Κορονοϊός: Παρέμβαση του υπ. Οικονομικών για την έλλειψη αντισηπτικών!

Σε νομοθετική παρέμβαση προχωρά το υπουργείο Οικονομικών, σε συνεργασία με τα υπουργεία Υγείας και Δικαιοσύνης, για να αντιμετωπιστούν οι ελλείψεις αντισηπτικών στη χώρα λόγω της έξαρσης των κρουσμάτων του κορονοϊού.

Ειδικότερα, παρέχεται η δυνατότητα, η ποσότητα αιθυλικής αλκοόλης που έχει δημευθεί ή κατασχεθεί ως αντικείμενο λαθρεμπορίας, να διατεθεί με πράξη του διοικητή της ΑΑΔΕ δωρεάν προς το υπουργείο Υγείας, προκειμένου να παρασκευαστούν αντισηπτικά με βάση την έκθεση εξέτασης δείγματος που εκδίδεται από την αρμόδια χημική υπηρεσία.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, πρόκειται για τουλάχιστον 120 τόνους κατασχεμένης ή δημευμένης αιθυλικής αλκοόλης.

Με την ίδια διάταξη, ορίζεται ότι οι εργασίες (φασόν) παρασκευής αντισηπτικών ειδών από τις βιομηχανικές και βιοτεχνικές επιχειρήσεις για λογαριασμό του υπουργείου Υγείας, απαλλάσσονται από τον αναλογούντα ΦΠΑ, με δικαίωμα έκπτωσης του ΦΠΑ των δαπανών της επιχείρησης.

Σημειώνεται ότι, έχει ήδη ενισχυθεί ο προϋπολογισμός του υπουργείου Υγείας με 15 εκατ. ευρώ, για την προμήθεια αναγκαίου υγειονομικού υλικού, και το υπουργείο Οικονομικών είναι στη διάθεση του υπουργείου Υγείας για την πλήρη υποστήριξη του συστήματος δημόσιας υγείας.

Διαβάστε επίσης...

Εκδήλωση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, με θέμα: «Χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά»

TweetO Πειραϊκός Σύνδεσμος, το Μουσείο Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων και η Φιλολογική Στέγη Πειραιώς σας …

Κριτήρια επιλογής και όροι υποβολής διδακτικών σειρών και προαιρετικών βοηθημάτων για τη β’ ξένη γλώσσα δημοτικού σχολείου για το σχολικό έτος 2024-2025

Tweet Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι για το σχολικό έτος 2024-2025 θα …

Οι απαντήσεις του υπ. Παιδείας σε θέματα σχολείων της Γερμανίας

TweetΣε συνάντηση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας  Γερμανίας με τον Γενικό Γραμματέα   …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *