ΔΟΕ : Η Μνημονιακή κυβέρνηση της αριστεράς “βαπτίζει” τα σχολεία Επιχειρηματίες!!

Νέα μείωση των εσόδων λειτουργίας των σχολείων. Φόρος 29% στα έσοδα των σχολικών επιτροπών 

Αποτελεί αδιαμφισβήτητο γεγονός το ότι οι λειτουργικές δαπάνες των σχολείων, εδώ και χρόνια έχουν μειωθεί πάνω από 50%, από τις πολιτικές που εφαρμόζουν οι μνημονιακές κυβερνήσεις, υποβαθμίζοντας με αυτόν τον τρόπο ακόμα περισσότερο τη λειτουργία του δημόσιου σχολείου.

Συχνά, κάτω από αυτές τις συνθήκες πολλοί δήμοι δεν αποδίδουν τις λειτουργικές δαπάνες όπως οφείλουν ή κινούνται με αδιαφανείς διαδικασίες επιβαρύνοντας ακόμα περισσότερο την ήδη επιβαρυμένη λειτουργία των σχολείων.

Μέρος της οικονομικής ενίσχυσης των σχολείων, αποτελούν τα έσοδα από  την εκμίσθωση των κυλικείων (από τους μαθητές και τους γονείς τους δηλαδή) που είναι εξαιρετικά μειωμένα λόγω της οικονομικής δυσχέρειας των οικογενειών.

Όμως με νέα εγκύκλιο της Ανεξάρτητης αρχής δημοσίων εσόδων (ΔΕΑΦ Β 1016062 ΕΞ 2017/1.2.17) τα έσοδα αυτά θα φορολογούνται ως εισόδημα από …επιχειρηματική δραστηριότητα με συντελεστή 29% και μάλιστα αναδρομικά!!

Οι συνέπειες της εφαρμογής αυτής της εγκυκλίου θα είναι εξαιρετικά αρνητικές για τη λειτουργία των σχολείων, αφού αφενός θα μειωθούν τα έσοδα από τις, πενιχρές, λειτουργικές δαπάνες, αφετέρου η προσπάθεια να μεταφερθεί το κόστος στα κυλικεία θα αναγκάσει πολλά από αυτά να κλείσουν.

Απαιτούμε :

Την άμεση απόσυρση της εγκυκλίου

Την άμεση παρέμβαση των συναρμόδιων Υπουργείων και ιδιαίτερα του Υπουργείου Παιδείας.

Διεκδικούμε

Αύξηση των δαπανών για την παιδεία και την πλήρη κάλυψη των αναγκών λειτουργίας των σχολείων,  στην κατεύθυνση της έμπρακτης στήριξης του δημόσιου σχολείου.

Διαβάστε επίσης...

Εκδήλωση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, με θέμα: «Χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά»

TweetO Πειραϊκός Σύνδεσμος, το Μουσείο Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων και η Φιλολογική Στέγη Πειραιώς σας …

Κριτήρια επιλογής και όροι υποβολής διδακτικών σειρών και προαιρετικών βοηθημάτων για τη β’ ξένη γλώσσα δημοτικού σχολείου για το σχολικό έτος 2024-2025

Tweet Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι για το σχολικό έτος 2024-2025 θα …

Οι απαντήσεις του υπ. Παιδείας σε θέματα σχολείων της Γερμανίας

TweetΣε συνάντηση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας  Γερμανίας με τον Γενικό Γραμματέα   …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *