Μιλάνο: Μαθητής μαχαίρωσε δασκάλα και απείλησε παιδιά

Ένας 16χρονος μαθητής γυμνασίου μπήκε στην τάξη με ψεύτικο όπλο, απείλησε τους συμμαθητές του και τραυμάτισε με μαχαίρι την καθηγήτριά του. Στο νοσοκομείο η 51χρονη.

Τρόμος στο γυμνάσιο Alessandrini στη Via Einaudi στην περιοχή Abbiategrasso, στο Μιλάνο της Ιταλίας, όπου ένας 16χρονος μαθητής μαχαίρωσε μια 51χρονη καθηγήτρια μέσα στο σχολείο.

Σύμφωνα με το Corriere Milano, όλα συνέβησαν το πρωί της Δευτέρας (29/05), όταν ο ανήλικος μπήκε στην τάξη με ένα όπλο, το οποίο τελικά ήταν ψεύτικο, και απείλησε τους συμμαθητές του. Τους διέταξε να φύγουν από την τάξη και στη συνέχεια φέρεται να τραυμάτισε την 51χρονη δασκάλα στο αντιβράχιο με ένα μαχαίρι.

Όταν έφτασαν οι στυνομικοί, ο 16χρονος παραδόθηκε, αφήνοντας το όπλο, ένα αντίγραφο πραγματικού όπλου, σε ένα παγκάκι.

Η τραυματισμένη 51χρονη δασκάλα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Legnano. Η κατάστασή της είναι σοβαρή, αλλά φαίνεται να βρίσκεται εκτός κινδύνου. Ο νεαρός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο San Paolo του Μιλάνο.

Οι πρώτες αναφορές στο 112 έκαναν λόγο για πυροβολισμό. Στο σημείο έφτασαν και πολλά οχήματα έκτακτης ανάγκης, εκτός από τους καραμπινιέρους.

Φαίνεται ότι το κίνητρο του 16χρονου σχετίζεται με κάποιες παρατηρήσεις που είχε δεχτεί τον τελευταίο καιρό για τη συμπεριφορά του στο σχολείο.

Ο υπουργός Παιδείας Τζουζέπε Βαλντιτάρα χαρακτήρισε ανακοίνωσε ότι θα πάει στο Abbiategrasso σήμερα. “Μετά από την εμπειρία του Covid, τα επεισόδια εκφοβισμού πολλαπλασιάζονται, ακριβώς επειδή έχει διακοπεί η διαπροσωπική σχέση που είναι θεμελιώδης στην εκπαιδευτική ανάπτυξη”, πρόσθεσε ο υπουργός.

news247

Διαβάστε επίσης...

Εκδήλωση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, με θέμα: «Χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά»

TweetO Πειραϊκός Σύνδεσμος, το Μουσείο Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων και η Φιλολογική Στέγη Πειραιώς σας …

Κριτήρια επιλογής και όροι υποβολής διδακτικών σειρών και προαιρετικών βοηθημάτων για τη β’ ξένη γλώσσα δημοτικού σχολείου για το σχολικό έτος 2024-2025

Tweet Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι για το σχολικό έτος 2024-2025 θα …

Οι απαντήσεις του υπ. Παιδείας σε θέματα σχολείων της Γερμανίας

TweetΣε συνάντηση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας  Γερμανίας με τον Γενικό Γραμματέα   …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *