Νέα σκληρή ανακοίνωση της ΔΟΕ : “Δεν έχει τέλος ο αντιδημοκρατικός κατήφορος για την Υπουργό Παιδείας και την «αυλή» της”

Δεν έχει τέλος ο αντιδημοκρατικός κατήφορος για την Υπουργό Παιδείας και την «αυλή» της

 

            Αποδεικνύοντας με κάθε νέα της κίνηση ότι δεν υπάρχουν όρια στον αντιδημοκρατικό κατήφορο στον οποίο διαρκώς ολισθαίνει, η Υπουργός Παιδείας, συνεπικουρούμενη από την, κατ’ επανάληψη παρανομούσα, Γενική της Γραμματέα, έφτασαν σήμερα στην απόλυτη επαφή με την ολοκληρωτική συμπεριφορά.

«Εντέλλεσθε» ήταν η φράση με την οποία βρέθηκαν αντιμέτωποι ο Περιφερειακός Διευθυντής και οι Διευθυντές Εκπαίδευσης οι οποίοι, εφαρμόζοντας τη νομοθεσία και αποδεχόμενοι το αυτονόητο δικαίωμα των εκπαιδευτικών να μην είναι υποψήφιοι στις εκλογές-παρωδία για ανάδειξη «αιρετών», δεν είχαν αναρτήσει τα ψηφοδέλτια για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια των Διευθύνσεών τους. Ο αυταρχισμός και οι παράνομες αποφάσεις ενάντια στον σεβασμό στον Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας και τη νομιμότητα.

Είχε προηγηθεί η αήθης στρέβλωση των θέσεων της Ομοσπονδίας από την Υπουργό η οποία διαρκώς «λησμονεί» ότι προτείνουμε οι εκλογές να γίνονται σε εργάσιμη ημέρα δίχως άδεια και ψεύδεται συνεχώς υποστηρίζοντας ότι η αντίδρασή μας οφείλεται στην απώλεια της αργίας.

Είχε προηγηθεί το Δελτίο Τύπου της Υπουργού με τις συκοφαντικές αναφορές της σε «…απόπειρες εκφοβισμού εκπαιδευτικών για τη συμμετοχή τους στη διαδικασία»«…παρεμπόδισης των εφορευτικών επιτροπών από το να εκτελέσουν τα καθήκοντά τους» «…προτροπές σε τέλεση πειθαρχικών παραπτωμάτων» που υποτίθεται ότι διαπράττουν οι εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες, των οποίων τη στάση χαρακτήριζε «απογοητευτική».

Είναι ολοφάνερο ότι το Υ.ΠΑΙ.Θ. δια ροπάλου προσπαθεί να επιβάλει την ηλεκτρονική «δημοκρατία».

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. καταγγέλλει την πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ. για την αυταρχική, αντιδημοκρατική της στάση.

Δηλώνουμε γι άλλη μια φορά. Δεν υπάρχουν υποψήφιοι και δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν «εκλογές».

 

 

Διαβάστε επίσης...

Εκδήλωση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, με θέμα: «Χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά»

TweetO Πειραϊκός Σύνδεσμος, το Μουσείο Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων και η Φιλολογική Στέγη Πειραιώς σας …

Κριτήρια επιλογής και όροι υποβολής διδακτικών σειρών και προαιρετικών βοηθημάτων για τη β’ ξένη γλώσσα δημοτικού σχολείου για το σχολικό έτος 2024-2025

Tweet Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι για το σχολικό έτος 2024-2025 θα …

Οι απαντήσεις του υπ. Παιδείας σε θέματα σχολείων της Γερμανίας

TweetΣε συνάντηση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας  Γερμανίας με τον Γενικό Γραμματέα   …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *