European Commissioner for Health Stella Kyriakides talks to journalists during a news conference at the EU headquarters in Brussels, Monday, Feb. 24, 2020. The European Union's top health and crisis management officials called for vigilance Monday, saying the spread of the virus in Italy shows how quickly things can change, but they urged citizens not to panic and said there is no plan to close any of Europe's borders. (AP Photo/Francisco Seco)

Κυριακίδου για άνοιγμα σχολείων: Να επιστρέψουν με ασφάλεια τα παιδιά στις τάξεις

«Η αυτοπειθαρχία μας είναι η καλύτερη άμυνα από τον ιό»

Για το άνοιγμα των σχολείων μίλησε η Ευρωπαία επίτροπος αρμόδια για θέματα υγείας, Στέλλα Κυριακίδου, σημειώνοντας ότι τα παιδιά πρέπει να επιστρέψουν σε αυτά με ασφάλεια.

«Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί και να κάνουμε ότι μπορούμε για να επιτρέψουμε στα παιδιά να επιστρέψουν στις τάξεις τους υπό συνθήκες ασφαλείας. Τα επιδημιολογικά και κλινικά στοιχεία που αφορούν τα παιδιά είναι ακόμη περιορισμένα.

Οι μελέτες, σε πολλές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης έδειξαν ότι η μετάδοση από παιδί σε παιδί στα σχολεία είναι σπάνιο φαινόμενο και ότι το άνοιγμα των σχολείων δεν προκάλεσε σημαντική αύξηση των κρουσμάτων», ανέφερε η επίτροπος σε συνέντευξή της στην ιταλική εφημερίδα La Stampa.

«Τα μέχρι τώρα στοιχεία δείχνουν ότι όταν εφαρμόζονται κατάλληλα μέτρα υγιεινής, αποστάσεις ασφαλείας και όταν οι μαθητές μοιράζονται σε διάφορες ομάδες, είναι αρκετά απίθανο να σημειωθούν, μέσα στα σχολεία, περισσότερες μολύνσεις απ΄ότι σε άλλους χώρους», εξηγεί η κ. Κυριακίδου.

Σχετικά με την χρήση της μάσκας, καθιστά σαφές ότι «είναι οι χώρες μέλη που πρέπει να αποφασίσουν αν είναι υποχρεωτική, και από ποια ηλικία και πέρα».

Σε ότι αφορά το εμβόλιο για τον COVID- 19, η επίτροπος υπενθυμίζει ότι την περασμένη Πέμπτη υπέγραψε το πρώτο συμβόλαιο με την εταιρία Astrazeneca και εκτιμά (χωρίς να υπάρχει απόλυτη βεβαιότητα) ότι το πρώτο εμβόλιο μπορεί να διατεθεί προς το τέλος του έτους ή στην αρχή του επόμενου.

«Μέχρι τότε, η αυτοπειθαρχία μας είναι η καλύτερη άμυνα από τον ιό, ανεξάρτητα από το πόσο μπορεί να μας κουράσουν οι διάφοροι περιορισμοί», καταλήγει η αρμόδια επίτροπος.

Κυριακίδου για άνοιγμα σχολείων: Να επιστρέψουν με ασφάλεια τα παιδιά στις τάξεις

Διαβάστε επίσης...

Εκδήλωση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, με θέμα: «Χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά»

TweetO Πειραϊκός Σύνδεσμος, το Μουσείο Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων και η Φιλολογική Στέγη Πειραιώς σας …

Κριτήρια επιλογής και όροι υποβολής διδακτικών σειρών και προαιρετικών βοηθημάτων για τη β’ ξένη γλώσσα δημοτικού σχολείου για το σχολικό έτος 2024-2025

Tweet Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι για το σχολικό έτος 2024-2025 θα …

Οι απαντήσεις του υπ. Παιδείας σε θέματα σχολείων της Γερμανίας

TweetΣε συνάντηση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας  Γερμανίας με τον Γενικό Γραμματέα   …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *