Επαναλειτουργεί το τμήμα Ποντιακής Διαλέκτου της Ευξείνου Λέσχης Βέροιας

Η Εύξεινος Λέσχη Βέροιας ενημερώνει τα μέλη και τους φίλους της Λέσχης ότι επαναλειτουργεί το τμήμα Ποντιακής Διαλέκτου από την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2019 με στόχο τη διάδοση της Ποντιακής διαλέκτου, ώστε αυτή να γίνει κτήμα και των νέων γενεών.
Μαθητές, φοιτητές, επαγγελματίες, επιστήμονες, συνταξιούχοι και γενικά άτομα κάθε ηλικίας θα καθίσουν στα θρανία της λέσχης, για να γνωρίσουν όχι μόνο την Ποντιακή διάλεκτο αλλά και τον πολιτισμό, τις παραδόσεις, τα παραδοσιακά ποντιακά τραγούδια, τα ήθη και έθιμα των Ποντίων, την μαγειρική  της Ποντιακής κουζίνας καθώς και τον τρόπο παρασκευής Ποντιακών εδεσμάτων με ευχάριστο και πρωτότυπο τρόπο.
Το τμήμα θα λειτουργεί Παρασκευές και από ώρες 9 μ.μ. – 10.30 μ.μ. με ετήσιο συνολικό κόστος 50€ και με υπεύθυνη διδασκαλίας την πιστοποιημένη καθηγήτρια Ποντιακής διαλέκτου, Αναστασία Μαχαιρίδου (Φιλόλογο).
Για εγγραφή οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τη Γραμματεία της Λέσχης, Κυριακή – Πέμπτη, και ώρες, 5 μ.μ. – 9 μ.μ. (2331072060) και  στο τηλ. 6983503676.

Διαβάστε επίσης...

Εκδήλωση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, με θέμα: «Χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά»

TweetO Πειραϊκός Σύνδεσμος, το Μουσείο Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων και η Φιλολογική Στέγη Πειραιώς σας …

Κριτήρια επιλογής και όροι υποβολής διδακτικών σειρών και προαιρετικών βοηθημάτων για τη β’ ξένη γλώσσα δημοτικού σχολείου για το σχολικό έτος 2024-2025

Tweet Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι για το σχολικό έτος 2024-2025 θα …

Οι απαντήσεις του υπ. Παιδείας σε θέματα σχολείων της Γερμανίας

TweetΣε συνάντηση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας  Γερμανίας με τον Γενικό Γραμματέα   …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *