«Όλοι στο σχολείο οκτώ με δύο»

Της ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΛΙΑΤΣΟΥ

Να βρίσκονται υποχρεωτικά στο σχολείο που υπηρετούν από τις 8 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι, ακόμη κι αν δεν εμπλέκονται με τη διαδικασία των πανελλαδικών εξετάσεων, ζητεί από τους εκπαιδευτικούς το υπουργείο Παιδείας.

Να μην ανταποκρίνονται στο κάλεσμα αυτό τους συμβουλεύει η ΟΛΜΕ, προσθέτοντας πως «καμία εντολή πέρα από το εκπαιδευτικό και διοικητικό έργο που τους έχει ανατεθεί στη σχολική τους μονάδα δεν είναι νόμιμη».

Με έγγραφα που απέστειλαν σε όλες τις σχολικές μονάδες της χώρας οι Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καλούνται οι εκπαιδευτικοί να βρίσκονται στα σχολεία τους όλες τις ημέρες εκτός από εκείνες που απασχολούνται με άλλη ιδιότητα στις πανελλαδικές εξετάσεις. Εάν το σχολείο στο οποίο υπηρετούν είναι εξεταστικό κέντρο, οι καθηγητές υποχρεούνται να παραμένουν στο πλησιέστερο σχολείο μέχρι τη λήξη των εξετάσεων, ώστε να είναι διαθέσιμοι για την κάλυψη -ενδεχομένως- αναγκών που θα προκύψουν.

«Μη φοβάστε»

Η ΟΛΜΕ κάλεσε τους εκπαιδευτικούς να μη φοβούνται και να μην αποδέχονται αυτή την καταφρονητική και εξευτελιστική μεταχείριση, λέγοντας πως βρίσκεται εκτός των ορίων ακόμη και της επίταξης. Παραθέτει μάλιστα προς τα μέλη της γνωμοδοτικό σημείωμα του νομικού της συμβούλου που αναφέρει: «Η πολιτική επιστράτευση, ανεξάρτητα από τα θέματα της ορθής εδραίωσής της κατά το Σύνταγμα και τις διεθνείς υποχρεώσεις της χώρας, είχε ως υποτιθέμενο στόχο την ομαλή διεξαγωγή των εξετάσεων με την παροχή όχι νέας μορφής καταναγκαστικής εργασίας, αλλά εκείνης που κατά τη συνήθη πορεία των πραγμάτων ίσχυε στο παρελθόν και την οποία θα προσέφεραν οι εκπαιδευτικοί εάν δεν είχε μεσολαβήσει η απειλή πραγματοποίησης απεργιακών εκδηλώσεων».

Η ΟΛΜΕ καταγγέλλει τη συνεχιζόμενη πολιτική επιστράτευση των καθηγητών που έχει επιβάλει η κυβέρνηση και που συνεχίζει να κρατεί σε καθεστώς ομηρίας και στρατωνισμού τους εκπαιδευτικούς Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Προσθέτει ακόμη ότι θα στραφεί με κάθε νόμιμο μέσον εναντίον όσων ασκούν τέτοια μέσα εναντίον των καθηγητών, επιβάλλοντας αδικαιολόγητα και παράνομα μέτρα καταναγκασμού.

«Αποδεικνύεται», αναφέρει σε ανακοίνωσή της, «πως ο στόχος της κυβέρνησης δεν ήταν, όπως ισχυριζόταν, να γίνουν ομαλά οι εξετάσεις, αλλά να πληγεί το θεμελιώδες δικαίωμα των εκπαιδευτικών, αλλά και όλων των εργαζομένων, να διεκδικούν με απεργία τα δικαιώματά τους».

 

http://www.enet.gr

Διαβάστε επίσης...

Καταργείται η Αργία των Τριών Ιεραρχών και για τα Φροντιστήρια με ΥΑ

TweetΥπεγράφη από την Υφυπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Ζέττα Μ. Μακρή, η με αριθμ. 8778/Ν1/26-01-2024  απόφαση …

1ο Διεθνές Παιδαγωγικό Συνέδριο της ΔΙ.Π.Ε. Πιερίας

Tweet Σας ενημερώνουμε ότι η Διεύθυνση Α/θμιας Εκπαίδευσης Πιερίας διοργανώνει, σε συνεργασία με την Περιφερειακή …

Έγκριση αιτήματος για υλοποίηση του εκπαιδευτικού προγράμματος «THE CROCUS PROJECT»

TweetΈγκριση αιτήματος για υλοποίηση του εκπαιδευτικού προγράμματος «THE CROCUS PROJECT» Σχετ.: 1. οι υπό στοιχεία …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *