Αρχαία Ολυμπία: Εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Ειρήνης στις 20-21 Σεπτεμβρίου

Η 21 Σεπτεμβρίου καθιερώθηκε από τον ΟΗΕ σαν Παγκόσμια Ημέρα Ειρήνης με τελετές, που γίνονται σε όλο τον κόσμο.

Για να τη γιορτάσουμε φέτος διοργανώνουμε σε συνεργασία με το ΠΑΔΟΠ εκδηλώσεις την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2019 το πρωί στην Αρχαία Ολυμπία με θέμα «Ειρήνη στην Κύπρο» όπου τα παιδιά των σχολείων θα εκφράσουν στον ιερό χώρο του αρχαίου γυμναστηρίου το σημαντικό μήνυμα και θ’ ακολουθήσει εκδήλωση στο Δημαρχείο με ομιλίες από το νεοεκλεγέντα δήμαρχο κ Γιώργο Γεωργιόπουλο τους επίσημους προσκεκλημένους και τους διοργανωτές.

 

Το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου στις 10 το πρωί στο Πνευματικό Κέντρο Δίβρης στο κοινοτικό διαμέρισμα Λαμπείας θα γίνει ημερίδα με θέμα «Πυρηνικά- Ειρήνη- περιβάλλον» με αξιόλογους ομιλητές οι οποίοι θα φιλοξενηθούν στον ξενώνα του Πνευματικού Κέντρου.

Το θέμα επελέγη επειδή η 26η Σεπτεμβρίου είναι Παγκόσμια ημέρα για τον πυρηνικό αφοπλισμό και στα γραφεία του ΟΗΕ στη Ν. Υόρκη θα γίνει επίσημη τελετή για την υπογραφή νέων κρατών μελών στο κείμενο της ιστορικής Συμφωνίας Πλήρους Απαγόρευσης των πυρηνικών όπλων που υπερψηφίστηκε στις 7-7-2017 και ήδη έχει υπογραφεί από 76 κράτη μέλη. Επίσης οι πρόσφατες δηλώσεις Ερντογάν ότι η Τουρκία πρέπει να αποκτήσει πυρηνικά όπλα και η απόφαση του πρωθυπουργού της Βουλγαρίας να επαναλειτουργήσει το σχέδιο κατασκευής πυρηνικού εργοστασίου στο Μπέλενε, φέρνουν ξανά τον πυρηνικό κίνδυνο στη γειτονιά μας.

Στις εκδηλώσεις θα παραστούν και φοιτητές από τον Γερμανικό Κλάδο της IPPNW οι οποίοι βρίσκονται στην Ελλάδα στα πλαίσια των φοιτητικών ανταλλαγών φοιτητών Ιατρικής που πραγματοποιούνται με επιτυχία ανάμεσα στις δύο χώρες.

Η πρόεδρος

Μαρία Αρβανίτη Σωτηροπούλου

Διαβάστε επίσης...

Εκδήλωση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, με θέμα: «Χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά»

TweetO Πειραϊκός Σύνδεσμος, το Μουσείο Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων και η Φιλολογική Στέγη Πειραιώς σας …

Κριτήρια επιλογής και όροι υποβολής διδακτικών σειρών και προαιρετικών βοηθημάτων για τη β’ ξένη γλώσσα δημοτικού σχολείου για το σχολικό έτος 2024-2025

Tweet Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι για το σχολικό έτος 2024-2025 θα …

Οι απαντήσεις του υπ. Παιδείας σε θέματα σχολείων της Γερμανίας

TweetΣε συνάντηση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας  Γερμανίας με τον Γενικό Γραμματέα   …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *