Μετά από 11 χρόνια, απολύθηκε από το Δημόσιο ο «δάσκαλος» της «17Ν»

Θέση μόνιμου εκπαιδευτικού κατείχε μέχρι χθες Παρασκευή ο κατηγορηθείς για συμμετοχή στη «17 Νοέμβρη» Κωνσταντίνος Τέλιος.

Ο κ. Τέλιος διορίστηκε δάσκαλος σε δημοτικό σχολείο της Κρήτης το 1998. Τέθηκε σε αυτοδίκαιη αργία του 2002, μετά την ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του στο πλαίσιο των ερευνών για την «17Ν», ενώ τρία χρόνια αργότερα, στα τέλη του 2005, το πειθαρχικό συμβούλιο έκρινε πως πρέπει να παυθεί για παράβαση καθήκοντος και χαρακτηριστικά ανάξια για υπάλληλο διαγωγή.

Ωστόσο, ο κ. Τέλιος τελικά απηλλάγη ποινικά από την υπόθεση της «17Ν», λόγω παραγραφής, αφού από το 1992 κι έπειτα δεν έχε καμία συμμετοχή στη δράση της οργάνωσης. Στη συνέχεια προσέφυγε στη Δικαιοσύνη κατά των αποφάσεων σε βάρος του.

Με την υπόθεση να πέφτει στα γρανάζια της Δικαιοσύνης, τελικά χρειάστηκαν πάνω από 11 χρόνια έως ότου τελικά μόλις χθες να γίνει αμετάκλητη η πειθαρχική ποινή της οριστικής του παύσης.

Πηγή: http://www.skai.gr

Διαβάστε επίσης...

Εκδήλωση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, με θέμα: «Χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά»

TweetO Πειραϊκός Σύνδεσμος, το Μουσείο Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων και η Φιλολογική Στέγη Πειραιώς σας …

Κριτήρια επιλογής και όροι υποβολής διδακτικών σειρών και προαιρετικών βοηθημάτων για τη β’ ξένη γλώσσα δημοτικού σχολείου για το σχολικό έτος 2024-2025

Tweet Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι για το σχολικό έτος 2024-2025 θα …

Οι απαντήσεις του υπ. Παιδείας σε θέματα σχολείων της Γερμανίας

TweetΣε συνάντηση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας  Γερμανίας με τον Γενικό Γραμματέα   …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *