Επιρρεπές στο άσθμα ένα στα τέσσερα παιδιά που ζουν μέσα στο νέφος

Γαλλική έρευνα συνδέει την ατμοσφαιρική ρύπανση με το άσθμα

Φωτογραφία αρχείου (REUTERS/NIKOUBAZL)

Ένα στα τέσσερα παιδιά που ζουν σε περιοχές με υψηλά επίπεδα ατμοσφαιρικής ρύπανσης και ένα στα επτά παιδιά που κατοικούν σε ακτίνα έως και 75 μέτρων από μία πολυσύχναστη οδική αρτηρία, έχουν μεγάλες πιθανότητες να εμφανίσουν άσθμα.
Ανησυχία προκαλεί επίσης η αύξηση της ρύπανσης του αέρα στους εσωτερικούς χώρους, η οποία αποδίδεται στη χρήση καπνού, διαλυτικών, χρωμάτων, κλπ.
Τα παραπάνω στοιχεία, τα οποία ανακοινώθηκαν από ειδικούς επιστήμονες του Τμήματος Επιδημιολογίας, Αλλεργιών και Νόσων του Αναπνευστικού Συστήματος του Πανεπιστημίου της Σορβόννης και του Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας και Ιατρικής Έρευνας της Γαλλίας, αναμένεται να παρουσιαστούν στη Συνάντηση «Παιδικών Αλλεργιών και Άσθματος» της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Αλλεργιολογίας και Κλινικής Ανοσολογίας που θα διεξαχθεί στην Αθήνα (17 – 19 Οκτωβρίου).
«Με την ατμοσφαιρική ρύπανση να είναι αυτή τη στιγμή δεύτερη στην παγκόσμια λίστα παραγόντων κινδύνου (risk factor), το άσθμα και άλλες σχετικές ασθένειες πρέπει να αντιμετωπιστούν με σοβαρότητα» δήλωσε η διευθύντρια έρευνας του Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας και Ιατρικής Έρευνας κυρία Ιζαμπέλλα Αννέσι-Μαεσάνο.
Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Αλλεργιολογίας και Κλινικής Ανοσολογίας, καθηγητής κ. Νίκος Παπαδόπουλος, τόνισε ότι «πρέπει όλοι, αλλά ιδιαίτερα η ΕΕ, να δώσουμε μεγαλύτερη προσοχή τόσο στα επίπεδα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης όσο και στις ασθένειες του αναπνευστικού, προκειμένου να κάνουμε σημαντικά βήματα προς τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των παιδιών».

 

Διαβάστε επίσης...

Εκδήλωση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, με θέμα: «Χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά»

TweetO Πειραϊκός Σύνδεσμος, το Μουσείο Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων και η Φιλολογική Στέγη Πειραιώς σας …

Κριτήρια επιλογής και όροι υποβολής διδακτικών σειρών και προαιρετικών βοηθημάτων για τη β’ ξένη γλώσσα δημοτικού σχολείου για το σχολικό έτος 2024-2025

Tweet Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι για το σχολικό έτος 2024-2025 θα …

Οι απαντήσεις του υπ. Παιδείας σε θέματα σχολείων της Γερμανίας

TweetΣε συνάντηση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας  Γερμανίας με τον Γενικό Γραμματέα   …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *