Η δραματική στιγμή που λιμενικοί σώζουν γυναίκα από ΙΧ που πέφτει στη θάλασσα από πλοίο [βίντεο]

Τα θερμά του συγχαρητήρια προς τους δύο λιμενικούς του Λιμεναρχείου Κυλλήνης, Θεόδωρο Καλτσά και Παναγιώτη Μουρτζίνη, έδωσε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης οι οποίοι με κίνδυνο της ζωής τους διέσωσαν μια οδηγό η ζωή της οποίας κινδύνευσε σοβαρά το βράδυ της στο λιμάνι της Κυλλήνης.

Συγκεκριμένα το βράδυ της Δευτέρας 23 Δεκεμβρίου, λόγω ιδιαίτερα δυσμενών καιρικών συνθηκών, το επιβατηγό – οχηματαγωγό πλοίο «Fior di Levante», της εταιρίας Levante Ferries, αντιμετώπισε προβλήματα στο λιμάνι της Κυλλήνης, προερχόμενο από την Κεφαλονιά, κατά τη διάρκεια της αποβίβασης επιβατών και οχημάτων.

Μια βίαια μετατόπιση του πλοίου λόγω του καιρού ώθησε ένα αυτοκίνητο το οποίο εκείνη την ώρα αποβιβαζόταν στο κενό μεταξύ της προβλήτας και της ράμπας του πλοίου με αποτέλεσμα να κινδυνεύσει άμεσα η ζωή της οδηγού του. Οι δύο κελευστές έσπευσαν και πρόλαβαν να απεγκλωβίσουν την οδηγό του, πριν το όχημα βρεθεί στην θάλασσα.

Ο κ. Πλακιωτάκης τόνισε ιδιαίτερα το γεγονός πως τα δύο στελέχη του Λιμενικού Σώματος έσπευσαν να διασώσουν την οδηγό αψηφώντας τον σοβαρό κίνδυνο που ενείχε η απόφαση τους για την ίδια τους τη ζωή, μια και μερικά δευτερόλεπτα μετά τον απεγκλωβισμό της το αυτοκίνητο έπεσε στη θάλασσα.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Πλακιωτάκης, «θα επικοινωνήσω άμεσα με τους δύο κελευστές, καθώς και με τη διοικητή του Λιμεναρχείου Κυλλήνης ανθυποπλοίαρχο Λ.Σ. Βασιλική Ασημακοπούλου, προκειμένου να τους εκφράσω διά ζώσης τα συγχαρητήριά μου».

«Με αφορμή το συμβάν αυτό», συνέχισε, «θέλω να υπογραμμίσω όχι μόνο το ήθος, αλλά και την αυταπάρνηση με την οποία καθημερινά από την μια άκρη της Ελλάδος ως την άλλη, τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος, γυναίκες και άνδρες, υπερβάλλουν εαυτόν για να φέρουν σε πέρας την αποστολή τους. Για τον λόγο αυτό», κατέληξε, «η Πολιτεία έχει χρέος να κάνει ό,τι μπορεί ώστε να ενισχύσει την προσπάθεια τους με κάθε πρόσφορο μέσο και τρόπο».

Δείτε τη στιγμή που οι λιμενικοί σώζουν τη γυναίκα εν μέσω καταιγίδας και ισχυρών ανέμων:

Η ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΠΤΩΣΗΣ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ

Δημοσιεύτηκε από INKEFALONIA.GR στις Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου 2019

 

Δείτε τι δήλωσαν η γυναίκα και όσοι ενεπλάκησαν στη διάσωση:

Play Video

Πηγή: iefimerida.gr 

Διαβάστε επίσης...

Εκδήλωση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, με θέμα: «Χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά»

TweetO Πειραϊκός Σύνδεσμος, το Μουσείο Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων και η Φιλολογική Στέγη Πειραιώς σας …

Κριτήρια επιλογής και όροι υποβολής διδακτικών σειρών και προαιρετικών βοηθημάτων για τη β’ ξένη γλώσσα δημοτικού σχολείου για το σχολικό έτος 2024-2025

Tweet Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι για το σχολικό έτος 2024-2025 θα …

Οι απαντήσεις του υπ. Παιδείας σε θέματα σχολείων της Γερμανίας

TweetΣε συνάντηση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας  Γερμανίας με τον Γενικό Γραμματέα   …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *