητές που δεν πηγαίνουν στο σχολείο λόγω άρνησης των γονέων τους, «ανάμεσά τους και μαθητές Λυκείου, για τους οποίους όμως δεν ισχύει η υποχρεωτικότητα, αφού οι λυκειακές τάξεις δεν εμπίπτουν στην υποχρεωτική εκπαίδευση, άρα μπορούν και να μη συνεχίσουν το σχολείο».

Ποινικές κυρώσεις για γονείς – αρνητές

Μόλις χθες, τα υπ. Παιδείας και Δικαιοσύνης, με διάταξη που κατατέθηκε σε νομοσχέδιο του υπ. Δικαιοσύνης, εισήγαγαν νέο πλαίσιο για τους γονείς – αρνητές.

Η διάταξη αφορά τους γονείς και κηδεμόνες μαθητών που δεν μεριμνούν για τη φοίτηση των παιδιών τους στο σχολείο, «φωτογραφίζοντας» τους γονείς που κρατούν μακριά τα παιδιά από τα μαθήματα, επικαλούμενοι την πανδημία ή άλλους λόγους.

Η διάταξη προβλέπει ότι όποιος έχει την επιμέλεια ή την πραγματική φροντίδα του ανηλίκου και παραλείπει την εγγραφή ή την εποπτεία του ως προς την υποχρεωτική φοίτηση (μέχρι και το Γυμνάσιο) τιμωρείται με ποινή φυλάκισης μέχρι δύο έτη και χρηματική ποινή.

Με άλλη ρύθμιση παρατείνεται μέχρι τις 31/3/2022 η προθεσμία για τη μετατροπή των Κέντρων Διά Βίου Μάθησης επιπέδου 1 και 2 σε Κέντρα Διά Βίου Μάθησης βάσει του ν. 4763/2020.

 

 

Διαβάστε επίσης...

Εκδήλωση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, με θέμα: «Χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά»

TweetO Πειραϊκός Σύνδεσμος, το Μουσείο Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων και η Φιλολογική Στέγη Πειραιώς σας …

Κριτήρια επιλογής και όροι υποβολής διδακτικών σειρών και προαιρετικών βοηθημάτων για τη β’ ξένη γλώσσα δημοτικού σχολείου για το σχολικό έτος 2024-2025

Tweet Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι για το σχολικό έτος 2024-2025 θα …

Οι απαντήσεις του υπ. Παιδείας σε θέματα σχολείων της Γερμανίας

TweetΣε συνάντηση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας  Γερμανίας με τον Γενικό Γραμματέα   …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *