Έφυγε αναπάντεχα ο πρωτοπόρος των εκπαιδευτικών προγραμμάτων στο Βυζαντινό και χριστιανικό Μουσείο

Η Αρχαιολογική Υπηρεσία αποχαιρετά άλλο ένα στέλεχός της. “Έφυγε” αιφνιδίως από την ζωή ο αρχαιολόγος Πάνος Βοσνίδης.
Τη Δευτέρα 13 Ιανουαρίου, στις 4.00 μ.μ., αποχαιρετούμε τον Πάνο Βοσνίδη. Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί στον Ι.Ν. Προφήτη Ηλία στην Αγία Παρασκευή.
Επιθυμία της οικογένειας είναι, αντί στεφανιών, να δοθούν τα όποια ποσά για την ενίσχυση του Γυμνασίου που λειτουργεί στο Ειδικό Κέντρο Κράτησης Νέων Αυλώνα, με κατάθεση στον λογαριασμό του Δικτύου Ανταλλαγής και Αλληλεγγύης Αγίας Παρασκευής Attica Bank GR4601602660000000085149300
Η ανακοίνωση του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου
Από σήμερα (σ.σ. Παρασκευή 10 Ιανουαρίου) το Μουσείο μας έγινε φτωχότερο… Ένας δικός του άνθρωπος, ο αγαπητός σε όλους μας αρχαιολόγος Πάνος Βοσνίδης, έφυγε αναπάντεχα αφήνοντας δυσαναπλήρωτο κενό στην οικογένεια, τους φίλους και τους συναδέλφους του στο ΥΠ.ΠΟ.Α. και στο Βυζαντινό & Χριστιανικό Μουσείο, όπου υπηρέτησε επί είκοσι συναπτά έτη.
Αποχαιρετισμός στον Πάνο Βοσνίδη
Από τους πρωτεργάτες στην καθιέρωση εκπαιδευτικών προγραμμάτων και οργάνωσης μουσειακής ιστοσελίδας στο Μουσείο μας, ο Πάνος, με την έντονη προσωπικότητά του, υπήρξε από τα βασικότερα στελέχη του. Λειτουργούσε με απόλυτη υπηρεσιακή συνέπεια στο Τμήμα Εκθέσεων, Επικοινωνίας και Εκπαίδευσης, αθόρυβα, αποτελεσματικά και με αφοσίωση στο έργο του που για εκείνον ήταν αληθινό λειτούργημα. Με την έντονη προσωπικότητά του, το ανήσυχο πνεύμα του και την ήρεμη και συγχρόνως ευγενική παρουσία του, ο Πάνος επιμόρφωσε με ιδιαίτερη επιτυχία πλήθος εκπαιδευτικών, φοιτητών, μαθητών και γονέων στα εκπαιδευτικά προγράμματα του Μουσείου, πολλά από τα οποία ήταν και δικές του ιδέες. Αγαπητός σε όλους μας, ο Πάνος διακρινόταν για τη συναδελφική αλληλεγγύη του, το λεπτό του χιούμορ, την άρτια επαγγελματική του κατάρτιση και την ιδιαίτερη επικοινωνία, που ανέπτυσσε με τα παιδιά.
Αποχαιρετισμός στον Πάνο Βοσνίδη
Απόφοιτος του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ, συμμετείχε ενεργά στις ανασκαφές του καθηγητή Αντώνη Ζώη στη Βασιλική Ιεράπετρας στην Κρήτη, απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και εξειδικεύτηκε στις μουσειολογικές σπουδές, στις οποίες αφιέρωσε μέχρι τέλους τα επιστημονικά του ενδιαφέροντα.
Εκφράζοντας τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένειά σου, πολυαγαπημένε μας συνάδελφε σου ευχόμαστε καλό “ταξίδι”!
Αποχαιρετισμός στον Πάνο Βοσνίδη
Αποχαιρετισμός στον συνάδελφο Πάνο Βοσνίδη από τον Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων

Με βαθιά οδύνη αποχαιρετούμε τον εξαιρετικό και πολυαγαπημένο συνάδελφό μας Παναγιώτη (Πάνο) Βοσνίδη ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία μόλις 50 ετών. Ο αιφνίδιος θάνατός του στερεί από την Αρχαιολογική Υπηρεσία έναν άνθρωπο ευσυνείδητο, αισιόδοξο, εργατικό, ζεστό, συναδελφικό και αγαπητό σε όλους τους συνεργάτες του.

Αποχαιρετισμός στον Πάνο Βοσνίδη

Ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων αποχαιρετά το ενεργό, δραστήριο και μαχητικό μέλος του, και τον επί τρία χρόνια Ταμία του Συλλόγου τα έτη 2014-2017. Ο Πάνος Βοσνίδης υπήρξε πρωτεργάτης της μουσειακής εκπαίδευσης και των εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Παρά το νεαρό της ηλικίας του ο Πάνος εργάστηκε από τη δεκαετία του 1990 στο Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Υπουργείου Πολιτισμού, σχεδιάζοντας πρωτοποριακές και διαχρονικές μουσειοπαιδαγωγικές εκθέσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα  σε αρχαιολογικούς χώρους της Αττικής. Στη συνέχεια ανέλαβε με άλλους συναδέλφους, τη δημιουργία του γραφείου εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου Αθηνών, στο οποίο έδωσε όλη τη δημιουργική του πνοή παιδαγωγώντας χιλιάδες μαθητές, ενήλικες και επισκέπτες.

Ο Πάνος Βοσνίδης εκτός από υποδειγματικός εργαζόμενος υπήρξε πάντα μπροστά σε όλες τις δράσεις και τις κινητοποιήσεις του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων αλλά και του Υπ. Πολιτισμού και Αθλητισμού με αυτοθυσία και ανιδιοτέλεια. Θα μας λείψει πάνω απ’ όλα το αισιόδοξο πηγαίο χαμόγελό του. Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στη σύζυγό του και συνάδελφο Ελένη, τον γιό του Μάριο, την υπόλοιπη οικογένεια και τους οικείους του.

Διαβάστε επίσης...

Εκδήλωση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, με θέμα: «Χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά»

TweetO Πειραϊκός Σύνδεσμος, το Μουσείο Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων και η Φιλολογική Στέγη Πειραιώς σας …

Κριτήρια επιλογής και όροι υποβολής διδακτικών σειρών και προαιρετικών βοηθημάτων για τη β’ ξένη γλώσσα δημοτικού σχολείου για το σχολικό έτος 2024-2025

Tweet Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι για το σχολικό έτος 2024-2025 θα …

Οι απαντήσεις του υπ. Παιδείας σε θέματα σχολείων της Γερμανίας

TweetΣε συνάντηση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας  Γερμανίας με τον Γενικό Γραμματέα   …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *