Κεραμέως: Θα επικεντρωθούμε πάρα πολύ στην αξιολόγηση για τη βελτίωση της εκπαίδευσης – Δεν μπορεί να υπάρχει μονιμότητα στο χώρο της ιδιωτικής πρωτοβουλίας.

Το ιδιωτικό σχολείο πρέπει να έχει ελευθερία στη διαχείριση του ανθρωπίνου  δυναμικού του, να προσλαμβάνει και να απομακρύνει εκπαιδευτικούς στη βάση των κρίσεων και της αξιολόγησης» τόνισε η  Υπουργός Παιδείας & Θρησκευμάτων Ν.Κεραμέως, μιλώντας στον Άρη Πορτοσάλτε στο ΣΚΑΙ ράδιο.

Τώρα ισχύει η διετία και μετά το πέρας της διετίας καταρχήν ο εκπαιδευτικός δεν είναι πλέον στο σχολείο, και από εκεί και πέρα ισχύει ένα σύστημα μονιμότητας που  αυτό θεωρούμε ότι δεν έχει θέση στο σχολείο το οποίο πρέπει να έχει ελευθερία κινήσεων,  όπως κάθε άλλη ιδιωτική επιχείρηση, συμπλήρωσε η υπουργός Παιδείας.

Στη συνέχεια χρησιμοποιώντας ως παράδειγμα ένα ιδιωτικό νοσοκομείο, αναρωτήθηκε:  «Δεν μπορεί να διαχειρίζεται το νοσοκομείο το ανθρώπινο δυναμικό του, όπως κρίνει καλύτερα, κάτι για το οποίο κρίνεται από τους ασθενείς, όπως και το σχολείο κρίνεται από τους μαθητές και τις οικογένειες.

Είναι στο συμφέρον του σχολείου να έχει τους καλύτερους εκπαιδευτικούς και να είναι όλοι ευχαριστημένοι. Δεν μπορεί να υπάρχει μονιμότητα στο χώρο της ιδιωτικής πρωτοβουλίας.

Σχετικά με την αξιολόγηση στα δημόσια σχολεία η Υπουργός ενημέρωσε ότι: «βγαίνουν σύντομα  οι Υπουργικές αποφάσεις και οι εφαρμοστικές πράξεις για την αξιολόγηση και  θα επικεντρωθούμε πάρα πολύ σε αυτό το κομμάτι γιατί θεωρούμε ότι είναι ίσως το πιο σημαντικό εργαλείο για τη βελτίωση της εκπαίδευσης»

Για τη δράση «η σχολική τσάντα στο σχολείο» η υπουργός Παιδείας ανέφερε ότι έχουμε συγκροτήσει επιτροπή ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς αν και υπάρχουν διαφορετικές απόψεις αν πρέπει να συνεχιστεί ή όχι.

Διαβάστε επίσης...

Εκδήλωση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, με θέμα: «Χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά»

TweetO Πειραϊκός Σύνδεσμος, το Μουσείο Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων και η Φιλολογική Στέγη Πειραιώς σας …

Κριτήρια επιλογής και όροι υποβολής διδακτικών σειρών και προαιρετικών βοηθημάτων για τη β’ ξένη γλώσσα δημοτικού σχολείου για το σχολικό έτος 2024-2025

Tweet Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι για το σχολικό έτος 2024-2025 θα …

Οι απαντήσεις του υπ. Παιδείας σε θέματα σχολείων της Γερμανίας

TweetΣε συνάντηση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας  Γερμανίας με τον Γενικό Γραμματέα   …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *