Α. Σκέρτσος: Fake news του ΣΥΡΙΖΑ τα περί παγώματος μισθών

«Η δύσπεπτη για τον ΣΥΡΙΖΑ σύγκρισή του με τη ΝΔ -που αποδεικνύει ότι οι εργαζόμενοι είχαν υπερδιπλάσιο μισθολογικό όφελος από την κυβέρνηση της ΝΔ σε σχέση με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- τον οδηγεί σε νέα τερατώδη ψέματα», σημειώνει.

«Ο «Πινόκιο» ΣΥΡΙΖΑ μιλάει για «πάγωμα μισθών» – άλλο ένα καραμπινάτο fake news του ΣΥΡΙΖΑ και των στελεχών του λίγες μόλις μέρες μετά την οριστική καταδίκη των υπολοίπων ψευδών τους στην κάλπη.

Η δύσπεπτη για τον ΣΥΡΙΖΑ σύγκρισή του με τη ΝΔ -που αποδεικνύει ότι οι εργαζόμενοι είχαν υπερδιπλάσιο μισθολογικό όφελος από την κυβέρνηση της ΝΔ σε σχέση με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- τον οδηγεί σε νέα τερατώδη ψέματα», σημειώνει.

Παράλληλα, αναφέρει ότι «πρωτοκλασάτα στελέχη του, όπως η κα. Ακρίτα και ο κ. Πολάκης, διαδίδουν ψευδώς ότι οι μισθοί «παγώνουν» την επόμενη διετία επικαλούμενοι αποσπασματικά δημοσίευμα καθημερινής εφημερίδας και έκθεση της Κομισιόν. Ας φρεσκάρουμε τη μνήμη τους με τα ακόλουθα αδιαμφισβήτητη δεδομένα: κατά τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, η ανεργία παραδόθηκε στο 17,5%, ενώ περισσότεροι από 700.000 εργαζόμενοι στη χώρα μας αμείβονταν με μισθό χαμηλότερο των 700 ευρώ/μήνα ενώ. Το αποτέλεσμα ήταν να διευρυνθεί περαιτέρω το μισθολογικό χάσμα μεταξύ ελληνικών και ευρωπαϊκών εισοδημάτων. Επί ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή, οι Έλληνες έγιναν φτωχότεροι από τους υπόλοιπους ευρωπαίους».

Στη συνέχεια, ο Άκης Σκέρτσος υπογραμμίζει ότι «αντιθέτως, την περίοδο 2019-2023, η ανεργία μειώθηκε κατά 5, επιπλέον, μονάδες, ο κατώτατος μισθός αυξήθηκε με διπλάσιο ρυθμό από την προηγούμενη τετραετία, κατά +20%, από τα 650 στα 780 ευρώ, ενώ σύμφωνα με την Εργάνη, οι εργαζόμενοι που αμείβονται με μισθό κάτω των 700 ευρώ μειώθηκαν κατά > 250.000 ή κατά 35%, και σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, τα τελευταία χρόνια έχει μειωθεί κατά 2 μονάδες και ο πληθυσμός που βρίσκεται στα όρια της φτώχειας.

Με βάση αυτή την καλύτερη πορεία της οικονομίας, της απασχόλησης, των επενδύσεων και των εισοδημάτων, η ΝΔ έχει δεσμευθεί για νέα αύξηση του κατώτατου και του μέσου μισθού κατά 25% έως το 2027 και διπλάσια αύξηση του ΑΕΠ από την υπόλοιπη Ευρώπη σε ετήσια βάση».

Και συμπληρώνει: «Αυτό που αποκρύπτουν σκοπίμως τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να συσκοτίσουν και εντέλει να παραπλανήσουν τους πολίτες, είναι ότι το δημοσίευμα δεν αναφέρεται στην αύξηση του κατώτατου μισθού, που ήδη συμβαίνει και θα συνεχίσει να συμβαίνει, αλλά στην επαναφορά των «τριετιών», αφού πέσει η ανεργία κάτω από το 10%. Κάτω, δηλαδή, από το ποσοστό που ορίζει ο νόμος του 2012 που εφάρμοσε πιστά η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ την περίοδο 2015-2019.

Αυτό που δεν ομολογούν είναι ότι η κυβέρνηση παγίως τα τελευταία 4 χρόνια κάνει συντηρητικές εκτιμήσεις στις επίσημες προβλέψεις της για την πορεία οικονομίας, ΑΕΠ, επενδύσεων, ανεργίας κοκ και παγίως τα τελικά αποτελέσματα είναι καλύτερα των εκτιμήσεων μας. Αυτό, άλλωστε, μαρτυρά η πτώση της ανεργίας κατά >5 μονάδες την τετραετία 2019-2023 αλλά και ο διπλάσιος ρυθμός ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας από την υπόλοιπη Ευρώπη, η μεγαλύτερη πτώση δημοσίου χρέους στην ΕΕ κοκ. Πράγμα που σημαίνει ότι μόνο η δική μας πολιτική μπορεί να εγγυηθεί ακόμη πιο δυναμική αύξηση του ΑΕΠ και ταχύτερη του προσδοκώμενου πτώση της ανεργίας κάτω από 10% και τα επόμενα χρόνια.

Στον αντίποδα της κυβέρνησης, βρίσκεται μονίμως ο «Πινόκιο» ΣΥΡΙΖΑ που τάζει λαγούς με πετραχήλια, όπως το πρόγραμμα των 83 δις ευρώ, το οποίο αν ποτέ εφαρμοζόταν, θα οδηγούσε τη χώρα μας αυτομάτως σε νέο καθεστώς υπερβολικού ελλείμματος, αποκλεισμού από τις αγορές, νέων μνημονίων, βαθιάς ύφεσης, υπερφορολόγησης και απώλειας εισοδημάτων και θέσεων εργασίας.

Με απειλές και ψέματα εκλογές δεν κερδίζονται. Φαίνεται για άλλη μια φορά όμως ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του ούτε έμαθαν ούτε και θα μπορέσουν ποτέ να καταλάβουν γιατί ηττήθηκαν στις κάλπες της Κυριακής».

Διαβάστε επίσης...

Εκδήλωση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, με θέμα: «Χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά»

TweetO Πειραϊκός Σύνδεσμος, το Μουσείο Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων και η Φιλολογική Στέγη Πειραιώς σας …

Κριτήρια επιλογής και όροι υποβολής διδακτικών σειρών και προαιρετικών βοηθημάτων για τη β’ ξένη γλώσσα δημοτικού σχολείου για το σχολικό έτος 2024-2025

Tweet Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι για το σχολικό έτος 2024-2025 θα …

Οι απαντήσεις του υπ. Παιδείας σε θέματα σχολείων της Γερμανίας

TweetΣε συνάντηση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας  Γερμανίας με τον Γενικό Γραμματέα   …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *