Δεν πέρασαν από ΔΟΕ και ΟΛΜΕ οι προτάσεις για επαναπροκήρυξη απεργίας- αποχής από την αξιολόγηση

Τα δυο κορυφαία συνδικαλιστικά όργανα των εκπαιδευτικών τη πρωτοβάθμιας & της Δευτεροβάθμιας, η ΔΟΕ και η ΟΛΜΕ, ουσιαστικά απέρριψαν τις εισηγήσεις συνδικαλιστικών παρατάξεων, μετά τη απόφαση του Εφετείου Αθηνών, με την οποία κρίθηκε παράνομη η απεργία, να γίνει επαναπροκήρυξη της απεργίας-αποχής των εκπαιδευτικών από την αξιολόγηση.
Συγκεκριμένα:

Το ΔΣ της ΔΟΕ , κατά πλειοψηφία, απέρριψε την εισήγηση μελών του για επαναπροκήρυξη απεργίας- αποχής των εκπαιδευτικών από την αξιολόγηση.
«Η απόφαση του Εφετείου Αθηνών δεν  απαγορεύει την επαναπροκήρυξη της απεργίας-αποχής, παρά μόνο αυτών που ήδη προκηρύχθηκαν», ισχυρίστηκαν κάποια μέλη του Δ.Σ., ωστόσο κάποια άλλα εισηγήθηκαν τη συνέχιση των κινητοποιήσεων κατά της αξιολόγησης , αλλά με άλλες μορφές.
Τελικά το ΔΣ της ΔΟΕ αποφάσισε να τεθεί το θέμα , στη βάση του κλάδου με την πραγματοποίηση Γενικών Συνελεύσεων των τοπικών Διδασκαλικών Συλλόγων, μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα.
Η οριστική απόφαση θα ληφθεί το ερχόμενο Σάββατο 23 Οκτωβρίου από τη Συνέλευση των προέδρων των Συλλόγων, η οποία θα γίνει στη Αθήνα.

Στη Γενική Συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ η οποία πραγματοποιήθηκε χθες Σάββατο, στο 6ο ΕΠΑΛ Αθήνας, απορρίφθηκε επίσης η εισήγηση συνδικαλιστικών παρατάξεων  για επαναπροκήρυξη απεργίας- αποχής των εκπαιδευτικών από την αξιολόγηση.
Παρότι υπέρ της επαναπροκήρυξης απεργίας- αποχής, τάχθηκε το 54% των προέδρων των ΕΛΜΕ, η πλειοψηφία δηλαδή, το καταστατικό της ΟΛΜΕ ορίζει ότι για να υιοθετηθεί μια εισήγηση απαιτούνται οι ψήφοι των 2/3 των ΕΛΜΕ (το 67%).
Έτσι η Γενική Συνέλευση των ΕΛΜΕ ολοκληρώθηκε χωρίς να ληφθεί κάποια απόφαση , σχετικά με νέες κινητοποιήσεις κατά της αξιολόγησης.
Ωστόσο μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα θα συνεδριάσει το ΔΣ της ΟΛΜΕ για να αποφασίσει άλλες μορφές κινητοποιήσεων κατά της αξιολόγησης.
Για να διαμορφωθεί αυτό το αποτέλεσμα αρκεί να πούμε ότι 8 Πρόεδροι ΕΛΜΕ ψήφισαν «ΟΧΙ» ή «λευκό» στην συνέχιση της απεργίας-αποχής ενάντια στην αξιολόγηση, παρά τις αντίθετες αποφάσεις των συνελεύσεων τους ή των διοικητικών τους συμβουλίων των ΕΛΜΕ τους.
Έτσι με την διαφοροποίηση αυτών των αντί για 66,78% υπέρ της απεργίας αποχής, πήγε στο 54%. Κι έτσι απλά, η πρόταση δεν πέρασε…
Σύμφωνα με πληροφορίες Πρόεδροι των ΕΛΜΕ που ψήφισαν υπέρ της συνέχισης της απεργίας αποχής ετοιμάζουν καταγγελία των Προέδρων των ΕΛΜΕ που άλλαξαν την εντολή που είχαν από τις συνελεύσεις των ΕΛΜΕ τους καθώς και κατά του Προεδρείου της ΟΛΜΕ που δέχθηκε αυτή την αλλαγή.

Δεν πέρασαν από ΔΟΕ και ΟΛΜΕ οι προτάσεις για επαναπροκήρυξη απεργίας- αποχής από την αξιολόγηση

Διαβάστε επίσης...

“Το Ολοκαύτωμα στη νήσο των Δικαίων” – «Φάρος» μέσα στις προκλήσεις το θάρρος και η ανθρωπιά των Ζακυνθινών

TweetΜε κάθε τρόπο αναδείχθηκε το ιστορικό γεγονός της διάσωσης των Εβραίων στη Ζάκυνθο, της μοναδικής …

Καταργείται η Αργία των Τριών Ιεραρχών και για τα Φροντιστήρια με ΥΑ

TweetΥπεγράφη από την Υφυπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Ζέττα Μ. Μακρή, η με αριθμ. 8778/Ν1/26-01-2024  απόφαση …

1ο Διεθνές Παιδαγωγικό Συνέδριο της ΔΙ.Π.Ε. Πιερίας

Tweet Σας ενημερώνουμε ότι η Διεύθυνση Α/θμιας Εκπαίδευσης Πιερίας διοργανώνει, σε συνεργασία με την Περιφερειακή …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *