Ο Ευγένιος Τριβιζας “νίκησε” την Disney και απέσπασε πολύ σημαντικό βραβείο!

Με το ηλεκτρονικό του βιβλίο, ο Ευγένιος Τριβιζάς κατάφερε ν’ αποσπάσει ένα σπουδαίο βραβείο, αφήνοντας πίσω την Disney!

Η τρομερή διάκριση για τον Έλληνα συγγραφέα αφορά το ηλεκτρονικό του βιβλίο «Little Emily» («Το κοτσάνι του πετροκέρασου»), το οποίο κατάφερε ν’ αφήσει πίσω μεγαθήρια και να λάβει το βραβείο!

Ποιο βραβείο κέρδισε ο Ευγένιος Τριβιζάς;

Συγκεκριμένα, ο Ευγένιος Τριβιζάς κέρδισε το βραβείο καλύτερου διαδραστικού βιβλίου της χρονιάς για παιδιά προσχολικής ηλικίας στα KidscreenAwards. Τα KidscreenAwards είναι τα βραβεία του σημαντικότερoυ φορέα βράβευσης παιδικού τηλεοπτικού και διαδικτυακoύ περιεχομένου στις ΗΠΑ.

Το βραβείο διεκδίκησαν επίσης μεγαθήρια, όπως η Disney με το «Story Central» και η Play Date Digital με το «My Little Pony».

«Ακόμα και κολοσσοί με ασυναγώνιστα τεχνολογικά και πάσης φύσεως μέσα μπορεί να μην καταφέρουν να κατατροπώσουν ένα κοτσάνι πετροκέρασου», δήλωσε μετά τη νίκη του ο Ευγένιος Τριβιζάς στην εφημερίδα «Νέα».

Όπως είπε ο Ευγένιος Τριβιζάς, πηγή έμπνευσής του είναι ακόμα και πιο ασήμαντα αντικείμενα, τα οποία περνούν πολλές φορές απαρατήρητα, όπως είναι ένα καμένο σπίρτο ή ένα… κοτσάνι πετροκέρασου!

Έχω πει συχνά ότι πηγή έμπνευσής μου είναι ακόμα και τα πιο ασήμαντα αντικείμενα, αντικείμενα που περνάνε πολλές φορές απαρατήρητα, όπως ένα καλαμάκι πορτοκαλάδας, ένα ξυλάκι παγωτού, ένα χρυσόχαρτο από σοκολατάκι, ένα καμένο σπίρτο ή ένα κοτσάνι πετροκέρασου. Από ένα κοτσάνι πετροκέρασου ξεκίνησε η ιστορία που βραβεύτηκε στo Μαϊάμι σε συνδυασμό με μια ανάμνηση του καλού μου φίλου ζωγράφου Αλέξη Κυριτσόπουλου. Η ιστορία δείχνει ότι ένα κοτσάνι πετροκέρασου είναι αρκετό για να δημιουργήσει πάλι κανείς έναν εξαφανισμένο πλανήτη

«Μπαμπά, νικήσατε τον Disney!», είπε μόλις ανακοινώθηκε ο νικητής, ο μικρός Γιάννης στον πατέρα του Π. Ράππα, ο οποίος είναι animator της ψηφιακής εικονογράφησης και δημιουργός της εφαρμογής για κινητά και tablets.

«Διαδραστικά βιβλία κυκλοφορούν εκατομμύρια κάθε χρόνο ανά τον κόσμο και η βράβευση αυτή δείχνει ότι εργαζόμαστε προς τη σωστή κατεύθυνση», είπε ο ίδιος.

Ο Ευγένιος Τριβιζάς πήρε ένα σπουδαίο βραβείο, αφήνοντας πίσω την Disney!

Διαβάστε επίσης...

Εκδήλωση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, με θέμα: «Χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά»

TweetO Πειραϊκός Σύνδεσμος, το Μουσείο Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων και η Φιλολογική Στέγη Πειραιώς σας …

Κριτήρια επιλογής και όροι υποβολής διδακτικών σειρών και προαιρετικών βοηθημάτων για τη β’ ξένη γλώσσα δημοτικού σχολείου για το σχολικό έτος 2024-2025

Tweet Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι για το σχολικό έτος 2024-2025 θα …

Οι απαντήσεις του υπ. Παιδείας σε θέματα σχολείων της Γερμανίας

TweetΣε συνάντηση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας  Γερμανίας με τον Γενικό Γραμματέα   …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *