Διεθνές συνέδριο της Παιδαγωγικής Εταιρείας στον Βόλο για το Σχολείο και τη Δημοκρατία

Tα τρία Παιδαγωγικά Τμήματα της Σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας σε συνεργασία με την Παιδαγωγική Εταιρεία Ελλάδος (ΠΕΕ) διοργανώνουν το ΙΣΤ’ Διεθνές Συνέδριο της ΠΕΕ στον Βόλο. Ο χρόνος διεξαγωγής του Συνεδρίου είναι οι ημερομηνίες 29-30 Νοεμβρίου και 1 Δεκεμβρίου 2019.

Το θέμα του Συνεδρίου είναι: «Το σχολείο στη δημοκρατία, η δημοκρατία στο σχολείο». Έχοντας ως αφετηρία την έννοια της δημοκρατίας ως τρόπου ζωής και όχι απλά ως συστήματος διακυβέρνησης και δεδομένου του επιστημονικού διαλόγου που έχει αναπτυχθεί διεθνώς για την καλλιέργεια της πολιτικής και δημοκρατικής συνείδησης των μαθητών, την παροχή ίσων ευκαιριών σε όλους στην εκπαίδευση, τη συμμετοχική δράση όλων των εμπλεκόμενων στη σχολική εκπαίδευση και επομένως τον επαναπροσδιορισμό ενός δημοκρατικού σχολείου στη σύγχρονη κοινωνία, αποφασίστηκε το εν λόγω θέμα από κοινού με μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου και τα οποία υπηρετούν ως μέλη ΔΕΠ στα τρία Παιδαγωγικά Τμήματα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Οι Γενικές Συνελεύσεις των τριών Παιδαγωγικών Τμημάτων έχουν εγκρίνει τη συμμετοχή στη διοργάνωση και διεξαγωγή του ΙΣΤ’ Διεθνούς Συνεδρίου της ΠΕΕ.
Σύνεδροι από όλη την επικράτεια της χώρας και από την αλλοδαπή μπορούν να συμμετέχουν. Πληροφορίες για την οργάνωση και διεξαγωγή του Συνεδρίου βρίσκονται στην ιστοσελίδα http://pee2019.uth.gr/index.php/el/ .
«Με μεγάλη χαρά και τιμή αναμένουμε τη θετική ανταπόκριση της εκπαιδευτικής κοινότητας τόσο από την Περιφέρεια της Θεσσαλίας όσο και από άλλες εκπαιδευτικές περιφέρειες της χώρας ώστε να συνδράμουν στον επιστημονικό διάλογο για το θέμα του Συνεδρίου» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Διαβάστε επίσης...

Εκδήλωση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, με θέμα: «Χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά»

TweetO Πειραϊκός Σύνδεσμος, το Μουσείο Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων και η Φιλολογική Στέγη Πειραιώς σας …

Κριτήρια επιλογής και όροι υποβολής διδακτικών σειρών και προαιρετικών βοηθημάτων για τη β’ ξένη γλώσσα δημοτικού σχολείου για το σχολικό έτος 2024-2025

Tweet Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι για το σχολικό έτος 2024-2025 θα …

Οι απαντήσεις του υπ. Παιδείας σε θέματα σχολείων της Γερμανίας

TweetΣε συνάντηση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας  Γερμανίας με τον Γενικό Γραμματέα   …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *