Η πρωθυπουργος της Ρουμανίας Βιορίτσα Νταντσίλα / Φωτογραφία: AP Photos Πηγή: iefimerida.gr - https://www.iefimerida.gr/kosmos/roymania-isobia-biasmos-kai-paiderastia?utm_medium=Social&utm_source=Facebook&fbclid=IwAR3VeErRvldDp-TuVoN5ZJVNhAFaxDZ8TkYf_cTFEABrc_QPNEvdDTJv5V4#Echobox=1565293036

Η Ρουμανία εισάγει τα ισόβια για τα αδικήματα του βιασμού και της παιδεραστίας -Μετά την υπόθεση της 15χρονης Αλεξάντρα

Η Ρουμανία θα εγκρίνει έκτακτο διάταγμα, που θα προβλέπει την επιβολή της ποινής της ισόβιας κάθειρξης ως τιμωρία για τον βιασμό και την παιδεραστία, δήλωσε σήμερα η πρωθυπουργός Βιορίτσα Νταντσίλα.

Η απόφαση έρχεται ημέρες μετά την απαγωγή και δολοφονία μιας 15χρονης, μια υπόθεση που σόκαρε τη χώρα και προκάλεσε κύμα αντιδράσεων σε βάρος των αρχών τους οποίους οι πολίτες κατηγορούν για ολιγωρία.

Ο 65χρονος που ομολόγησε τη δολοφονία δύο κοριτσιών στη Ρουμανία

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Φρίκη στη Ρουμανία με την υπόθεση δολοφονίας 2 κοριτσιών -Εντοπίστηκε σάκος με ανθρώπινα οστά
ΚΟΣΜΟΣ 05|08|2019 | 23:00
Ενας 65χρονος μηχανικός στην πόλη Καρακάλ, στη νότια Ρουμανία, ομολόγησε ότι σκότωσε την Αλεξάντρα Μακεσάνου, τα ίχνη της οποίας είχαν χαθεί στις 24η Ιουλίου, και μια 18χρονη που είχε εξαφανιστεί τον Απρίλιο.

«Εχω μηδενική ανοχή στην έλλειψη ανθρωπιάς και σεβασμού προς τους πολίτες» υπογράμμισε η Ντανσίλα παρουσιάζοντας σε δημοσιογράφους τα σχέδια της κυβέρνησής της.

Εντοπίστηκαν τα οστά του δεύτερου θύματος στη Ρουμανία

Εισαγγελείς στη Ρουμανία ανακοίνωσαν την Δευτέρα ότι βρέθηκαν ανθρώπινα λείψανα, που θα μπορούσαν να ανήκουν σε ένα δεύτερο κορίτσι που απήγαγε και σκότωσε ο 65χρονος Γκιόργκι Ντίνκα, ο οποίος συνελήφθη πριν από 10 ημέρες, σε μια υπόθεση που σόκαρε τη χώρα.

«Ενας σάκος που περιείχε ανθρώπινα λείψανα και τέφρα βρέθηκε σε περιοχή που υπέδειξε ο ύποπτος» σε ένα δάσος κοντά στο Καρακάλ (νότια), δήλωσε η εκπρόσωπος τύπου της εισαγγελίας κατά του οργανωμένου εγκλήματος (DIICOT) Μιχαέλα Πόριμε.

People hold a large Romanian flag as they start marching from the government headquarters in memory of a 15-year-old girl, raped and killed in southern Romania, after police took 19 hours from the moment she called the country’s emergency hotline to intervene, in Bucharest, Romania, Saturday, July 27, 2019. Thousands of people took part Saturday evening in Bucharest in a march protesting the handling of the case, blaming Romanian officials for negligence, incompetence and a lack of empathy. (AP Photo/Vadim Ghirda)

Στους δρόμους οι Ρουμάνοι κατά της αστυνομίας
Η Αλεξάνδρα κάλεσε 3 φορές σε βοήθεια -Οργή στη Ρουμανία

Χιλιάδες άνθρωποι έχουν κατεβεί στους δρόμους της χώρας τις τελευταίες ημέρες για να καταγγείλουν την «ανικανότητα» της αστυνομίας, που άνοιξε φάκελο πάρα πολύ αργά για την εξαφάνιση των δύο κοριτσιών.

Η 15χρονη Αλεξάνδρα θύμα είχε καλέσει τρεις φορές τον ευρωπαϊκό αριθμό κλήσης έκτακτης ανάγκης 112 ζητώντας βοήθεια, σύμφωνα με το τηλεοπτικό κέντρο έκτακτης ανάγκης. Η αστυνομία ανέφερε ότι εισέβαλε στο σπίτι του Ντίνκα, 19 ώρες μετά την κλήση της έφηβης.


Χιλιάδες άνθρωποι με κεριά και λουλούδια έξω από το υπουργείο Εσωτερικών στη Ρουμανία διαδηλώνουν ενάντια στην ολιγωρία της αστυνομίας / Φωτογραφία: AP Photos
Οι παιδεραστές και βιαστές που κρίνονται ένοχοι στη Ρουμανία αντιμετωπίζουν ποινές κάθειρξης έως 7 και 12 χρόνια αντιστοίχως. Στην περίπτωση που το θύμα πεθάνει, οι βιαστές βρίσκονται αντιμέτωποι με κάθειρξη 18 ετών.
Πηγή: iefimerida.gr 

Διαβάστε επίσης...

Εκδήλωση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, με θέμα: «Χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά»

TweetO Πειραϊκός Σύνδεσμος, το Μουσείο Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων και η Φιλολογική Στέγη Πειραιώς σας …

Κριτήρια επιλογής και όροι υποβολής διδακτικών σειρών και προαιρετικών βοηθημάτων για τη β’ ξένη γλώσσα δημοτικού σχολείου για το σχολικό έτος 2024-2025

Tweet Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι για το σχολικό έτος 2024-2025 θα …

Οι απαντήσεις του υπ. Παιδείας σε θέματα σχολείων της Γερμανίας

TweetΣε συνάντηση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας  Γερμανίας με τον Γενικό Γραμματέα   …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *