Η συγκλονιστική εξομολόγηση του άνδρα που έμεινε 78 ημέρες στην εντατική μετά την πυρκαγιά στο Μάτι

Συγκλονίζει με τα όσα λέει ο Δημήτρης Φιλιππής που έμεινε 78 ημέρες στην εντατική παλεύοντας κάθε λεπτό για την ζωή του μετά την φονική πυρκαγιά στο Μάτι.  
Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1 τόνισε ότι όταν ξύπνησε από το κώμα, το μόνο που ήθελε ήταν να γνωρίζει πού ήταν οι δικοί του άνθρωποι, η σύζυγος και ο 5χρονος γιος του:

«Τότε ησύχασα. Μόνο τότε ησύχασα, γιατί δεν ήξερα τι είχαν απογίνει ούτε το παιδί, ούτε η γυναίκα μου, ούτε οι συγγενείς. Κανένας» τόνισε και στην συνέχεια μίλησε για τις τραγικές στιγμές που έζησε«Μπήκα σε ένα στενό που ήξερα ότι καταλήγει στη θάλασσα, αλλά ο δρόμος είχε κουκουνάρια καμμένα και γλίστρησα και έπεσα κάτω. Μετά βούτηξα στη θάλασσα, μετά ήρθαν κάποια στιγμή και μας πήραν οι βάρκες και μετά λεπτομέρειες δεν θυμάμαι πρέπει να λιποθύμησα».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, ο κ. Φιλιππής περιγράφει το πώς πάλεψε να σωθεί από τη φωτιά: «Έφτασα σε σημείο που με το ζόρι κράταγα το κεφάλι μου έξω από το νερό και έλεγα ότι αν δεν έρθουν να μας πάρουν θα πνιγώ. Από το κάψιμο θα πνιγόμουν. Είχα τρομερή κούραση και δεν μπορούσα να αναπνεύσω. Έβλεπα που έβαζαν πανιά στα πρόσωπά τους να καλυφθούν και εγώ μόλις έβαζα το πανί ήταν τόσο αδύνατη η αναπνοή μου που δεν μπορούσα να αναπνεύσω, πνιγόμουν».

«Παλεύω κάθε μέρα και δεν μπορώ να βγάλω από το μυαλό μου πως κάηκαν 100 άνθρωποι χωρίς λόγο. Δεν υπήρχε κράτος, δεν υπήρχε τίποτα. Όλοι ήταν απόντες», κατέληξε χωρίς να ξεχάσει να ευχαριστήσει τους πάντες στον ευαγγελισμό που τον βοήθησαν στον δύσκολο αγώνα που έδωσε για να παραμείνει στη ζωή.

NEWSROOM ELEFTHEROSTYPOS.GR

Διαβάστε επίσης...

Εκδήλωση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, με θέμα: «Χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά»

TweetO Πειραϊκός Σύνδεσμος, το Μουσείο Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων και η Φιλολογική Στέγη Πειραιώς σας …

Κριτήρια επιλογής και όροι υποβολής διδακτικών σειρών και προαιρετικών βοηθημάτων για τη β’ ξένη γλώσσα δημοτικού σχολείου για το σχολικό έτος 2024-2025

Tweet Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι για το σχολικό έτος 2024-2025 θα …

Οι απαντήσεις του υπ. Παιδείας σε θέματα σχολείων της Γερμανίας

TweetΣε συνάντηση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας  Γερμανίας με τον Γενικό Γραμματέα   …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *