Έλληνες μαθητές διακρίθηκαν στη Διεθνή Ολυμπιάδα Φυσικής 2019

Οι βραβευμένοι Έλληνες μαθητές με τον πρόεδρο του τμήματος Φυσικής του ΕΚΠΑ Γεώργιο Τόμπρα στο Ισραήλ

Οι Έλληνες Μαθητές διακρίθηκαν με τρεις Εύφημες Μνείες
στη Διεθνή Ολυμπιάδα Φυσικής 2019
Συνεχίζοντας τις επιτυχίες τους στις Διεθνείς Ολυμπιάδες Φυσικής οι Έλληνες Μαθητές Φωτόπουλος Κωνσταντίνος (από το 2ο Αρσάκειο Λύκειο Ψυχικού), Μπέλλος Ιωάννης (από το 14ο ΓΕΛ Λάρισας) και Αναστασίου Γεώργιος (από το Ιδιωτικό Ισότιμο Λύκειο Αθηνών) διακρίθηκαν και τιμήθηκαν με Εύφημες Μνείες στην 50η Διεθνή Ολυμπιάδα Φυσικής 2019, που διοργανώθηκε στο Τελ Αβίβ του Ισραήλ, από 07 έως 15 Ιουλίου 2019.

Οι Έλληνες Μαθητές που μετέχουν στις Διεθνείς Ολυμπιάδες Φυσικής επιλέγονται αποκλειστικά από τους επίσημους Πανελλήνιους Διαγωνισμούς Φυσικής «Αριστοτέλης». Οι Διαγωνισμοί «Αριστοτέλης» διεξάγονται από το Πανεπιστήμιο Αθηνών / Τμήμα Φυσικής και την Ελληνική Εταιρεία Φυσικής για την Επιστήμη και την Εκπαίδευση σε σχολεία όλης της χώρας, μετά από έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, με διαφάνεια, αξιοπιστία και δημοσιοποίηση των θεμάτων και των αποτελεσμάτων τους, χωρίς άλλους συνειρμούς πέραν της επιστημονικής και εκπαιδευτικής δεοντολογίας ή της εθελοντικής και αφιλοκερδούς συνεισφοράς. Προηγείται εντατική προετοιμασία των μαθητών, τόσο σε θεωρητικά θέματα όσο και στην εκτέλεση πραγματικών πειραματικών ασκήσεων στα Εργαστήρια του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ο αναλυτικός απολογισμός των Πανελλήνιων Διαγωνισμών Φυσικής «Αριστοτέλης» 2019 και της Διεθνούς Ολυμπιάδας Φυσικής 2019 έχει σταλεί στο Υπουργείο Παιδείας, καθώς και προτάσεις για το πρόγραμμα σπουδών φυσικής του λυκείου και προτάσεις για τις εισαγωγικές εξετάσεις στις ανώτατες σχολές, όπως γίνεται κάθε χρόνο.
Ο απολογισμός καθώς και τα θέματα της Ολυμπιάδας με τις λύσεις τους έχουν αναρτηθεί στους διαδικτυακούς τόπους του Πανεπιστημίου Αθηνών http://micro-kosmos.uoa.gr και της Ελληνικής Εταιρείας Φυσικής http://xn--qxaaaa7f.gr/
Η συμμετοχή της Ελληνικής Ομάδας έγινε και φέτος με τη στήριξη του Ιδρύματος Ωνάση, που χορηγεί τη συμμετοχή όλων των Ελληνικών Ομάδων στις Διεθνείς Μαθητικές Ολυμπιάδες.
Συγχαίρουμε τους Έλληνες Μαθητές.

Πηγή: ΕΕΦΕΕ Τμήμα Φυσικής ΕΚΠΑ

Διαβάστε επίσης...

Εκδήλωση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, με θέμα: «Χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά»

TweetO Πειραϊκός Σύνδεσμος, το Μουσείο Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων και η Φιλολογική Στέγη Πειραιώς σας …

Κριτήρια επιλογής και όροι υποβολής διδακτικών σειρών και προαιρετικών βοηθημάτων για τη β’ ξένη γλώσσα δημοτικού σχολείου για το σχολικό έτος 2024-2025

Tweet Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι για το σχολικό έτος 2024-2025 θα …

Οι απαντήσεις του υπ. Παιδείας σε θέματα σχολείων της Γερμανίας

TweetΣε συνάντηση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας  Γερμανίας με τον Γενικό Γραμματέα   …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *