Αυτός είναι ο δάσκαλος που θέλει να επαναφέρει την πειθαρχία στο σχολείο

Mπορεί να διαφωνήσετε ή να συμφωνήσετε με το παρακάτω άρθρο που διαβάσαμε στο http://www.iefimerida.gr αλλά αυτό που θα πρέπει να μας προβληματίσει είναι η Παιδαγωγική Ελευθερία του δασκάλου σε άλλες χώρες που στην Ελλάδα συνεχώς περιορίζεται εξαιτίας του συγκεντρωτικού μας συστήματος και την συνεχούς πίεσης και ελέγχου απέναντι στον επιστήμονα δάσκαλο.Στην Ελλάδα δυστυχώς κανένας δεν θεωρεί επιστήμονα τον δάσκαλο.Αντίθετα θεωρεί πως αυτά που διδάσκει μπορεί να τα διδάξει ο καθένας.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Δουλειά, δουλειά, δουλειά. Αυτή είναι η μέθοδος που χρησιμοποιεί ένας νεαρός δάσκαλος σε δημόσιο σχολείο της περιοχής Ντρανσί της Γαλλίας και τη συνδιάζει με τιμωρίες και αποβολή από τα μαθήματα, όταν παρατηρούνται προβλήματα πειθαρχίας στην τάξη.
«Η τεμπελιά είναι η καρδιά του προβλήματος. Οταν λείπει η προσπάθεια, τότε γινόμαστε μάρτυρες της αυτοκαταστροφής νεαρών παιδών 15 ετών» λέει ο δάσκαλος Ζερεμί Φοντανιέ, για τον οποίο μιλάει όλη η Γαλλία εσχάτως, λόγω των πεποιθήσεών του. Στους περισσότερους αρέσει η μέθοδός του γιατί ο δάσκαλος έχει αποφασίσει να βάλει τους μαθητές στη δουλειά, με στόχο όλη η τάξη του να περάσει με επιτυχία τις εξετάσεις για το μπακαλορεά.
Για να επιβάλλει τη μέθοδό του, ο νεαρός δάσκαλος, δεν αρκείται στα λόγια ή στις συμβουλές, αλλά χρησιμοποιεί τα τεχνάσματα του old school, τις παλιές καλές μεθόδους της τιμωρίας: αποβολή από το μάθημα όταν λείπει η πειθαρχία, έλεγχοι σε εβδομαδιαία βάση των γνώσεων, μικροί βαθμοί. Οταν βλέπει ότι ένας μαθητής δεν τα πάει καλά, στέλνει SMS στους γονείς.
Τις θέσεις του τις συζητά με τους νεαρούς του σχολείου ή και με άλλους στο facebook.

http://www.iefimerida.gr

Διαβάστε επίσης...

Εκδήλωση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, με θέμα: «Χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά»

TweetO Πειραϊκός Σύνδεσμος, το Μουσείο Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων και η Φιλολογική Στέγη Πειραιώς σας …

Κριτήρια επιλογής και όροι υποβολής διδακτικών σειρών και προαιρετικών βοηθημάτων για τη β’ ξένη γλώσσα δημοτικού σχολείου για το σχολικό έτος 2024-2025

Tweet Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι για το σχολικό έτος 2024-2025 θα …

Οι απαντήσεις του υπ. Παιδείας σε θέματα σχολείων της Γερμανίας

TweetΣε συνάντηση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας  Γερμανίας με τον Γενικό Γραμματέα   …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *