Για τη στάση της ΑΕΕΚΕ  ή όταν η “ανεξαρτησία” και ο “ακηδεμόνευτος” συνδικαλισμός μετατρέπονται σε κυβερνητικό συνδικαλισμό και σε στήριξη των αντιλαϊκών πολιτικών του ΣΥΡΙΖΑ!

 Για τη στάση της ΑΕΕΚΕ  ή όταν η “ανεξαρτησία” και ο “ακηδεμόνευτος” συνδικαλισμός μετατρέπονται σε κυβερνητικό συνδικαλισμό και σε στήριξη των αντιλαϊκών πολιτικών του ΣΥΡΙΖΑ!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Το διάστημα 23-26 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί η 88η ΓΣ της ΔΟΕ, Συνέδριο το οποίο θα αποφασίσει τι Ομοσπονδία θα έχουμε για τα επόμενα 2 χρόνια. Αποφασίζουμε αν θα έχουμε Ομοσπονδία μαχητική, αγωνιστική, όπλο στον αγώνα για μόνιμη και σταθερή δουλειά, για μόρφωση στο ύψος των σύγχρονων αναγκών και δυνατοτήτων, ή αν θα συνεχίσουν στο τιμόνι της να κυριαρχούν δυνάμεις που στηρίζουν τις επιλογές της κυβέρνησης και της Ε.Ε., που αποδέχονται τη μιζέρια του σημερινού σχολείου που επιβάλλουν οι αντιλαϊκές πολιτικές και τα μνημόνια.

Όρος και προϋπόθεση για ΔΟΕ μαχητική, στο πλευρό των συναδέλφων, είναι να ηττηθεί μαζικά ο   κυβερνητικός συνδικαλισμός, με όποια μορφή κι αν εμφανίζεται. Είτε μέσω των παρατάξεων που τα κόμματά τους κυβέρνησαν (ΔΑΚΕ, ΔΥΣΗ/ΠΑΣΚ) είτε με τις παρατάξεις της νυν κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ (ΕΡΑ και ΑΕΕΚΕ). Δεν είναι τυχαίο πως οι παραπάνω παρατάξεις, από κοινού συγκρότησαν το προεδρείο της ΔΟΕ για τη διετία που μας πέρασε! Οι παρατάξεις αυτές, παρά τις διαφωνίες που μπορεί να έχουν συμφωνούν στο κύριο: στις κατευθύνσεις των εκάστοτε κυβερνήσεων και της Ε.Ε. για ένα σχολείο αποκεντρωμένο, που θα δίνει δεξιότητες και όχι γνώση, ένα σχολείο που δε θα χωράει η μόνιμη και σταθερή δουλειά και με την αξιολόγηση να κρέμεται σαν «δαμόκλειος σπάθη» πάνω από τον εκπαιδευτικό.

Από τον Σεπτέμβρη του 2018 συγκροτήθηκε η ΕΚΕ, η ενιαία παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ στον Κλάδο, που κατέβηκε μάλιστα και στις εκλογές των αιρετών!

Η προϋπάρχουσα κυβερνητική παράταξη της Ε.Ρ.Α ενισχύθηκε από τον «συνδικαλιστικό της γάμο» με την Α.Ε.ΕΚ.Ε., πρώην κομμάτι της ΠΑΣΚ, με θητεία δηλαδή στον κυβερνητικό συνδικαλισμό επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ χρησιμοποιώντας μάλιστα και τον όρο «Ανεξάρτητη», ώστε να μπορεί να εγκλωβίσει πιο εύκολα κάθε συνάδελφο που έχει απογοητευτεί από τη δράση της ΔΟΕ όλα αυτά τα χρόνια. Αντίστοιχες κινήσεις, περάσματος τμημάτων του παλιού ΠΑΣΟΚ, υπήρξαν και σε άλλες οργανώσεις του συνδικαλιστικού κινήματος αλλά και στο κεντρικό πολιτικό σκηνικό. Το “νέο” και το “προοδευτικό”, που υπόσχεται ο ΣΥΡΙΖΑ, χτίζεται με τα υλικά του χθες, με στελέχη του ΠΑΣΟΚ αλλά και της Ν.Δ., που υπηρέτησαν πιστά και για χρόνια τις αντιλαϊκές πολιτικές και τις κατευθύνσεις της Ε.Ε. 

Ουσιαστικά με αυτόν τον «γάμο» τελείωσε ΚΑΙ ΤΥΠΙΚΑ το παραμύθι των «Ανεξάρτητων»!

Η ΑΕΕΚΕ φυσικά λειτουργούσε ως παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ πριν ακόμα ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση, αφού σε Συλλόγους που ήταν αυτοδύναμη έβγαζε ανακοινώσεις που έστρωνε το έδαφος για την εκλογική υπερψήφιση του ΣΥΡΙΖΑ (π.χ. Σύλλογος Ρεθύμνου).

Όλο το προηγούμενο διάστημα επιτέλεσε με ζήλο τον ρόλο του κυβερνητικού συνδικαλισμού, τόσο στην ΑΔΕΔΥ αλλά και στη ΔΟΕ δεν στήριξαν την πρόταση για απεργία–αποχή από τις διαδικασίες της αξιολόγησης. Αρνήθηκαν να ψηφίσουν απεργία ακόμα και για τον απεργοκτόνο νόμο, φτάνοντας σε σημείο ανοιχτής απεργοσπασίας (π.χ. Σύλλογος Χανίων). Ταυτίστηκε με τον ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα της 2χρονης Προσχολικής Αγωγής χωρίς χρηματοδότηση, χωρίς υποδομές, χωρίς προσλήψεις. Χαρακτήριζαν, όπως και ο ίδιος ο Υπουργός Παιδείας, το αίτημα για μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών ως “λαϊκισμό” και “ουτοπία”, κάνοντας πλάτες στην εξαπάτηση του ΣΥΡΙΖΑ! Χαρακτήριζαν, όπως και το Υπουργείο Παιδείας, τις αντιεκπαιδευτικές αναδιαρθρώσεις της κυβέρνησης (βλ. υποβάθμιση της  Ειδικής Αγωγής, Ομάδες Εκπαιδευτικής Υποστήριξης, αλλαγές στο Λύκειο κ.ά.) ως θετικές και προοδευτικές. 

Δεν έχουμε ανάγκη από κυβερνητικούς συνδικαλιστές, φερέφωνα των αντιλαϊκών πολιτικών! Συνδικάτα μαχητικά και αγωνιστές συνδικαλιστές για τα συμφέροντα όλων των συναδέλφων χρειαζόμαστε!   

Γυρίζουμε την πλάτη στον κυβερνητικό συνδικαλισμό, με όποιο τρόπο και αν εκφράζεται. Κάθε συνάδελφος έχει μια επιλογή: Να καταδικάσει με ενιαίο πολιτικό κριτήριο την αντιλαϊκή επίθεση που δέχεται ΠΑΝΤΟΥ! Στους αγώνες, στα Σωματεία, σε κάθε κάλπη!

Διαβάστε επίσης...

Εκδήλωση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, με θέμα: «Χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά»

TweetO Πειραϊκός Σύνδεσμος, το Μουσείο Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων και η Φιλολογική Στέγη Πειραιώς σας …

Κριτήρια επιλογής και όροι υποβολής διδακτικών σειρών και προαιρετικών βοηθημάτων για τη β’ ξένη γλώσσα δημοτικού σχολείου για το σχολικό έτος 2024-2025

Tweet Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι για το σχολικό έτος 2024-2025 θα …

Οι απαντήσεις του υπ. Παιδείας σε θέματα σχολείων της Γερμανίας

TweetΣε συνάντηση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας  Γερμανίας με τον Γενικό Γραμματέα   …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *